Workshop kokkerellen met Albert Heijn in het ProefPark + Nieuws!

proefpark - gezellig - volgmama

Afgelopen zaterdag waren wij uitgenodigd om met ons gezin te kokkerellen op het ProefPark samen met Albert Heijn. Helaas kon papa niet mee dus ben ik alleen met drie kinderen op stap geweest. We namen deel aan twee workshops en helaas viel de eerste in de soep, wat zorgde voor een beetje een chaos bij mijn kinderen. Gelukkig viel de tweede workshop, een fruitpizza beter in de smaak!

ProefPark Haarlem

Het ProefPark festival vond plaats op 26 t/m 28 augustus in het Kenaupark te Haarlem. Wij kwamen met de trein en vanaf het centraal station was het ongeveer 4 minuten lopen. Goed te doen dus.  Er stonden veel Foodtrucks op deze prachtige locatie en dit was ontzettend gaaf om te zien. Je kon hier van allerlei culturen eten en drinken kopen en proeven. Ook was er muziek en genoeg te doen voor de kinderen. Er was onder andere een heksenschool, verschillende knutsel workshops en hele leuke speelkeukentjes waar de kinderen met water en zand konden spelen. Terwijl je kinderen aan het spelen waren in de speelkeukentjes konden de papa’s en mama’s even chillen op de naast gelegen strandlakens.

proefpark - albertheijn - volgmama
Spelen in de modderkeukentjes | Love @ first sight 😉 | Fruitwater tappen | De stand van Albert Heijn | Fietsen voor een smoothie!

Workshop Albert Heijn

Toen we aankwamen bij de tent van Albert Heijn werden we gezellig ontvangen door een PR dame met een gezond fruitwatertje uit de tapbar. We mochten de bekers zelf bijvullen en omdat we nog even moesten wachten totdat iedereen er was namen we een kijkje bij de naastgelegen speelkeukentjes. Dit hoorde niet bij Albert Heijn maar was natuurlijk ook wel even interessant. Misschien maken we zelf ook een keer een keukentje voor buiten uit een paar pallets. Paar oude pannen en potten uit de kringloop erbij en klaar is Kees voor uren speelplezier!

albert heijn - proefpark - workshop saté gedroogd fruit - volgmama
Workshop 1: Ingrediënten | De weegschaal deed het niet dus we maken het op de gok | Even proeven, best lekker! | Het resultaat.. helaas mislukt!

Workshop 1 Saté van gedroogd fruit #Fail?!

De workshop kan beginnen! In de vrolijke versierde tent met alle aanwezigen kregen we uitleg over de workshops. Er waren twee tafels gedekt met spullen en ingrediënten voor gezonde hapjes. De werkruimte aan de tafels was een beetje aan de krappe kant maar alle kinderen hebben een plekje gevonden. Mijn jongens zaten aan een tafel met de ingrediënten voor Saté van gedroogd fruit. Waar ging het mis? De weegschaal deed het niet dus alle ingrediënten gingen op de gok in het bakje. Daarna moest het in de keukenmachine fijn gemaald worden. Zo gezegd zo gedaan.. En probeer er nu maar balletjes van te draaien. Dat ging dus niet! Tot ergernis van mijn kinderen die er zo zin aan hadden bleef de smurrie aan hun handen kleven en konden ze er niets mee. Gevolg was dus een huilend kindje en overal troep op tafel en in de kleren. A fijn! Het zou best lekker kunnen zijn en ik denk dat we het thuis nog eens gaan proberen maar dan wel met een weegschaal die werkt. Wegen is weten 😉 De verhoudingen op de gok klopten dus waarschijnlijk niet. Erg jammer, maar handen wassen en iets anders proberen.

ah - fruitpizza - proefpark - volgmama
Jammie!

Workshop 2 Watermeloenpizza

Nadat we de handen weer gewassen hebben wilden de jongens een watermeloenpizza maken. Dit was vrij eenvoudig om te maken en daarna hebben de jongens er heerlijk van gesmuld. We gaan deze onthouden voor verjaardagen en feestjes. Zo simpel en leuk! Dit was echt een succes! Beide recepten vind je trouwens in de nieuwe Allerhande van september 2016 op pagina 161.

ah6
AH Familiebox | Whatsapp service | Lekkere hapjes | Presentatie | Nieuwe Allerhande September

Albert Heijn Nieuws

Na de workshop kregen we onder het genot van hapjes uit de nieuwste Allerhande een presentatie van Saskia Egas Reparaz. Zij is eindverantwoordelijk voor de marketing bij Albert Heijn. De hapjes smaakten erg goed en thuis gaan we er nog een aantal uitproberen. Al deze hapjes zijn geproefd door de Raad van Kinderen. Dit is een panel die bestaat uit kinderen uit groep 8. Hun mening hierbij is erg belangrijk. Wij hebben als een van de eersten de nieuwe Allerhande meegekregen in een leuke goodiebag na de presentatie.

Allerhande Familiebox

Vanaf deze week is de Allerhande Familiebox online bestelbaar. Dit is een nieuwe box speciaal gericht op gezinnen van 4 personen. Je kunt hierbij uit 4 maaltijden 3 maaltijden uitkiezen die jou het lekkerst lijkt. Een box met drie gevarieerde en verse maaltijden bestel je online voor €49,- Je kunt de box thuis laten bezorgen of afhalen bij een Pick Up Point en bij elke AH winkel in Nederland. Ik heb zelf nog nooit een maaltijdbox geprobeerd. Ik ben erg benieuwd, zal het ons in de smaak vallen?

De RockFrogs zijn cool!

Maak kennis met Rocky, Boney, Becky en Ramyo. Deze coole kikkers staan nu op de verpakkingen van gezonde eigenmerk zuivel en water producten. Binnenkort zie je ze ook op groente en fruitproducten. Hierdoor maak je gezond eten voor kinderen een stuk aantrekkelijker en leuker! Heb jij ze al gezien? Mijn kinderen vinden ze in ieder geval erg stoer!

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=p6vpHCiVrus[/embedyt]

WhatsApp service van de Allerhande

Kookstress? Kom je er met een recept niet uit? Stuur dan een berichtje naar de WhatsApp service van de Allerhande. Elke doordeweekse dag van 9.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 20.00 uur kun je bij hun terecht met al je vragen en ze doen er van alles aan om je zo snel mogelijk te helpen en denken uiteraard met je mee. Het nummer van de WhatsApp service is 0648484040.

We hebben een leuke middag gehad en zijn weer op de hoogte van de nieuwtjes rond Albert Heijn. Hebben jullie al eens een kookworkshop gehad of een maaltijdbox geprobeerd?

 

6 thoughts on “Workshop kokkerellen met Albert Heijn in het ProefPark + Nieuws!

  1. Ah het was ook echt sneu te zien dat je mannetje er niks mee kon, hij kreeg het maar niet van zijn handen af! Bij ons waren ze met een iets andere verhouding van de ingredienten wel gelukt en ze zijn echt heerlijk dus het waard om nog eens te maken 😉 Leuk je gezien te hebben.

Geef een reactie