wat-als-je-grootste-nachtmerrie-werkelijkheid-wordt

Wat als je grootste nachtmerrie werkelijkheid wordt? 

De tijd waarin de kinderen nog jong zijn, wordt door veel ouders als de mooiste tijd van hun leven beschouwd. Dit is de periode waarin je heel veel tijd met elkaar doorbrengt en waarin je samen toewerkt naar een goede toekomst voor je hele gezin. Je wilt er natuurlijk liever niet aan denken, maar wat als jullie prille geluk ineens bruut verstoord wordt, doordat een van de ouders komt te overlijden?

Dit zijn scenario’s waar veel mensen liever niet bij stilstaan, maar dat kan voor nog grotere problemen zorgen. Als een van de kostwinners wegvalt, is de kans namelijk groot dat de nabestaanden in de problemen komen. Vandaar dat het goed is om te kijken hoe je dit kunt voorkomen. In dit artikel lichten we de opties toe. 

Sluit beide een goede overlijdensrisicoverzekering af 

Het is al een ramp wanneer je partner ineens wegvalt en je alleen voor de opvoeding van de kinderen komt te staan. De ramp wordt echter nog groter wanneer blijkt dat je het op eigen kracht niet meer financieel kunt bolwerken. Om die reden is het goed om een overlijdensrisicoverzekering (ook wel ORV genoemd) af te sluiten. Met deze verzekering kunnen je nabestaanden namelijk een geldbedrag uitgekeerd krijgen waarmee ze de vaste lasten kunnen blijven betalen.

Op die manier voorkom je dat je partner misschien uit je huis moet, dat hij of zij  schulden moet maken om de kinderen te laten studeren, of dat hij of zij niet meer met het gezin op vakantie kan gaan. Een goed ORV is een vangnet op het moment dat alles tegenzit. Het zal het gemis uiteraard niet verminderen, maar het zorgt er wel voor dat je nabestaanden niet nog meer problemen in de maag gesplitst krijgen. 

Heb je voldoende buffer om de kosten van de uitvaart te betalen? 

Als iemand overlijdt, moet er een uitvaart voor deze persoon worden geregeld. Helaas brengt dit vaak veel kosten met zich mee. Wanneer iemand plotseling overlijdt, is de kans groot dat de nabestaanden in de problemen komen, omdat zij de uitvaart niet kunnen betalen. Vandaar dat je kunt kiezen voor een uitvaartverzekering. Met deze polis kun je een bedrag laten uitkeren aan je nabestaanden om de kosten te compenseren die ze moeten maken om op gepaste wijze afscheid te kunnen nemen van jou.

Een goede verzekering voor een uitvaart hoeft niet veel geld te kosten en dat terwijl het je nabestaanden heel veel geld kan besparen. Juist op het moment dat een van beide ouders wegvalt, is het belangrijk om goed op de financiën te letten. Dat is onder de gegeven omstandigheden vaak heel moeilijk omdat je nabestaanden uiteraard zeer van slag zijn. Zorg er daarom voor dat je de juiste maatregelen getroffen hebt, zodat je je nabestaanden veel stress kunt besparen. 

Moet je altijd een begrafenispolis afsluiten? 

Twijfel je nog of je zowel een ORV als een uitvaartverzekering nodig hebt? De overlijdensrisicoverzekering is altijd een goede keus omdat je het geld dat je nabestaanden nodig hebben, moeilijk bijeen kunt sparen. Het kan namelijk gaan over enorme bedragen. Heb je een goede buffer, dan kun je overwegen om de uitvaartverzekering (vaak ook begrafenispolis genoemd) achterwege te laten. 

Informeer echter wel naar de kosten die je mag verwachten als je een uitvaart moet regelen. Je zult zien dat je flink wat moet betalen en mocht je daar niet genoeg spaargeld voor hebben, dan is het beter om hiervoor een begrafenispolis af te sluiten. Dat zorgt er ook voor dat je je spaargeld kunt gebruiken voor andere dingen. Je ziet het: een goede verzekering kan ook tactisch worden ingezet zodat je je geld beter kunt benutten.

Geef een reactie