beste-zwangerschaps-apps

De leukste apps voor tijdens de zwangerschap

Zwangere dames opgelet! Deze apps voor op je telefoon zijn echt leuk en super handig. Ik zag in de Google Play Store dat er enorm veel keus is aan zwangerschaps-apps. Een aantal hiervan heb ik getest op mijn nieuwe smartphone. In deze blog vertel ik jullie welke apps, de beste, het nuttigst én het leukst zijn. Van een Tinder app voor babynamen tot een app om je zwangerschapsfoto’s te bewerken…

Naar aanleiding van mijn artikel over de leukste zwangerschapsboeken dat ik eerder deze week heb gepubliceerd, kreeg ik een nieuw idee. Het leek mij namelijk erg leuk om voor jullie uit te zoeken wat nu de beste apps voor de zwangere vrouwen zijn. Nu ik afgelopen week een nieuwe smartphone (Huawei) heb gekocht, heb ik nog voldoende ruimte en geheugen op mijn telefoon, om een tiental apps tegelijk uit te proberen. Mijn oude telefoon was een Moto G5. Deze had duidelijk veel minder geheugen en ruimte. Zo jammer eigenlijk. De ‘Bellen met Sinterklaas app’ wordt nu het meest op mijn telefoon gebruikt in aanloop naar pakjesavond. Dit is echt een favoriet bij mijn kinderen. De gebruikte Moto G5 telefoon heb ik aan mijn tienjarige zoon gegeven. Deze gebruikt hij in combinatie met een goedkoop Sim Only abonnement van Telfort, zodat hij toch zijn eigen telefoonnummer kan behouden. Hij is er heel blij mee en gebruikt zijn mobieltje eigenlijk alleen voor Whatsappgroepen en voor nood. Spelletjes doen we wel op de Nintendo Switch en niet op de telefoon.

Top 5 leukste gratis zwangerschaps-apps

Je kunt natuurlijk wel je mobieltje vol zetten met allerlei apps als je er de ruimte voor hebt. Maar om het je als aanstaande moeder wat makkelijker te maken, heb ik alvast wat zwangerschaps-apps getest. Scheelt jou weer tijd en frustratie om het uit te zoeken. Daardoor heb je bijvoorbeeld meer tijd over om de leuke blogs op Volgmama te lezen of om andere leuke dingen te doen.

Multifunctionele Nederlandse zwangerschaps-app

De Zwanger en Zo app van Mama en Zo B.V. is eigenlijk het verlengde van hun site en een leuke app. Het is een zwangerschaps-app van week tot week. Je vult je uitgerekende datum in en daarna kun je elke week zien wat er in je buik gebeurd. Ook zie hoe groot en hoe lang de baby ongeveer is, en krijg je handige tips. In het menu staat informatie over o.a. de volgende onderwerpen; voedingswijzer, recepten, checklijsten voor de babyuitzet en de vluchtkoffer, buikengalerij, weeëntimer en hulpnummers.

top=5-leukste-zwangerschapsapps

Pluspunten: mooi rustig beeld waardoor het fijn leest. Mooie duidelijke afbeeldingen. Veel nuttige informatie.

Minpunten: om de app te activeren moet je meteen een mailadres doorgeven bij het aanmelden. Waarschijnlijk ontvang je de dan ook nieuwsbrieven in je mailbox. Ook loopt de app soms vast met inloggen. Een ander alternatief voor deze app is de zwangerschaps-app van Prénatal.

Babynamen swipen met een babynamen-Tinder-app

De Kinder – Find Baby Names app werkt bijna net als Tinder. Je vult op de babynamen app de achternaam en eventueel het geslacht van je kindje in. Swipe door de namen en klik op ‘Nah…’ of ‘Sounds good’. Je kunt deze app verbinden met de telefoon van je partner. Jullie kunnen dan elk apart op je eigen telefoon swipen en namen selecteren. Als er namen zijn die jullie allebei leuk vinden dan hebben jullie een hartje of match.

babynamen-tinder-app-zwangerschaps-app

Pluspunten: makkelijk te bedienen. Veel keuze uit moderne maar ook minder bekende namen. Ook buitenlandse namen zijn mogelijk door meerdere landen te selecteren bij de optie ‘name filter’.

