Young Scientist Winter Vakantieboek (Review)

Na een succesvolle eerste (zomer) editie vakantieboek van Young Scientist bestaat er nu een winter editie. Wij waren benieuwd of dit vakantieboek net zo leuk en uitdagend is als de vorige uitgave. Dit boek is geschikt voor jongens en meiden van acht tot twaalf jaar en wij vertellen jullie er graag wat over!

Zomer versus winter

Wat wij van de zomerversie vonden kunnen jullie hier onder dit linkje teruglezen, daar hadden we ook een leuk verslag over geschreven. Het valt meteen op dat de prints en de teksten van de nieuwe editie op de winter gericht zijn. De kaft is mooi en als het boek uit is dan weet je van alles over de winter.

youngscientist1

Het populairwetenschappelijk tijdschrift New Scientist presenteert het Young Scientist Vakantieboek Winter 2017. Het boek draait om tien winterse thema’s, waaronder sneeuw, ijs en pinguïns. Met de vele wetenschappelijke feitjes, puzzels en raadsels komen nieuwsgierige kinderen van 8 tot 12 als een speer de winter door.

Over Young Scientist

Young Scientist is sinds mei dit jaar de vaste kinderrubriek in New Scientist. Hiermee wil het magazine wetenschap ook naar jonge lezers brengen. Afgelopen zomer verscheen voor het eerst een vakantieboek onder de noemer van dit nieuwe merk. Het Young Scientist Vakantieboek Winter 2017 is de opvolger van dit enthousiast ontvangen eerste vakantieboek.

youngscientist2

Wat vinden wij van het Young Scientist Winter Vakantieboek?

Wat jammer van de zomereditie was, is dat er op een gegeven moment bladzijden los lieten. Ik merk dat in de nieuwe uitgave de bladzijden beter ingebonden zijn. Een prettige verandering. Ook dit keer zijn wij weer enthousiast over het vakantieboek. Er is genoeg te lezen en er staan leuke opdrachten in om uit te voeren. Mijn zoon vond de rebussen het leukst om op te lossen en dit is hem aardig gelukt ook.

Het boek is een aanrader om mee te nemen tijdens de  kerstvakantie of naar wintersport. Met honderd tellende bladzijden is jouw zoon of dochter echt wel even zoet. Het boek is verdeelt in 10 hoofdstukken met ieder een eigen kleur achtergrond. Het boek is overzichtelijk, duidelijk, interessant, boeiend en uitdagend met een tikkeltje humor. Zelf als ouder lees ik in dit boek dingen over de winter die ik zelf nog niet wist.

Het Young Scientist vakantieboek is te koop in de boekhandel en in de webshop van de New Scientist voor € 12,50.

Gaan jullie op wintersport?

*Dit blog bevat een opgestuurd product. Voor meer info zie de disclaimer.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 thoughts on “Young Scientist Winter Vakantieboek (Review)

Geef een reactie