Vroeger toen ik nog bleu was

Vroeger, vroeger toen ik nog geen moeder van vier kinderen was. Het lijkt een eeuwigheid aan tijd en duizenden euro’s aan luiers terug.
Het is nog maar elf jaar geleden.
Vroeger leek een gezin met tien kinderen mij wel wat. Het leek me fantastisch om als een soort moeder de Gans te functioneren. Het idee om de hele dag spelletjes te doen en lekker knuffelen. Dat klonk als een geweldige toekomst.
De hele dag friemelen met die heerlijke babyhaartjes en genieten van mijn kroost wat om mij heen zou huppelen op m’n mooie woonboerderij. Vroeger toen ik nog bleu was, toen dacht ik dit.
Dan is daar het grote mensen moment, je bent zwanger. Wow, en zoals bij ons ook nog niet geheel volgens planning. Maar goed je stelt je er op in. Je bent een groot mens en krijgt een klein mensje.
En in ons geval kregen we er binnen acht jaar vier. Vier kleine mensjes.
En wat bleek? Het werden geen dagen van knutselen met mijn kinderen. Maar wel van ontelbare poepluiers verschonen, wassen draaien en rommel opruimen. Gelukkig ook van babyharen snuffelen en knuffelen tot je een ons weegt. Maar de harde realiteit was daar, die kleine mensjes blijven niet heel lang baby. Die kleine mensjes veranderen in terrorpeuters, super schattige kleuters en voor je het weet zijn het pre pubers. Ook die woonboerderij was er niet. Het werd drie hoog achter op Rotterdam Zuid.
Het bleek ook dat we vier kinderen wel voldoende vonden en het beeld van tien koters om me heen was snel bijgesteld. Hoewel er op sommige dagen wel tien rondlopen maar die zes extra kan ik weer lekker naar hun eigen huis sturen.
En toch voelt het gezin niet af. Mijn hart wil toch doorgaan voor de tien. Mijn hoofd is verstandig genoeg om dit niet te doen.
Want we hebben niet eens genoeg bergruimte en spaargeld.
Ook al doen we het altijd rustig aan met geld en zijn we met weinig tevree. Kinderen kosten een berg geld. Want ja welk kind heeft er niet minstens acht paar schoenen, 34 shirts en zeventien broeken voor één seizoen nodig. Precies………..de mijne wel. Dat houd ik mezelf altijd maar voor waardoor  mijn koopacties ook meteen goedgepraat zijn.
En omdat het bijna lente is, kun je wel raden wat ik ga doen als de kinderbijslag binnen is, naar de kringloopwinkel om al die kleren te kopen.

Geef een reactie