safaritent-kopen-wat-kost-een-safari-tent-voor-eigen-camping

Wat kost een safaritent kopen?

Op steeds meer campings zie je tegenwoordig safaritenten terug. Deze tenten zijn uitermate geschikt voor glamping. Hierdoor overweeg je misschien ook wel om ze voor jouw camping te kopen. Voordat je de knoop doorhakt, ben je ongetwijfeld benieuwd wat je betaalt voor zo’n tent. Want wat kost dat nou zo’n safaritent kopen? Om je hier wat meer inzicht in te geven, vertellen wij je in deze tekst welke factoren meespelen in de prijs van een safaritent.

Hoe groter de tent, des te hoger de prijs

Omdat iedere safaritent anders is, is het niet mogelijk om een exacte prijs te geven. Zo is de ene tent bijvoorbeeld (een stuk) groter dan de andere. Daarom verbaast het je waarschijnlijk niet dat de grootte een rol speelt in de prijs. Wil je een kleine safaritent kopen? Dan ben je goedkoper uit dan wanneer je voor een safaritent met een groter oppervlak kiest. Voor het maken van een grote tent is immers meer hout en canvas nodig, waardoor de kosten logischerwijs ook hoger uitvallen.

Inrichting van de tent

Wanneer je een safaritent koopt, bepaal je grotendeels zelf hoe deze er van binnen uit komt te zien. Zo kies je zelf bijvoorbeeld wat voor een keuken er in de tent komt. Daarnaast heb je inspraak in de meubels. Kies je voor de standaardinrichting? Dan kost een safaritent minder dan wanneer je hem op de meest luxueuze manier inricht. Als je daarbovenop ook nog eens allerlei extra opties kiest, zoals een luifel of een pelletkachel, dan valt de prijs nog hoger uit. Kortom: je hebt de prijs van een safari tent grotendeels zelf in de hand.

Transport en opbouw

De gemiddelde safaritent is nogal groot van stuk, waardoor het een uitdaging kan zijn om hem op de plaats van bestemming te krijgen. Vandaar dat je vaak ook kosten betaalt voor het transport. Hoeveel je hier precies voor betaalt, hangt af van het bedrijf waar je de tent koopt en de omvang van de tent. Hoe groter de tent, des te hoger de transportkosten doorgaans uitvallen. Daarnaast worden er vaak kosten berekend voor het opbouwen van de tent. Wil je besparen op een safaritent? Dan kun je de tent zelf naar jouw camping vervoeren en deze hier ook zelf in elkaar zetten.

Je verdient de investering weer terug

Wie een safaritent wil kopen, moet niet verwachten dat hij voor een dubbeltje op de eerste rang zit. Je betaalt namelijk al snel een paar duizend euro voor één zo’n tent. Dit lijkt misschien veel, maar besef je goed dat je deze investering vaak snel weer terugverdient. Door safaritenten op jouw camping te plaatsen, spreek je namelijk een grotere doelgroep aan. Hierdoor is de kans aanwezig dat de tent een groot deel van het jaar volgeboekt is. Wanneer je dit een aantal seizoenen achter elkaar lukt, heb je een safaritent vaak alweer terugverdiend.

Lees ook:

Geef een reactie