wat-eten-met-sinterklaasavond-pakjesavond

Sinterklaas tradities; wat eten jullie op pakjesavond?

Wat voor maaltijd zetten jullie op tafel tijdens sinterklaasavond? Traditioneel eten wij met onze familie al jaren lang een pan soep met stokbroodjes voordat Sint en Piet de cadeautjes komen brengen. Makkelijk, snel klaar en iedereen lust er van. En natuurlijk de pepernoten en banketstaven niet te vergeten. 😉 Nu we afgelopen weekend de Kippiepan van Kippie hebben ontdekt smaakte het naar meer en leek ons dit een leuk idee voor pakjesavond dit jaar.

Zo vieren wij het sinterklaasfeest

Zodra sinterklaas weer in Nederland is mogen onze kinderen eens per week hun schoentje zetten. Hier krijgen ze dan een kleinigheid in en op pakjesavond een groter cadeau. Vaak is dit iets wat ze al graag wilden hebben. Wij vieren dit afwisselend bij de familie thuis met opa en oma en tante, oom, neef en nichtje van onze kinderen. De afgelopen twee jaar was dit bij opa en oma. Ze hebben wel eens een sint en piet laten komen en dat was erg leuk. We spreken vaak aan het eind van de middag af zodra het begint te schemeren. We eten dan gezellig wat samen en drinken een borrel. Daarna is het tijd om cadeautjes uit te pakken.. Sinterklaas is hier echt een kinderfeest en daarom krijgen alleen de kinderen geschenken.

Wat eten op pakjesavond?

Zoals ik al in de intro schreef eten wij altijd een pan soep! Goedgevulde soep met ballen. Lekker! En met stokbroodjes, olijven.. ik ben er dol op. En natuurlijk ook het sinterklaas snoepgoed, want dat hoort erbij. Ik vroeg aan een paar vrienden wat zij aten op sinterklaasavond. Hun deden aan gourmetten, pizzaretten of haalden patat met frikandellen bij de cafetaria. Dit jaar verbreken we misschien de traditie en zetten we een Kippiepan op tafel tijdens het pakjesavond.

review-kippie-pan
Mmmmm kippies!
kippie-hengelo-review-locatie-winkelcentrum-hasselo
De locatie in Hengelo Overijssel; Winkelcentrum Hasselo

Wie is Kippie? Wat is een Kippiepan en hoe werkt het?

Kippie is een groeiende franchiseformule en heeft nu meer dan 45 winkels door heel Nederland! Het filiaal in Hengelo was voor mij het dichtstbij. Het is dat ik Kippie op internet tegenkwam want daarvoor kende ik Kippie helemaal nog niet. Zoals de naam het al zegt verkopen ze er heerlijke kip. Ik kwam natuurlijk voor de Kippiepan maar kwijlde al weg toen ik de belegde broodjes met kip zag.. en dan de rest.. yum! Hebben jullie het gezien in onze Instagram Stories?

Drie soorten Kippiepannen voor elke gelegenheid;

 1. Hapjespannen; borrelsnacks en kiphapjes
 2. Maaltijdpannen; bijvoorbeeld met bami en mihoen, ook in combinaties
 3. Vleespannen; bijvoorbeeld een satépan, spareribs- of dönnerpan

Op de website van Kippiepan kun je heel mooi zien wat alle mogelijkheden zijn en wat er allemaal precies in zit. Wij hebben een Snackpan XL geprobeerd met allerlei kiphapjes. De verse kiphapjes zitten verpakt in een aluminium schaal met een deksel. Bij de winkel kreeg ik netjes uitleg over hoe het werkte en het is eigenlijk heel makkelijk. Tot gebruik zet je de schaal zonder de pan in de koelkast en als je hem wilt gebruiken zet je de pan op tafel, schaal erin, plastic deksel eraf en de pandeksel erop. Aan de pan zit een snoer voor in het stopcontact dus de kippetjes worden elektrisch verwarmd. Gebruiksklaar dus je kunt snel beginnen.

Onze ervaring met de Kippiepan van Kippie

Het zou zoals gezegd op standje 1 á 2 een half uur duren voordat de kip goed warm is. Na drie kwartier was het nog niet warm genoeg en hebben we het opgehoogd naar standje drie. Toen ging het wel sneller. Na een uur en tien minuten was alle kip goed verwarmd. Met een vleestang haal je de kipjes er het makkelijkst uit. Je eigen kipbuffet op tafel, hoe leuk én lekker is dat?

kippiepan-wat-eten-met-sinterklaas-avond-pakjesavond
Dit kleine pietje heeft er wel een stuk of 6 op!

Terwijl wij op de kippies aan het wachten waren zaten we gezellig met zijn allen aan tafel. Ondertussen eten we vast een stokbroodje en wat olijfjes en drinken we een Spaans wijntje! Wij vonden de kluifjes en de hotwings het allerlekkerst. Ook de kinderen waren er gek op. Er bleven enkel wat kipballetjes over. Die vielen het minst in de smaak en in een aantal van deze balletjes zaten wat kleine botrestjes.

Er is al een hapjespan met 65 kiphapjes voor 6 personen verkrijgbaar vanaf €24,95. Je betaald 15 euro borg voor de pan die je weer terug krijgt als je de pan terug komt brengen. Bekijk hier het gehele assortiment van Kippie.

Voor herhaling vatbaar? Misschien op pakjesavond? Zeker wel! Alleen moeten we opa en oma, ooms en tante, neefje en nichtje ook nog even overtuigen voor een snackpan XL. Wie weet als ze deze blog hebben gezien. 😉

Wat eten jullie meestal op pakjesavond/sinterklaasavond? Ken jij de Kippiepan al?

2 thoughts on “Sinterklaas tradities; wat eten jullie op pakjesavond?

 1. Hmmmm, wat je zegt over die restanten van botjes in de balletjes. Dat klinkt wat minder. Ik denk dat ik die dan niet zou meebestellen. Ooit hetzelfde ervaren in regulier gehakt van een bekende supermarkt en sindsdien koop ik het nooit meer. Nu ben ik over op mager gehakt en daarin vind ik het niet.
  Ik ken dit concept niet maar het klinkt zeker wel interessant. Maar dan wel als we bezoek hebben want zelf proberen we steeds minder vlees en gevogelte te eten.

  1. Hi Rory,

   Ik heb hier navraag naar gedaan toen ik de pan weer inleverde en het hoort eigenlijk niet zo te zijn met die balletjes. Dus daarmee hebben we helaas pech gehad. Gelukkig was er genoeg ander lekkers! Wij eten ook niet elke dag vlees en gevogelte. We eten zeer afwisselend en waar we zin in hebben.

Geef een reactie