zomerkleding-kinderen-in-herfst-dragen

Zomerkleding die kinderen ook in de herfst kunnen dragen

De overgang van zomer naar herfst kan voor veel ouders een uitdaging zijn als het gaat om de garderobe van hun kinderen.

Terwijl de temperaturen dalen en de bladeren veranderen van kleur, kunnen de plotselinge koude ochtenden en nog steeds warme middagen het moeilijk maken om je kinderen comfortabel te kleden.

Gelukkig zijn er veel zomerkledingstukken die kinderen nog steeds in de herfst kunnen dragen, mits ze op de juiste manier worden gestyled. Hieronder verkennen we hoe dit te doen.

1. Laagjes zijn je beste vriend

Een van de sleutels tot het oversteken van seizoenskleding is het gebruik van laagjes. Zomerkleding is vaak lichter en minder bedekkend, wat het ideaal maakt om te worden gecombineerd met warmer herfstkleding.

T-shirts en tanktops

Deze basiszomerkledingstukken kunnen worden gecombineerd met cardigans, lichte jassen of sweatshirts. Een felgekleurd zomers shirt onder een neutraal gekleurde herfstjas kan een leuke en kindvriendelijke look creëren.

Zomerjurkjes

Kinderen kunnen hun favoriete zomerjurkjes blijven dragen door er een maillot of legging onder te dragen. Voeg een vest of een trui toe, en het jurkje is klaar voor de herfst.

2. Speel met accessoires

Accessoires zijn niet alleen voor volwassenen. Ze kunnen een cruciale rol spelen bij het updaten van zomeroutfits voor herfstweer.

Hoeden

Terwijl strohoeden en zonnekleppen misschien te zomers zijn, zijn beaniehoeden en baretten perfect voor de herfst en kunnen ze een speels tintje geven aan elke outfit.

Sjaals

Een lichte sjaal kan een eenvoudige zomertop omtoveren tot een gezellige herfstoutfit.

Sokken

Vrolijke, felgekleurde of patroonrijke sokken kunnen een leuk contrast bieden met zomerschoenen zoals sandalen, en ze bieden die extra warmte voor koelere dagen.

3. Investeer in overgangsschoeisel

De juiste schoenen kunnen een wereld van verschil maken. Zomerschoenen zoals sandalen zijn misschien niet ideaal voor koudere temperaturen, maar er zijn veel schoenen die zowel in de zomer als in de herfst kunnen worden gedragen.

Sneakers

Deze zijn perfect voor elk seizoen. Ze bieden voldoende dekking en kunnen zowel met shorts als met broeken worden gedragen.

Enkellaarzen

Voor meisjes kunnen enkellaarsjes zowel met zomerjurkjes als met jeans worden gecombineerd, waardoor ze een veelzijdige optie zijn voor de overgang van zomer naar herfst.

4. Broeken en shorts

Je zou kunnen denken dat shorts strikt zomerkleding zijn, maar met een beetje creativiteit kunnen ze verder gaan.

Shorts

Gecombineerd met dikkere maillots of leggings en een warmere top, kunnen ze gemakkelijk worden gedragen op mildere herfstdagen.

Capri-broeken

Deze zijn langer dan shorts maar korter dan reguliere broeken, waardoor ze een uitstekende tussenoptie zijn voor de overgangsperiode.

5. Stoffen en materialen

Bij het denken aan de overgang van zomer naar herfst, is het essentieel om aandacht te besteden aan de stoffen. Zomerkleding is vaak gemaakt van lichtere stoffen zoals katoen, terwijl herfstkleding de neiging heeft om gemaakt te zijn van warmer materiaal zoals wol.

Linnen en katoen

Deze stoffen kunnen nog steeds in de herfst worden gedragen, vooral als ze worden gecombineerd met warmere lagen. Een linnen blouse kan bijvoorbeeld worden gedragen onder een wolmix trui.

Denim

Een altijd trendy materiaal, denim is perfect voor elk seizoen. Een denim jasje kan bijvoorbeeld over een zomerjurk worden gedragen voor een leuke herfstlook.

De overgang van zomer naar herfst hoeft niet te betekenen dat je de zomergarderobe van je kinderen volledig opbergt. Met een beetje creativiteit en aandacht voor laagjes, accessoires, schoeisel, en stoffen kunnen veel zomerkledingstukken worden geïntegreerd in herfstoutfits.

Hierdoor krijgen kinderen meer draagtijd uit hun favoriete items en kunnen ouders geld besparen. Het draait allemaal om het vinden van de juiste balans en het mixen en matchen van seizoensgebonden items op een manier die zowel praktisch als stijlvol is.

7 thoughts on “Zomerkleding die kinderen ook in de herfst kunnen dragen

  1. Spijkerbroekjes doe ik bij dochterlief ook wel met legging of maillot.
    Vestjes ook ideaal! Zo kunnen ze nog even shirtjes doordragen.
    Al vind ik het stiekem ook altijd weer leuk dat ze andere, nieuwe kleding aankunnen zodra de herfst start.

Geef een reactie