Vriendenweekend in de Belgische Ardennen - Tips

Vriendenweekend in de Ardennen

Je volgende vriendenweekend in de Ardennen plannen? Lees dan snel onze tips!

Elk jaar gaan wij een weekendje weg met onze grote groep vrienden. Dit keer verbleven we in een groot vakantiehuis (villa is misschien wel een beter woord…) met jacuzzi in Stavelot. Stavelot is een gezellig dorpje in de Belgische Ardennen, dichtbij de watervallen van Coo en Plopsa Coo. Genieten van de mooie natuur, leuke activiteiten en gezellig samen zijn… wie wil dat nou niet?

Bij ons is het vriendenweekendje een jaarlijkse traditie geworden. Vorig jaar waren we met zijn allen een weekendje in Winterberg. Toen gingen de jongste twee kinderen nog mee en verbleven we in dit budgetvriendelijke hotel met familiekamers. Dit jaar zijn we op vriendenweekend in de Ardennen geweest. En dat is een dikke vette aanrader! Wel hebben wij besloten om van te voren oppas te regelen voor de kinderen, zodat we daar geen omkijken naar hadden en activiteiten konden plannen waar iedereen aan mee kon doen.

Vergeet niet dat ze in een groot deel van de Ardennen alleen Frans spreken.

Huur een groot vakantiehuis of villa

Zelf ben je misschien geneigd (ik wel) om eerst naar Landal parken of Center Parcs huisjes in de Ardennen te kijken. Dat zijn leuke vakantieparken als er kinderen meegaan en het voor het gemak en vanwege de faciliteiten…

Als je zonder kinderen een vriendenweekend wil plannen is het veel relaxter om een groot vakantiehuis of villa in de Ardennen te zoeken. Vaak is het nog goedkoper dan zo’n bungalowketen ook! Er zijn zelfs grote huizen met een speeltuin, jacuzzi, sauna of een zwembad. Hoe luxe wil je het hebben?

Grote vakantiehuizen in de Ardennen waar je met groepen kunt verblijven vind je bijvoorbeeld op Booking.com, Ardennes-etape.com, Micazu en AirBnB.

Vriendenweekend Ardennen Tips
Vanaf het vakantiehuis hadden wij een prachtig uitzicht!

Plan op tijd een actief uitje

In de Ardennen hoef je niet stil te zitten. In bijna elk dorp of stad vind je Adventure bedrijven die allerlei sportieve activiteiten aanbieden. Zoek en boek dit soort actieve uitjes ongeveer twee weken voor de aankomstdatum. Het is namelijk (spreek uit ervaring) best lastig om last-minute nog een activiteit te regelen.

Leuke activiteiten in de Ardennen als groepsuitje

  • Paardrijden
  • E-Step offroad rijden
  • Dropping
  • Klimparcours
  • Rafting
  • Karten
  • Kayakken
  • Outdoor Paintball
  • Mountainbiken
E-Step offroad rijden

Bezoek een Belgische bierbrouwerij

België staat bekend om de vele soorten speciaalbieren. Niet alleen het drinken en proeven is leuk, je kunt ook verschillende brouwerijen bezoeken. La Chouffe (het bier met de kaboutertjes) is echt een aanrader om met een vriendengroep te bezoeken. Bij La Chouffe geven ze ook Nederlandstalige rondleidingen. Erg leuk om eens te doen!

Laat je verwennen in Spa

Wij bezochten enkel het plaatsje Spa om te wandelen maar de volgende keer nemen we zwemspullen mee. Spa, het plaatsje dat bekend staat om de waterbronnen en het watermerk Spa, heeft namelijk ook een groot wellnesscentrum waar je heerlijk kunt genieten van allerlei baden en behandelingen! Les thermes des Spa heet het.

Gezellig gourmetten

Vriendenweekendje in de Ardennen tips
Gezellig gourmetten, met een Belgisch biertje erbij natuurlijk!

Een vriendenweekendje betekent vaak ook samen eten. In de Ardennen zijn genoeg restaurantjes. Wil je betaalbaar en lekker eten? Ga dan eens naar een Friterie. Dit is een wat luxere cafetaria dan dat wij in Nederland gewend zijn, de menukaart is hier namelijk best groot!

Samen gourmetten doen de meesten vaak alleen tijdens de feestdagen. Een vriendenweekendje loont zich er ook voor om het gourmettoestel eens onder het stof weg te halen. Let er wel op, het vlees is in de Belgische Ardennen over het algemeen duurder dan in Nederlandse supermarkten. Alé, niet alleen maar op de centen letten hè? Je bent ook op vakantie met zijn allen!

*Deze blog is niet gesponsord, schreef ik uit eigen ervaring, maar bevat wel een paar affiliatie linkjes. Als je iets koopt via een van deze linkjes merk je hier niks van maar ontvang ik hierover een kleine commissie.

Geef een reactie