Wat meenemen in de vluchttas?

In de zwangerschap van Milan ben ik met 33 weken opgenomen in het ziekenhuis met vroegtijdige weeën. Ik was hier destijds totaal niet op voorbereid en had toen nog geen vluchttas klaar staan. Dat overkomt mij geen tweede keer dus momenteel ben ik al begonnen met het inpakken van de vluchttas. Gelukkig heeft Milan nog een paar weken in mijn buik gezeten en begonnen de weeën na het strippen om de bevalling op te wekken. Het leek mij wel een leuk idee om met jullie te delen wat ik zoal meeneem naar het ziekenhuis voor mijn tweede bevalling.

Vluchttas inpakken

Meenemen voor mama:

Shampoo en conditioner
Douchegel
Tandenborstel en tandpasta
Haarborstel en elastiekjes
Make-up remover doekjes
Make-up
Lippenbalsem
Kleding om in te bevallen
Nachthemd
Joggingbroek
2 tanktops
t-shirt met lange mouwen
Dikke trui
2 paar dikke sokken
Gewone sokken
Ondergoed

Kraamverband is aanwezig in het ziekenhuis.

Tijdens je zwangerschap vergeet je nogal eens wat. Daarom is het ook verstandig om nu al na te denken over een bevallingsplan.

due-date - vluchttas - volgmama
Nog een paar weekjes…

Voor de baby meenemen:

Omslagdoek
3 setjes kleding (voor als ik onverwachts langer moet blijven)
3 rompertjes
3 paar sokjes
3 mutsjes
1 dik vestje

Pampers zijn aanwezig in het ziekenhuis.

Voor vermaak:

Tijdschriften
Leesboeken

Meenemen voor papa:

Nog niets, ik vraag mij constant af of dit voor ons daadwerkelijk nodig is aangezien we dichtbij het ziekenhuis wonen. Wellicht dat ik er nog anders over ga denken en uiteindelijk wel wat ga inpakken voor hem.

Dit zit momenteel in onze vluchttas. Ik wil nog wat dingen later toevoegen zoals flesjes drinken, wat te eten en ook de camera moet er nog in. Er zijn ook wat dingen wat je lastig kan inpakken zoals telefoon en oplader, portemonnee met ID-kaart en bankpas (deze heb ik altijd bij mij), papieren van de verloskundige en onze verzekeringspassen. Deze dingen liggen wel al zo klaar dat als het nodig is wij ze makkelijk kunnen pakken.

Er zijn ontzettend veel lijstjes te vinden op internet die aangeven wat je mee moet nemen naar het ziekenhuis. Wat was voor jullie echt een must om in te pakken in jullie vluchttas?

Tot de volgende keer!

Liefs, Sandy

*De uitgelichte foto is van Shutterstock.

6 Comments

 • Reply Malou oktober 19, 2016 at 7:06 am

  Ik vond een schoon shirt en deo voor papa wel fijn haha 😉

 • Reply Lori (Mama's Jungle) oktober 19, 2016 at 7:33 am

  Mijn vorige bevalling was ook in het ziekenhuis en nu wil ik graag thuis. Ik heb maar een klein tasje met een shirt, ondergoed, zoogcompressen en maandverband ofzo. Whoops jij ziet er meer voorbereid uit 😉

 • Reply Charlotte oktober 19, 2016 at 7:58 am

  Wat een uitgebreide lijst! Ik geloof niet dat ik er zoveel in had zitten destijds. Denk dat het hier ook maar een kleiner tasje wordt. Hopelijk heb ik hem niet eens nodig, wil dit keer graag thuis bevallen.

 • Reply Margriet oktober 19, 2016 at 9:56 am

  Ik had twee setjes kleding ingepakt voor ons kindje, maar wel helemaal verkeerd. Het was augustus dus had ik luchtige kleding gekozen. Dat was veel te koud voor zo’n pasgeboren baby, dus moesten we oma bellen om thuis wat extra kleding te halen. We hadden voor mijn man ook niets meegenomen, we hadden niet verwacht in het ziekenhuis te moeten overnachten. Uiteindelijk moesten we zelfs 2 nachten blijven. Gelukkig wonen we dichtbij en is mijn man voor de geboorte even naar huis gegaan voor kleding en een laptop om zichzelf tussendoor een beetje te kunnen vermaken.

 • Reply Batboy oktober 19, 2016 at 11:09 am

  Fototoestel was voor mij een echt een must! Ik had mijn koffer bomvol de eerste keer. In Duitsland is het ook normaal dat je 5 dagen blijft dus pakten ik vanalles in!

 • Reply Zwangerschapsupdate: 36 weken, nesteldrang, laatste update? - VolgMama.nl november 9, 2016 at 5:00 am

  […] to-do lijst is inmiddels zo goed als klaar. De vluchttas staat klaar, het geboortekaartje is uitgezocht en de babykamer is klaar. Ik heb nog wat kleine […]

 • Leave a Reply