Young Scientist, een vakantieboek voor jonge wetenschappers

Een tijdje geleden ontvingen we een Young Scientist vakantieboek voor kinderen. Het is een boek van de makers van de New Scientist bomvol weetjes en puzzels voor onderweg. Zo kun je bijvoorbeeld rebussen oplossen en woordjes in een vreemde taal leren. Ook ontdek je bijvoorbeeld dat de Vesuvius eens in de twintig jaar uitbarst en lees je leuke moppen. Een leuk boek voor leergierige kinderen van 8 tot 12 jaar!

Ik ga op vakantie en neem mee..

Het Young Scientist vakantieboek! De zomervakantie is al begonnen en daar gaan we heerlijk van genieten. Mijn zoon is acht jaar en erg leergierig. Bijna alles wat hij hoort en leest slaat hij op en kan hij goed onthouden. Waarschijnlijk meerbegaafd maar dat heeft hier natuurlijk niets mee te maken. We twijfelen nog om hem hiervoor te testen. Waarom ik dit dan vertel? Omdat er in dit boek ontzettend veel leuke weetjes staan over landen, eten en cultuur. Hij heeft nu dus een boek vol met leuke weetjes om te lezen en als ik hem vraag wat hij heeft gelezen dan kan hij dat zo zonder te kijken na vertellen inclusief de cijfertjes erbij. Het is een leuk uitdagend vakantieboek voor jonge wetenschappers 😉

Het boek neem je mee op vakantie in de trein in de bus, auto of vliegtuig. Overal waar je wachten moet, bijvoorbeeld op het perron of bij de douane heeft je kind even tijd om met het boek bezig te zijn. Met 100 volle pagina’s heb je in de vakantie genoeg leuks te lezen en hoeft je kind zich niet snel te vervelen.

Young Scientist vakantieboek - perron - Volgmama

New Scientist en Young Scientist

Het populairwetenschappelijke tijdschrift New Scientist presenteert het Young Scientist Vakantieboek. Young Scientist is de nieuwe kinderrubriek van New Scientist. Sinds mei heeft Young Scientist een vaste plek in New Scientist verworven. Hiermee wil het magazine wetenschap ook naar jonge lezers brengen. Het Young Scientist Vakantieboek is de eerste spin-off van deze nieuwe rubriek. In honderd pagina’s maken jonge lezers een reis langs Europese vakantiebestemmingen en ver daar voorbij.

Young Scientist - Europa - Volgmama

Wat vond mijn zoon van het Young Scientist vakantieboek?

Het is een totaal ander boek dan de vakantieboeken die hij hiervoor heeft gehad, geen kleurplaten en stickers plakken maar rebussen oplossen, puzzels, geheimschriften oplossen, lezen, leren en ontdekken. Zoals mijn zoon dan ook zei: “een echt boek voor mij, voor grote jongens (en meisjes uiteraard) en mijn broertje is hier nog veel te klein voor”. Mijn zoon verveeld zich normaal gesproken snel maar door dit boek blijft hij bladeren en lezen. Het boek is leerzaam, uitdagend en leuk! Mijn zoon is blij met het boek en neemt hem bijna bij elk autoritje mee. We hopen dat dit vakantieboek een vervolg krijgt. Wij zijn absoluut fan!

Het Young Scientist vakantieboek is te koop in de boekhandel en in de webshop van de New Scientist voor € 12,50! Als je alle woordzoekers in het boek hebt gemaakt krijg je een zin met de overgebleven letters. Daarmee kun je nog een prijsje winnen als je deze opstuurd voor 5 september 2016.

Wist jij dat er vakantieboeken voor de iets oudere kinderen bestonden?

2 thoughts on “Young Scientist, een vakantieboek voor jonge wetenschappers

Geef een reactie