Top 10 winter prentenboeken voor peuters en kleuters in de klas of thuis

Winter prentenboeken voor peuters en kleuters

Winter gerelateerde prentenboeken voor peuters en kleuters zijn leuk voor op een seizoenstafel, voor thuis of in de klas. Kinderen vinden het meestal erg leuk om zelf in boekjes te kijken of om voorgelezen te worden. Met het thema winter denken wij aan prentenboeken over schaatsen, een sneeuwpop maken, kou, winterdieren en het winterseizoen.

Top 10 leukste prentenboeken met het thema winter

Wat zijn dan leuke prentenboeken over de winter? Hieronder delen wij onze 10 favorieten.

1. Mijn eerste winterverhaaltjes

Mijn eerste winterverhaaltjes laat kinderen zien dat de winter niet alleen koud is, maar dat je ook veel plezier kunt beleven in dit jaargetijde. Gevuld met heel veel winterpret, originele verhaaltjes en lieflijke illustraties zal Mijn eerste winterverhaaltjes zeker zorgen voor een warm gevoel van binnen. Het prentenboek bevat vijftien betoverende verhaaltjes om voor te lezen over ijzige ochtenden, grote sneeuwpoppen, avonturen op de slee en op schaatsen.

2. Kikker in de kou

Het is winter. Er ligt sneeuw en ijs.
Alle dieren houden van de frisse kou.
Eendje in haar verenpak, Varkentje met haar speklaagje en Haas in zijn bontvacht.
Alleen Kikker, die heeft helemaal niets.
Hij vriest bijna dood…

3. De kleine ijsbeer

Kleine IJsbeer is al 30 jaar geliefd bij jong en oud. En dat is heel begrijpelijk: de kleine noordpoolbewoner is al sinds het eerste deel lief en knuffelbaar. En nu zijn er wel 10 vrolijke avonturen over Lars verzameld in één boek, tegen een heel aantrekkelijke prijs. Alle verhalen zijn onverkort opgenomen, en de allermooiste illustraties zijn voor deze bundel uitgekozen.

4. Casper en Emma gaan schaatsen

Vanaf het moment dat Casper en Emma elkaar ontmoeten op de kleuterschool, zijn ze onafscheidelijk. Samen met hun knuffeldieren
Welpje en Mevrouw Konijn maken ze de leukste avonturen mee! Veel
herkenbare situaties en vraagstukken uit het leven van kleuters komen aan bod in deze hartverwarmende verhalen.

5. Nijntje in de sneeuw

Nijntje kleedt zich warm aan en gaat naar buiten in de sneeuw. Ze rijdt op haar slee, ze schaatst op de bevroren rivier en maakt een sneeuwpop. Dan vindt ze een verkleumd en verdrietig vogeltje in de sneeuw en bouwt een huisje voor hem.

6. Wat een winter zoekboek

Dit levendige winter prenten-zoekboek toont ons het drukke leven in de stad. Over een vrouw die de bus mist, over de jacht op een papegaai… Je kunt het zo gek niet bedenken! Er is zoveel te ontdekken in dit reusachtige winterkijkboek. De kleurrijke illustraties nemen je mee op winters avontuur . Andrea mist de bus. Waar is de papegaai van Lene? Wie verloor zijn portemonnee en zijn sleutel? Wat gebeurt er met de wagen van Siglinde? Wie zit er verstopt onder de helm van de motorrijder?

7. De kleine walvis in de winter

De kleine walvis in de winter van auteur & illustrator Benji Davies is het zelfstandig te lezen vervolg op De kleine walvis, het prentenboek dat in Nederland en België al heel veel kinderharten wist te veroveren en in 2017 uitgeroepen werd tot Prentenboek van het Jaar. Met deze nieuwe, stevige uitgave kunnen nu ook peuters genieten van het sfeervolle vervolgavontuur over Boy en de kleine walvis.

8. Raad eens hoeveel ik van je hou in de winter

Hazeltje vindt het heerlijk om met Grote Haas in de sneeuw te huppen. Geniet mee terwijl ze in de glinsterende sneeuw ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ spelen. Lees dit prachtige pop-up boek samen met de grote en kleine mensen van wie jij het meeste houdt.

9. Grote Anna leert skiën

Grote Anna gaat in dit prentenboek voor het eerst op wintervakantie. Dat is een vermoeiende, maar heel plezierige vakantie. Fijn buiten spelen in de sneeuw en vooral: leren skiën!

10. Borre de sneeuwpop

Voor kinderen vanaf 4 jaar. Borre en Pluisdier zijn goede vrienden. En goede vrienden halen weleens een grapje met elkaar uit. Borre bouwt een sneeuwpop die sprekend op hemzelf lijkt. Pluisdier trapt erin! Hoe zou jij Borre terugfoppen? Als je ‘Borre de sneeuwpop’ leest, zie je hoe Pluisdier het doet.

Winter prentenboeken seizoenstafel tips ideeën
Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie