wat-doen-op-regenachtige-dag-als-het-veel-regent-tips-met-kinderen

Wat te doen op een regenachtige dag?

Nog even en we kunnen er weer heerlijk op uit. De lente komt eraan, wat betekent dat het weer mooi wordt om er lekker op uit te gaan. We kunnen weer wandelen, fietsen of een stad bezoeken. Daarnaast wordt het ook weer heerlijk om lekker thuis in de tuin te zitten terwijl de kinderen weer lekker buitenspelen. Hoewel het langzaamaan lente wordt en de zon steeds meer gaat schijnen, zijn er helaas ook nog regelmatig regenachtige dagen. Op deze dagen is het een stuk moeilijker om iets te bedenken om te doen met de kids. Heb je wat inspiratie nodig voor activiteiten op een regenachtige dag? Lees dan vooral even verder.

Doe leuke activiteiten thuis

Op een regenachtige dag wil je waarschijnlijk niet de deur uit. Helaas is het voor kinderen thuis misschien moeilijker om zich te vermaken en ligt verveling op de loer. Gelukkig zijn er genoeg activiteiten die je met de kinderen gewoon thuis kan doen. Begin bijvoorbeeld eens samen aan een legpuzzel. Helemaal met de jan van haasteren puzzels ben je al snel een hele middag zoet. Niet zo van het puzzelen? Kijk dan eens of je samen iets lekkers kan bakken. Bak bijvoorbeeld samen koekjes en versier ze daarna ook nog. Zo ben je ook weer even bezig en heb je meteen iets lekkers voor bij de thee.

wat-te-doen-op-een-regenachtige-dag

Bezoek een museum

Ben je ondanks de regen toch niet zo van het thuiszitten? Dan kun je er ook voor kiezen om een museum te bezoeken. Museums zijn over het algemeen vaak binnen en hier ben je toch weer even een middag mee zoet. Kies wel een museum wat ook leuk is voor de kinderen. Er zijn in Nederland genoeg museum uitermate geschikt voor kinderen. In sommige daarvan kunnen de kinderen zelfs een hoop activiteiten doen waardoor je ze lekker zelf rond kan laten lopen. Zo kun jij heerlijk genieten van een kop koffie terwijl de kinderen lekker de wereld kunnen ontdekken. 

Hou een filmmiddag

Geen zin om iets te doen? Hou dan lekker een filmmiddag met de kids. Laat ze allemaal een leuke film uitzoeken en verander je woonkamer in een thuisbioscoop. Iedereen mag lekker hun pyjama aanhouden en samen op de bank kruipen. Zorg voor een paar lekkere snacks en kijken maar! De middag zal zo voorbij vliegen. Zo komen jullie die regenachtige middag zeker wel door. 

Geef een reactie