Zomer essentials voor baby's

Zomer essentials voor baby’s

Als je tijdens de zomermaanden met je baby naar buiten gaat, is het verstandig om hun tere huidje tegen de zon te beschermen. Kleedt je baby niet te warm en koop een leuk zonnehoedje voor je eigen kleine zonnestraal! Om je zomeruitzet compleet te maken hebben wij een lijst samengesteld met essentiële zomer babyproducten: 10 x zomer essentials voor (newborn) baby’s van 0 tot 12 maanden.

Zomerslaapzakje

Slaapt je baby in een slaapzakje? Dat is op warme dagen lang niet altijd nodig. Een katoenen lakentje voldoet soms al maar als je baby aan een slaapzak gewend is, dan kan je een baby zomerslaapzakje aanschaffen. Bij Wehkamp.nl zag ik een paar betaalbare en leuke zomerslaapzakjes van Meyco, die goed ademen.

Rompers

Rompers, daar kun je er nooit genoeg van hebben. Bij zomerse temperaturen is een romper in huis vaak voldoende, mits je baby goed op temperatuur kan blijven.

Zomerkleertjes

Als je naar buiten gaat dan wil je je kindje wel leuke babykleertjes aandoen. Een kort broekje met romper, eventueel met shirt of een zomerjurkje. Zomerkleertjes mogen natuurlijk niet ontbreken in je babygarderobe.

Zwemluier

Thuis mag je kleintje misschien wel in de blote billen baden, maar in de meeste openbare zwembaden is een zwemluier verplicht. Er bestaan wegwerp zwemluiers maar ook hele stoere wasbare zwemluiers. Vaak worden ze ook bij zwembaden verkocht, maar om teleurstelling te voorkomen, is het verstandig om er een of meer in huis te hebben.

UV-Zwemkleding

Baby UV-zwemkleding bevat vaak factor 50 en beschermt je baby tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Het materiaal van UV-werende kleding is vaak lichtgewicht en droogt snel op.

Drijfmiddel

Wil je deze zomer zwemmen met je baby? Zorg dan voor een veilig drijfmiddel. Voor baby’s vanaf 3 maanden heb je onder andere Fred’s Zwemtrainer, Bestway babyzwembad of speciale zwembadjes die om het nekje van de baby kunnen.

Koelbijtring

Een koelbijtring is een bijtring met die je even in de koelkast kunt leggen. De verkoeling zorgt voor minder pijn bij doorkomende tandjes. In de zomer natuurlijk extra verkoelend om ook zo mee te spelen.

Zonnehoed of pet

Bescherm het hoofdje van je baby tegen de zon met een zonnehoed of pet.

XXL Hydrofieldoek

Een XXL hydrofieldoek is de alles in één doek, een van de zomer essentials voor baby’s die je echt moet hebben! Ideaal om over een hete autostoel te leggen, om je baby mee af te drogen, als lakentje en voor nog veel meer dingen.

Dooky

Iedere ouder van jonge kinderen herkent het wel: je gaat erop uit met je kindje en wil het beschermen tegen zon, wind, lichte regen of omgeving. Dan grijp je vaak naar een losse doek, jas of deken. Onhandig want die blijven niet goed zitten. Dooky Cover biedt de handigste oplossing: blijft goed zitten, is makkelijk aan te brengen, UV werend en universeel te gebruiken op alle kinderwagens, buggy´s en autostoelen 0+.  Hiernaast is de Dooky ook een echte blikvanger!

Zonnebrandcrème

Vergeet je baby niet in te smeren met een zonnebrandcrème die geschikt is voor baby’s.

Mis jij nog zomer essentials voor baby’s? Laat het ons hieronder in een reactie weten.

*De uitgelichte foto van ouders met baby op het strand is van Eugene – Shutterstock.

Geef een reactie