Wij gaan op berenjacht boek recensie ervaring

Wij gaan op berenjacht; spannend & avontuurlijk boek voor peuters en kleuters

Wij gaan op berenjacht is een titel van een populair én klassiek prentenboek. Het boek is geschreven door Michael Rosen en geïllustreerd door Helen Oxenbury. In dit boek beleeft een vijfkoppig gezin en hun hond een groot avontuur. Ze willen een beer vangen! Dat gaat alleen niet zo makkelijk als gedacht…

Berenjacht voor kinderen in corona tijden

Het is jullie vast niet ontgaan dat er vorig jaar (in 2020) een grote berenjacht door heel Nederland plaats vond. Deze activiteit werd georganiseerd om de lockdown tijdens corona tijden voor kinderen iets leuker te maken. Veel mensen plaatsten toen een teddybeer voor hun raam of op andere plekken in hun tuin. Zo konden veel ouders met hun kinderen tijdens het wandelen beren spotten. Het boek ‘We gaan op berenjacht’ uit 1995 van Michael Rosen en Helen Oxenbury zou de inspiratie zijn geweest voor deze succesvolle actie.

Wij gaan op berenjacht – het boek!

Ga je mee op berenjacht? We gaan door lang wuivend gras, een kolkende rivier, een zwiepende sneeuwstorm en ten slotte een donkere grot in. O nee! Wat is dat? Een grote beer!

Het prentenboek ‘Wij gaan op berenjacht’ van Michael Rosen & Helen Oxenburry is in verschillende vormen verkrijgbaar; als hardcover, als kartonboek en als pop-up boek.

Thema’s waarbij dit prentenboek goed past:

  • Beren
  • Avontuur
  • Angsten overwinnen

Recensie; onze ervaringen met het boek Wij gaan op berenjacht

Op Vinted scoorde ik het kartonboekje ‘Wij gaan op berenjacht’ van Michael Rosen voor een paar euro. Net als Rupsje Nooitgenoeg, Dribbel, Kikker, nijntje en andere klassiekers wilde ik het boek graag toevoegen aan onze boekenkast. Alleen de prent al op de voorkant vind ik prachtig!

Zelf heb ik erg genoten van de mooie prenten en de tekst. Het versje waar het boek mee begint, komt steeds terug in het verhaal en elke keer hebben ze met een ander obstakel te maken.

Wij gaan op berenjacht prentenboek review

De prenten in het boek wisselen zich af in het zwart-wit en met kleur. Het boekje leest lekker makkelijk en snel. Voor kleine kinderen is dit boekje prima om te volgen. Mijn zesjarige dochter vond het wel erg spannend en zat helemaal in het verhaal. Toen ze de bange hond (met rechtopstaande haren) en de beer zag hield ze mij even vast. Toch wel een beetje eng!

Eind goed, al goed. Het verhaal loopt goed af. Gelukkig maar!

Geef een reactie