review-brabantia-strijkplank

Waskamer inrichten met Brabantia en handige tips!

Een waskamer of washok inrichten is leuk! Ik vind het heerlijk en echt een luxe om zo’n kamer in huis te hebben. Als je er toch de ruimte voor hebt, waarom zou je dan niet een wasruimte creëren? De nieuwe Orla Kiely strijkplank van Brabantia fleurt de boel mooi op en ik ontdekte nog meer leuke musthaves!

Een week of twee geleden plaatste ik deze leuke foto van mij en mijn mini-me op Instagram. Ik kreeg ontzettend veel toffe reacties maar tegelijkertijd ook reacties van moeders die werkelijk niets strijken, en anderen die een waskamer maar onzin vinden. Ik blijf zo’n ruimte ideaal vinden en ik zal jullie vertellen waarom..

Waarom een aparte wasruimte best handig is

In ons vorige huis hadden wij de wasmachine aansluiting in de kelder zitten. De was kon ik daar niet ophangen omdat de kelderruimte erg vochtig was en niet goed ventileerde. In de zomer hing ik de was lekker aan de frisse lucht te drogen en als het slecht weer was, dan hing ik het boven het trapgat en de vide op. Daar stonden twee wasrekken en die ruimte was dan ook meteen vol. Opvouwen deed ik meestal in de slaapkamer of beneden op de keukentafel en de strijkplank stond in de badkamer omdat ik niet wist waar ik die anders neer moest zetten. Kortom, een heel gedoe dus en telkens veel gesjouw met de wasmanden. En dáárom is het dus vet handig om alles in één ruimte te hebben.

Waskamer inrichten: tips en wat heb je nodig?

Heb jij een ruimte over in huis waar je een waskamer wilt creëren? Denk dan even na waar je deze producten kunt neerzetten. Wat is handig en wat heb je nodig?

  • Een wasmachine (of je moet alles met de hand willen wassen).
  • Een droger en/of droogrekken.
  • Prullenbak om de stof uit de droger weg te gooien en andere rommel die je in de broekzakken van je kinderen tegenkomt 😉
  • Een hoog kastje of een wandplank op ooghoogte, zodat je de wasmiddelen kunt opbergen. Let op dat de kinderen er niet bij kunnen komen.
  • Een strijkplank en een strijkijzer.
  • Wasmanden
  • Eventueel een wastafel, waar je het water uit het reservoir van de droger kunt lozen of een handwasje in kunt laten weken.
  • Muziekboxen (niet nodig maar wel erg fijn om muziek te horen tijdens het strijken).
  • Eventueel decoratie (leuke muurstickers of een schilderij voor aan de muur.

Brabantia musthaves voor in de wasruimte

Voor mijn blog mocht ik van Brabantia deze mooie Orla Kiely strijkplank testen. Mijn waskamer is groot en bijna alles wat er staat is wit van kleur. Een beetje saai maar de nieuwe strijkplank is dan ook meteen een blikvanger! Eigenlijk wil ik mijn waskamer nog een keer pimpen in een ander kleurtje. Ik zeg altijd ‘mijn’ omdat ik thuis degene ben die altijd de was doet. Ik nam ook een kijkje in de Brabantia webshop en daar kwam ik nog meer leuke producten tegen, waaronder deze mooie grijze wasmand. Hij is vouwbaar en kan dus ook mee op vakantie. Ook deze gave prullenbak op poten vind ik geweldig! Ik zet ze beiden op mijn verlanglijstje. De prullenbakken zijn trouwens in meerdere kleuren verkrijgbaar. Met een paar nieuwe accessoires in je washok ziet het er al meteen heel anders uit.

brabantia-strijkplank-orla-kiely
Deze mooie Orla Kiely strijkplank mocht ik van Brabantia testen voor mijn blog

Review Brabantia Orla Kiely strijkplank

Brabantia is een merk waarvan bijna iedereen wel iets van in huis heeft. Wij hadden al een broodbak en een ronde touchbin prullenbak voor in de keuken. Echt prima kwaliteit en het roest niet. We hadden alleen een keer een probleempje met de deksel van de touchbin, maar na een mailtje heen en weer, kregen we binnen een week een vervangend deksel voor niets. Wat een geweldige service!

Zoals we van Brabantia gewend zijn, verkopen ze kwaliteitsproducten met lange garantie. Bij het opzetten van de strijkplank merkte ik meteen dat deze erg stabiel staat. Aangezien wij een tegelvloer hebben en er anti-stop stukken onder de poten van de strijkplank zitten, blijft de plank mooi op zijn plek.

brabantia-strijkplank-waskamer

Aan de onderkant zie je dat je de strijkplank in verschillende hoogten kunt zetten. De strijkhoogte is verstelbaar van 69 – 96 cm. Er zit ook een safety-lock op zodat hij niet zomaar in elkaar kan klappen. Het strijkoppervlak is breed en daarom ook ideaal om overhemden op te strijken. Ben je mooi snel klaar!

De strijkijzerhouder is solide zodat links- en rechtshandigen erop kunnen strijken. Mijn stoomstrijkijzer past er helaas niet zo goed op en de strijkplank heeft geen stopcontactdoos. Hierdoor moet je de strijkplank wel in de buurt van een stopcontact zetten. Dat vind ik een klein minpuntje.

Verder is de strijkplank heel prettig in gebruik, hij is stabiel, veilig en het printje van de  Orla Kiely strijkplank is zo gaaf! Deze limited edition strijkplank is onder andere in de webshop van Brabantia verkrijgbaar voor €84,95.

Heb jij een aparte waskamer in huis?

4 thoughts on “Waskamer inrichten met Brabantia en handige tips!

Geef een reactie