Witte sneakers schoonmaken - Stappenplan met tips

Witte sneakers schoonmaken? Met dit stappenplan laat je ze weer shinen!

Het is geen geheim dat witte sneakers de meest veelzijdige schoenen zijn die je in je kast kunt hebben. Ze passen bij elk outfit, en ze zijn perfect voor de dagen wanneer je niet weet wat je aan moet trekken! Als sneakerfan ben ik altijd enorm blij met een paar witte trendy sneakers, maar meestal zijn schoenen met lichte kleuren (voornamelijk wit of crème) wel moeilijk schoon te houden. Lang niet alle schoenen en sneakers kun je zomaar wassen in de wasmachine en daarom bespreken we in dit artikel stap voor stap hoe je witte sneakers het beste schoon kunt maken.

Witte sneakers kan je eigenlijk het hele jaar door dragen. Met de herfst in aantocht zijn Chelsea boots ook altijd fijn om achter de hand te hebben. Dit zijn mijn twee paar favoriete damesschoenen, die ik geregeld draag. Begint jouw paar witte sneakers of gympen er dof en vuil uit te zien? Kan gebeuren… Probeer deze eenvoudige stappen om ze er weer schoon uit te laten zien. Met dit stappenplan kan er weinig mis gaan en laat je ze binnen no-time weer shinen!

Stap 1: Sneakers borstelen

Voordat je eventuele vlekken en vuile plekken van je witte sneakers wilt poetsen kun je je schoenen het beste even afborstelen. Het eventuele vuil, zand of puin gaat er dan al grotendeels vanaf. Een kleine moeite. Vergeet naast de bovenkant en zijkanten van de schoenen met een zachte borstel, ook de zool niet mee te pakken. Voor de zool kun je een wat hardere schoenenborstel gebruiken. Heb je nog geen schoenenborstels? Dan is het tijd voor je om in een nieuwe borstel te investeren! Schoenborstelen is belangrijk omdat het niet alleen vuil verwijdert dat blaren kan veroorzaken, maar ook de hele omgeving van je schoenen schoonmaakt. Vuile schoenen kunnen leiden tot stinkende voeten, en dat is nooit leuk!

Stap 2: Sneakers nat maken

Mocht je nieuwe schoenen voor jezelf of voor je kinderen in de winkel hebben gekocht, dan heb je vast al wel eens wat van de sneaker- of schoenschoonmaakmiddelen gezien die er zijn. Maar wist je dat je met water al een heel eind komt? Ja, het is echt waar! Water maakt vuil los en helpt je ook te zien welke plekken op de schoenen meer aandacht nodig hebben. Maak ze nat met een schoonmaakdoekje gedrenkt in koud water.

Stap 3: Sneakers poetsen met een beetje afwasmiddel

Verdun een beetje afwasmiddel met water en doe het op een schoonmaakdoekje. Wrijf er met ronddraaiende bewegingen mee over je sneakers. En herhaal dit indien nodig. Voor hardnekkige vlekken kun je eventueel een sponsje gebruiken.

Stap 4: Sneakers goed laten drogen

Het schuim wat eventueel overblijft poets je weg met een droge microvezeldoek. Hierna zouden de schoenen weer moeten shinen. Als je veel afwasmiddel hebt gebruikt, spoel de schoenen dan nog even goed af met water. Laat je witte sneakers nog even een nacht goed drogen voordat je ze weer aantrekt.

Geef een reactie