alles-wat-je-moet-weten-over-geboortekaartjes

Alles wat je moet weten over het geboortekaartje

Als je weet dat je zwanger bent, komt er heel veel op je af en moet er van alles geregeld worden. Een van de belangrijke taken op je to-do lijst is het geboortekaartje, maar wanneer begin je daarmee? Dat leggen we je in dit blog uit.

De Oriëntatiefase

Je mag natuurlijk je eigen moment kiezen om te starten met de oriëntatiefase, maar op 2/3e van de zwangerschap beginnen veel vrouwen met het uitzoeken van een geboortekaartje. Rond de 24 weken heb je nog ruim voldoende tijd om je uitgebreid te verdiepen in de verschillende opties voor geboortekaartjes. Geboortekaartjes zijn anno 2022 te vinden in alle vormen en maten, het is daarom fijn om jezelf de tijd te gunnen om het ideale kaartje voor jullie kleintje te creëren.

Design fase

Als je je uitgebreid georiënteerd hebt op de geboortekaartjes markt, is het tijd om aan de slag te gaan met het definitieve ontwerp. Hiervoor kun je aan de slag met een designer die zich specialiseert in geboortekaartjes. Maar je hebt ook verschillende platformen zoals Blijkaartje waar je zelf een geboortekaartje kunt ontwerpen in hun design tool.

Welke optie je ook kiest, vergeet niet om een proefdruk aan te vragen. Een fysieke proefdruk kan heel anders overkomen dan een ontwerp op een scherm. Het is het geboortekaartje van je kleintje, dus je mag hier zeker tijd en aandacht aan besteden.

Definitieve ontwerp

Ben je helemaal tevreden met je proefdruk? Dan kun je het ontwerp definitief laten vastleggen. Het is voor jezelf en de ontwerper fijn als je uiterlijk in week 37 van je zwangerschap de kaart klaar hebt. Dan hoeft uiteindelijk alleen nog maar de geboortetijd en datum erop gezet te worden en zijn ze erna klaar om verstuurd te worden.

Adressenlijst verzamelen

De kans is groot dat je niet van iedereen het adres hebt, neem daarom in je verlof de tijd om al je geliefden om hun adres te vragen. Een adressenlijst geeft niet alleen rust in je hoofd, maar zorgt er ook voor dat je precies weet hoeveel kaartjes je wilt versturen. Zo kun je alvast berekenen wat de kosten zullen zijn van de geboortekaartjes.

Vergeet niet om de postzegels bij je budget op te tellen. Een postzegel kost op dit moment €0,96 per postzegel. Dit is dus een kostenpost die snel kan oplopen. Kijk daarom ook of jij of je familie ook geboortekaartjes kan rondbrengen in de buurt. Dit scheelt weer!

Geef een reactie