woning-verzekeren-waarom-structuur

Jouw woning verzekeren: waarom de structuur beschermen? 

Heb je er wel eens over nagedacht waarom een woning verzekeren voor de structuur van de woning belangrijk is? Veel mensen denken wel na over de inboedel, maar vergeten dat het huis zelf ook vatbaar is voor schade. Iedere dag kan er namelijk wel iets gebeuren waardoor je voor een flinke kostenpost staat. De muren, ramen, vloeren en het dak zijn gevoelig, maar moeten tegelijkertijd veel doorstaan.

Het afsluiten van een verzekering kan dus als eerste als bescherming van jouw huis. Als er een brand uitbreekt, een overstroming plaatsvindt of er een storm langs raast, kan de woning veel schade krijgen. Het bijbehorende prijskaartje is niet mals en voordat je het weet, moet je deze uit eigen zak betalen. 

Meer gemoedsrust met jouw financiën

De verzekering voorkomt dat de hoge kosten voor eigen rekening komen. De verzekeraar keert namelijk een bepaald bedrag uit, zodat je de schade kan herstellen en onderdelen van het huis kan vervangen. Als er bijvoorbeeld een brand uitbreekt en je veel schade moet herstellen, krijg je een geldbedrag uitgekeerd en kan je direct aan de slag met het herstel. Je hoeft de financiële lasten niet meer zelf te dragen.

Het geeft dus financiële gemoedsrust. Je hoeft jouw spaarrekening niet meer te plunderen en hebt snel de oude situatie weer terug. Vooral als je weinig spaargeld hebt opgebouwd of het geld nodig hebt voor een ander doel kan de verzekering voorkomen dat je het geld al uit moet geven om weer in jouw huis te kunnen wonen. 

Verplicht bij een hypotheek

Het afsluiten van een opstalverzekering is ook vaak verplicht bij het verkrijgen van een hypotheek. De hypotheekverstrekker zal dit vooraf al aangeven. Het kan namelijk veel risico’s beperken. Hoewel je hiermee een bepaald bedrag per maand kwijt bent, kan je jouw hypotheek wel krijgen om het droomhuis aan te schaffen. En je bent ook nog eens verzekerd van hulp indien er iets met jouw huis gebeurt.

Zolang je de risico’s beperkt, heb je voldoende geld om de hypotheeklening af te betalen en geniet je alleen nog maar van het huis. Plus het biedt meer waarde aan jouw huis. Het geeft zekerheid aan potentiële kopers dat het huis gedekt is in het geval van ongelukken. De verkoop kan hiermee veel sneller verlopen. 

Een aansprakelijkheid voor iedereen

De opstalverzekering en alle andere woonverzekeringen die beschikbaar zijn, geven ook een aansprakelijkheid voor derden. De verzekering dekt namelijk niet alleen de schade aan jouw eigendommen, maar ook de aansprakelijkheid als er schade aan derden of hun eigendommen is.

Mocht er dus iemand gewond raken op jouw terrein, heb je een bescherming tegen mogelijke juridische conflicten. De kosten die hiermee gepaard gaan, zijn vaak erg hoog en kan je niet dragen. Let er hierbij wel op dat je een goede dekking hebt. Niet iedere dekking heeft een volledige aansprakelijkheid opgenomen in de polis. Door de aanvullende opties mee te nemen in het maken van een keuze ben je van alle gemakken en zekerheid voorzien. 

Geef een reactie