Review ervaring dierentuin Wildlands Adventure Zoo

Dagje uit: Wildlands Adventure Zoo met Backstage tour

Tijdens ons weekendje weg naar Center Parcs Parc Sandur in Drenthe, bezochten wij ook Wildlands Adventure Zoo. Deze dierentuin in hartje Emmen is méér dan alleen een Zoo en dat maakt het een bijzonder tof uitje! Een aantal attracties in het park waren deze periode gesloten vanwege onderhoud maar de backstage tour maakte alles meer dan goed…

Wildlands Adventure Zoo. Ik noem het voor het gemak maar ‘Wildlands’ in dit artikel, ligt op steenworp (ongeveer 10 minuten rijden) afstand van Center Parcs Parc Sandur. Wij hebben daar echt een superfijn weekend gehad. Tijdens je verblijf zou je ervoor kunnen kiezen om een meerdagenpas te kopen voor Wildlands. Zo weet je zeker dat je niets hoeft te missen. Parc Sandur is op dit moment het enige vakantiepark die een meerdagenpas aanbiedt aan hun gasten.

Wildlands Emmen

Wildlands is sinds 2016 geopend en ongeveer 24 hectare groot. Stel je eens voor, dat zijn heel veel voetbalvelden bij elkaar. Het park bestaat uit drie verschillende klimaatwerelden, een centraal ontmoetingsplein, achtbaan en een grote overdekte speeltuin; Animazia. Als echte ontdekkingsreiziger ontdek je hier nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen. In 2019 werd Wildlands uitgeroepen tot het meest kindvriendelijke dierenpark van Nederland. Chapeau!

Wat te doen bij Wildlands?

Zodra je door de poortjes bent kom je op het centrale plein uit. Vanaf hier kun je een route kiezen naar de een van de 3 wereldklimaatdelen. Elk klimaatdeel komt weer uit op het centrale plein. Elk deel van het park heeft zijn eigen dieren, speeltuintjes, attracties en horeca gelegenheden.

Nortica

In Nortica reis je van pool naar pool. Hier sta je oog in oog met de ijsberen, kun je zien hoe pinguïns een frisse duik nemen en kun je aansluiten bij Artic 1. Artic 1 is een 4D-attractie waarbij je aan boord gaat van een testvlucht.

Mijn dochter vergeleek de zeeleeuwen met ons. Dat is papa, dat is mama, en dat ben ik!

Serenga

Op het Serenga gebied is een kinderboerderij waar je geiten kunt aaien (erg geliefd bij de jongsten), loop je door het verblijf van de prairiehondjes en even later langs de brullende leeuwen. Maak een ritje in een safaribus en of in de achtbaan als je durft. De achtbaan is wel heel speciaal. Deze is Tweestryd genoemd en er lopen twee banen naast elkaar die tegen elkaar racen. Eerst achteruit omhoog, dan wordt je vooruit gelanceerd en op het einde ga je achteruit terug. De achtbaan gaat overigens niet over de kop. Vooral mijn zoontjes en ik vonden hem erg leuk en we zijn er omdat het rustig was, meerdere keren in geweest.

Wildlands Kinderboerderij
De geitjes zijn erg lief en willen graag geaaid worden.
achtbaan wildlands
Tweestryd achtbaan, vandaag slechts 1 baan in gebruik omdat het rustig was.

Jungola

De Jungola is Europa’s grootste overdekte jungle. Stap in de bootjes om een vaartocht te maken langs de olifanten, slingerapen en gibbons en bezoek de vlindertempel. De echte waaghalzen kunnen de Jungola ook ontdekken vanuit de Jungle Trial, een meterslang klimparcours.

Tijdens de boottocht leer je ook van alles over de dieren in de Jungola
Niet voor bangeriken!

Indoorspeeltuin Animazia

Avontuurlijk spelen? Klimmen en klauteren kun je bij indoorspeeltuin Animazia. Kinderen zullen het geweldig vinden! Animazia is makkelijk te bereiken via het Serenga gedeelte. Het is een speelparadijs vol touwbruggen, boomhutten, zand, water en glijbanen. Je kunt hier ook tropische vissen, zeeschildpadden en naakte molratten bekijken. Het is wel een beetje donker op sommige plekken in de binnenspeeltuin maar dat maakt het wel spannend…

Animazia Indoorspeeltuin Wildlands
Animazia; avontuurlijke binnenspeeltuin in Wildlands
Animazia Binnenspeeltuin Wildlands
Spannend zo’n trekvlot!

Wildlands Backstage; een kijkje achter de schermen

Tot 1 maart 2020 kun je elke dag een kijkje achter de schermen nemen bij Wildlands. Veel dieren in het park overwinteren in hun binnenverblijf. Daarom zijn de savanne- en nijlpaardenstallen geopend voor bezoekers. Maar wat gebeurt er nog meer achter de schermen van een dierenpark? Op die vraag krijgen bezoekers tijdens deze Wildlands Backstage-maanden uitgebreid uitleg. Zo kun je niet alleen de dieren van dichtbij in hun stallen zien en uitleg krijgen over bijvoorbeeld de olifantentrainingen… Maar ook een kijkje nemen in de waterfabriek, de creatieve werkplaats, bij de keuken en de dierenartspraktijk.

De route begint tegenover de instapplaats van de Safari bus op de Serenga en je komt na de route bij het Prairie café weer uit. Het is best een stukje lopen en de weg volgt zich vanzelf met touwen en borden. Wij vonden het een unieke en leuke ervaring! Mijn kinderen vonden het vooral interessant om te zien waar het eten werd gemaakt en wat de dieren in de dierentuin eten. En dat zijn niet alleen maar sla en groenten maar ook muisjes en kuikens.

Wildlands Backstage tour
Wildlands Backstage
Wildlands Backstage
Een kijkje in de voederkeuken

Conclusie; review van ons bezoek aan Wildlands

Als je alles in Wildlands wilt zien en meemaken dan moet je daar echt wel een hele dag of meer dagen voor uittrekken. Zeker tijdens schoolvakanties en in de zomermaanden als het wat drukker is. Wij hadden geluk met het weer en dat het niet zo druk was. Veel dieren hebben wij van dichtbij kunnen zien. Attracties als Artic 1, de zeeleeuwenshow en de Safari bus waren gesloten vanwege onderhoud. Dat vonden de kids jammer maar we komen in de zomermaanden vast wel een keer terug! De Backstage tour hadden we niet willen missen. Het was educatief voor de kinderen en wij als ouders vonden het ook erg interessant.

Ook is het handig om Wildlands op Facebook te volgen om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes en komende evenementen zoals de Wildnights.

Ben jij al eens bij Wildlands geweest?

Geef een reactie