voor-het-eerst-naar-middelbare-school-wat-nodig

Voor het eerst naar de middelbare school? Deze spullen heb je nodig!

Het is een spannende overstap: die van de basisschool naar de middelbare school. Er komt ook de nodige voorbereiding bij kijken. Zo heb je op de middelbare school verschillende nieuwe spullen nodig. Hier kun je allemaal aan denken!

Schooltas

Naar de basisschool hoef je eigenlijk maar weinig mee te brengen. Maar op de middelbare school werkt dit anders. Van boeken tot eten voor de pauze: je hebt een goede tas nodig om alles in te stoppen. Schooltassen zijn er in veel stijlen te vinden, dus kies een tas waar je echt blij mee bent. Ga bijvoorbeeld voor een vrolijke kleur of kies juist een stoere tas uit. En wil je een rugtas of een schoudertas? De keuze is aan jou. Bij Bagageonline vind je veel mooie schooltassen, in allerlei looks.

Lunchbox en drinkbeker

Op de middelbare school neem je zelf eten en drinken mee. Daar heb je een lunchbox bij nodig, en een drinkbeker. Je kunt eten ook in plastic zakjes meebrengen, maar daar wordt het meestal niet echt lekkerder van. In een box blijft het eten verser en smaakvoller.

Schriften

De benodigde boeken worden via de school geregeld: dit hoeft niet in de winkel te worden gehaald. Maar om aantekeningen en huiswerk te maken, zijn er wel andere boekjes nodig: schriften! Van schriften met lijntjes tot schriften met vakjes, haal het liefst meerdere boekjes in huis. Bij wiskunde maak je immers weer andere aantekeningen dan bij Nederlands! Per vak kun je op die manier een eigen schriftje maken. Of kies voor een groter collegeblok, waar je nog meer aantekeningen in kunt maken.

Kaftpapier

Moet je je boeken kaften van je school? Dan heb je natuurlijk kaftpapier nodig. We geven het direct toe: het is niet zo’n leuk klusje. Maar het hoort er nu eenmaal bij!

Agenda’s

Hoewel de digitale agenda in opkomst is, is een papieren agenda misschien nog wel makkelijker om mee te werken. Schrijf er alle toetsen, huiswerkopdrachten en afspraken in. Dat niet alleen: een agenda is natuurlijk ook bedoeld om in te tekenen. En om leuke boodschappen in achter te laten bij je vrienden.

Bureau benodigdheden

Een rekenmachine, koptelefoon of oortjes, toetsenbord en muis: je hebt ook verschillende bureau benodigdheden in gebruik. Soms laat je ze thuis, maar soms neem je ze mee naar school. Zet in ieder geval op een rijtje wat jij denkt te gaan gebruiken.

Pennen, potloden, gummen en stiften

Om te kunnen schrijven in de schriften en agenda’s, heb je pennen en potloden nodig. Haal er meteen meerdere in huis, zodat het niet uitmaakt als je een pen kwijtraakt. Ook stiften kunnen handig zijn, bijvoorbeeld om markeringen te maken bij je huiswerk. En wil je bepaalde aantekeningen weer verwijderen? Dan gebruik je een gum, als je met potlood werkt. Correctietape werkt dan juist weer bij aantekeningen met pen.

Etui

Je kunt pennen, potloden en gummen los in je tas gooien. Maar het wordt al snel een rommeltje. Stop het liever samen in een etui! Lekker overzichtelijk.

Lees ook:

Trendy tienerkamer voor jongens

Geef een reactie