kidizoom flix

VTech Kidizoom Flix: winnaar Speelgoed van het jaar 2017

Bij VTech zitten ze niet stil want elk jaar komen ze weer met nieuw educatief en innovatief speelgoed. De Kidizoom Flix is een van de winnaars van de verkiezing ‘Speelgoed van het jaar 2017′ en is veel méér dan alleen een camera voor kinderen. Met Flix kun je foto’s en filmpjes maken, spelletjes doen en.. het is je nieuwe robotvriendje waarmee je kunt praten!

Flix ziet er grappig uit, vinden jullie niet? Een robot met een eigen gezichtje, een ronde antenne (wat me aan de Teletubbies doet denken) en drie flexibele poten. Mijn kinderen zijn inmiddels vriendjes geworden met Flix en hebben hem ook al aan andere kinderen voorgesteld, die bij hun thuis kwamen spelen.

VTech Kidizoom Flix Blauwe Robotcamera – Review

Van VTech mochten wij dit blauwe toffe vriendje reviewen. Voor meisjes is er trouwens ook een roze variant verkrijgbaar, maar een meisje zou net zo goed met een blauwe variant kunnen spelen. Het is maar net wat je lievelingskleur is 😉

Praten en spelen met Flix

Mijn jongste zoon wilde altijd al een eigen camera om foto’s te maken dus hij was erg blij met de komst van Kidizoom Flix. Maar Flix doet veel meer dan foto’s maken. Je kan tegen Flix praten en hij praat terug in zijn ‘robot taaltje’. Het is ook mogelijk je stem op te nemen en dit te vervormen. Erg grappig dit!

Augmented Reality spelletjes

Ook heeft Flix vaak honger en moet je hem te eten geven. Dit doe je door een spelletje te spelen en letters te vangen met de camera in je eigen omgeving. Hier zit de techniek Augmented Reality achter. Dit vinden de kinderen echt geweldig leuk en ik denk dat er in de toekomst veel meer speelgoed en spelletjes op de markt komen met AR.

Kidizoom Flix 2017
Praat met Flix!
Kidizoom Flix Speelgoed van het jaar 2017
Flix kun je personaliseren

Met de spelletjes kun je punten verdienen waarmee je Flix kunt ‘pimpen’. Flix start met één oog maar met die punten kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om Flix twee of drie ogen te geven, een bril of snor te geven of een ander oogkleur. Hoe meer spelletjes je speelt hoe meer opties er vrij komen.

Camerafuncties

Het gezicht van Flix kun je 180 graden draaien waardoor je selfie’s kunt maken of vooruit kunt fotograferen en filmen. Ook zit er een soort Snapchat functie op zodat je foto’s in een frame kunt maken, met leuke poezenoortjes of als astronaut. Daarnaast kun je Flix ook vragen je kamer te bewaken. Als er iemand je kamer binnenkomt dan begint Flix te filmen. Zo heeft mijn zoontje een keer het bewijs gehad dat hij niet kon slapen omdat zijn broer de kamer binnensloop. Betrapt!

kidizoom flix camera
Je kunt er leuke selfie’s mee maken.

 

Vtech Kidizoom Robot
Door de flexibele poten kun je Flix bijna overal neerzetten en aan vast klemmen.

Onze ervaring met de VTech Kidizoom Flix Robotcamera

VTech heeft een ruim assortiment aan camera’s voor kinderen maar elk heeft zijn eigen functies en eigenschappen. Flix ziet er leuk uit en je neemt hem overal makkelijk mee naar toe. Wij vinden de spelletjes uitdagend en leuk om ermee bezig te zijn. Wat ik ook een groot voordeel vind is dat er een ingebouwde oplaadbare accu inzit. Met een bijgeleverd kabeltje laat je hem zo op aan je laptop bijvoorbeeld. De foto’s zet je zo op de computer om naar je vriendjes of familie te sturen. Van de fotokwaliteit moet je niet al te hoge verwachtingen hebben maar voor de kinderen is het prima om foto’s mee te maken. Als je het aan ons vraagt, een terechte winnaar van de Speelgoed van het jaar verkiezing 2017!

Vtech Flix
Een foto maken met een soort Snapchat functie.

Nog even alle feiten en functies op een rijtje:

 • Je kunt er foto’s mee maken
 • Je kunt er mee filmen
 • Flexibele driepoot
 • Kamer-bewaker
 • Stemopname & stemvervormer
 • Spellen
 • Camera effecten
 • Ingebouwde oplaadbare accu
 • Accu gaat bij continu foto’s en filmpjes maken 2,5 uur mee en bij gemiddeld gebruik ongeveer een dag
 • Met een microSD-kaart kun je het geheugen uitbreiden
 • Aanbevolen voor de leeftijdscategorie 5-12 jaar
 • Winnaar Speelgoed van het jaar 2017 België & Nederland
 • In roze en blauw te koop bij Bol.com en in de meeste speelgoedwinkels
 • Adviesprijs € 64,95

Hebben jullie thuis ook speelgoed van VTech? Zouden jullie kinderen de Kidizoom Flix leuk vinden?

10 thoughts on “VTech Kidizoom Flix: winnaar Speelgoed van het jaar 2017

 1. Erg mooi. Volgens mij ook superleuk voor kinderen om mee te spelen. Ik denk dat ik Mila nog een tikje te jong vind en eigenlijk houd ik haar nog liever even af van dit soort speelgoed. Liever nog even in de puzzel-, barbie-, knutselfase zeg maar. No offence hoor! Want ik denk dat ze dit te gek gaat vinden. Maar nog heel even wachten.

 2. Lijkt me echt leuk. Volgens mij moet er nog een oude kidizoom hier in huis zijn. En een 1e V- tech computer net snoeren aan de tv en de controler. De kinderen maar eens laten zoeken haha. Of het het nog doet.

Geef een reactie