Persoonlijk: Wij gaan verhuizen!

Onze eerste koopwoning is een feit! De mensen die ons persoonlijk kennen weten dat wij al zes jaar, net over de grens in Duitsland wonen. Afgelopen donderdag hebben wij bij de notaris een koopcontract ondertekend. Dus nu is het echt menens. Wij gaan verhuizen naar een vrijstaande woning en we hebben er zoveel zin in! We hebben het gevierd met een borrel en een stel Berliner Bollen.

Hoera! Onze eerste koopwoning!

En wat voor één! Een kasteel! Nee grapje hoor, maar het huis is uhmm.. wel gigantisch groot! We blijven wel in de buurt zodat de kinderen hun vriendjes kunnen behouden en de school af kunnen maken waar ze nu opzitten. Het huis staat in een kindvriendelijke woonwijk en er is een speeltuin om de hoek. Onze kinderen zitten ook ik Duitsland op school, dus worden tweetalig opgevoed.

We wonen straks niet helemaal in het midden van Duitsland maar een klein stukje bij Ootmarsum de grens over. Vandaar dat we ook een postbus huren in Ootmarsum. Eerder liet ik de post altijd naar mijn ouders sturen maar dat liep natuurlijk een beetje uit de hand sinds ik blog.

Afgelopen donderdag middag zijn we naar de notaris geweest om een boekwerk aan papieren te tekenen. Nu is het dus allemaal officieel! Jullie snappen natuurlijk wel dat we dit even met ons gezinnetje gevierd. Met een Duitse lekkernij: Berliner bollen! Lekker!

Nog eventjes geduld..

De geplande sleutel overdracht is op 31 januari. Tot die tijd hebben we dus nog rustig de tijd om alles uit te zoeken, weg te doen en in te pakken. Een deel te kleine kinderkleding gaat naar de kinderkledingbeurzen binnenkort, ik ben benieuwd of het nog iets oplevert. De vorige keer was het niet echt een succes.  Wat kan een mens veel spullen hebben zeg! Tot nu toe gaan we nog lekker even dromen met deze foto’s want in mijn gedachten ben ik natuurlijk het huis al aan het inrichten.

14079541_1198384733565230_3626674614144291134_n Foto vanuit de straat op het huis[/caption]

14192546_1201702279900142_7673956385182484722_n
Foto achterhuis, mijn dochter heeft aan de beelden gezeten 😉

Zouden jullie in Duitsland willen wonen?

14 thoughts on “Persoonlijk: Wij gaan verhuizen!

  1. Heel benieuwd naar de binnenkant! Wat een kast van een huis zeg, gaaf hoor in Duitsland zijn de huizen een stuk goedkoper natuurlijk. Ik zou best een groot huis willen hebben, maar niet in Duitsland. Ben nogal verknocht aan mijn eigen woonplaats 🙂

  2. Zooo, lekker hoor zoveel ruimte! Wij zijn begin dit jaar verhuisd naar ook een giga huis met flinke lap tuin, echt ons droomhuis, heerlijk! Ik zou zelf niet in Duitsland kunnen wonen want heb dan veel te veel heimwee, haha, ja zo’n iemand ben ik 😉

Geef een reactie