Minpunten: geen.

Apps om zwangerschapsfoto’s mee te stylen

Dit zijn van die apps die je Facebook of Instagram feed nog mooier maken. Ik heb gekozen uit een gratis variant, de Baby Pics Free app van Z Mobile App, waarmee je buikfoto’s en babyfoto’s op een makkelijke manier kunt bewerken. Waarom bestond dit een paar jaar geleden nog niet…? Met een foto uit mijn Facebook archief probeerde ik het uit. Je kunt er allerlei stempels op zetten of teksten bij schrijven. Kies uit een van de templates of pimp je eigen zwangerschapsfoto. Erg leuk om te doen!

zwangerschapsfotos-bewerken-app-gratis

Pluspunten: je kunt je foto’s erg leuk presenteren voor vrienden en familie.

Minpunten: omdat de app gratis is, staat er een klein watermerkje rechtsonder in de foto. Bij een betaalde variant is het mogelijk om dit merkje weg te halen.

Sport en yogaoefeningen voor thuis via de app

Om een beetje fit te blijven voor de bevalling kun je tijdens je zwangerschap groepslessen volgen. Als dat niet iets voor jou is, kun je ook thuis kleine yoga- of sportoefeningen doen. De app Pregnancy Excersises legt je met foto’s en teksten uit welke oefeningen er zijn, en hoe je ze thuis na kunt doen. Lees wel even de veiligheidsvoorwaarden van de app voordat je ermee aan de slag gaat. Wel zo verstandig want zwangerschapsyoga is niet ten alle tijden geschikt.

gratis-zwangerschapsyoga-app

Pluspunten: veel keuze uit oefeningen, extra tips om gezond te bewegen tijdens de zwangerschap en mooie foto’s.

Minpunten: de app is alleen in het Engels verkrijgbaar, veel reclame tussendoor.

Weeëntimer app

Een weeëntimer is misschien niet de leukste maar wel een hele handige app om te weten hoe snel je weeën achter elkaar volgen. Met de weeëntimer app van Contractions Timer for Labor (Checker/Tracker) van Sul-A-AB meet je de weeën, de sterkte en kun je met smileys aangeven hoe je de pijn ervaart. Ook kun je korte notities toevoegen aan deze app.

gratis-beste-zwangerschapsapp-weeentimer

Pluspunten: duidelijk, werkt prettig met smiley’s en is nauwkeurig.

Minpunten: irritante piep tijdens het timen. Deze piep kun je waarschijnlijk alleen uit zetten door het geluid van je telefoon uit te schakelen. De reclame onderin kan afleiden tijdens het timen.

Nog even over mijn telefoon waar ik in het begin van dit artikel ook een stukje over schreef. Ik heb vorige week een Huawei Honor 9 64 Gb gekocht en deze bevalt stukken beter dan de Moto G5 die ik hiervoor had. Eigenlijk heb ik nog even zitten twijfelen of ik voor de Huawei Honor 9 of de Samsung A7 zou gaan. Beide telefoons zitten in dezelfde prijsklasse. Door op Tweakers meerdere reviews te lezen over deze telefoons, heb ik uiteindelijk de keuze kunnen maken en voor de Huawei gekozen.

Ik ben heel benieuwd of jij tijdens je zwangerschap ook speciale apps gebruikt en welke dat zijn. Laat je hieronder een reactie of tip voor ons achter? En ben jij tevreden met jouw telefoon?

leukste zwangerschaps apps

*De uitgelichte foto van de zwangere vrouw met een telefoon is van Dean Drobot – Shutterstock

5 thoughts on “De leukste apps voor tijdens de zwangerschap

Geef een reactie