buik-vereeuwigen-zwangerschap-tips

Zwanger? 5 x de leukste manieren om je bolle buik te vereeuwigen

Zwanger zijn vond ik altijd een hele bijzondere periode. Soms mis ik die trapjes in de buik nog wel eens, dat was zo’n fijn gevoel! Thuis heb ik als aandenken twee gipsbuiken staan en een aantal leuke zwangerschapsfoto’s bewaard. Er zijn natuurlijk meer leuke manieren om je buik te vereeuwigen. Heb jij bijvoorbeeld al eens nagedacht over een 3D print van je zwangerschapsbuik?

Je zwangerschapsbuik vereeuwigen; de leukste manieren en tips!

Zelf ben ik 5 keer zwanger geweest en heb ik drie schatten van kinderen onder mijn armen. En ja, daar ben ik druk zat mee, dus een vierde zal er hoogstwaarschijnlijk niet meer komen. Het is goed zo. Toen ik op de Facebookpagina van de beurs We Are Pregnant, een bericht voorbij zag komen over 3D Bellyprint, dacht ik heey… waarom bestond dit een paar jaar geleden nog niet? Dit had ik wel erg leuk gevonden! Op welke manieren je jouw zwangerschapsbuik kunt vastleggen vertellen we je hier in dit artikel.

Zwangerschapsfotoshoot

zwangerschap-buik-vereeuwigen

Misschien is het niet de origineelste manier om je babybelly vast te leggen, maar wel een hele leuke! Foto’s kun je nooit genoeg hebben. Laat ze maken door een fotograaf of een vriend/vriendin die goed kan fotograferen. Dit kan thuis, in het ziekenhuis, of op een een (bijzondere) locatie. Bijvoorbeeld bij een graffitimuur, in een mooi park, aan het strand of in een korenveld. Tip: neem ook wat leuke accessoires mee, dat geeft een speels en leuk effect op de foto’s. Misschien zit er zelfs een mooie foto bij voor de geboortebedankjes of voor op het geboortekaartje?

Bellypaint laten maken

bellypaint-buikshildering
Fotocredits bellypaint: Len44ik – Shutterstock

Een bellypaint of buikschildering is ook erg leuk om te doen. Mijn ervaring hiermee is dat het soms een beetje kriebelt, zo’n kwast op je buik. Als je al een kindje hebt, kan de grote broer of zus in spé ook een mooie tekening op je buik maken. Let er wel even op dat je schmink op waterbasis koopt die je er makkelijk af kunt spoelen onder de douche of in bad. Het is natuurlijk geen pretje als je daarna nog dagen lang moet boenen om de verf eraf te krijgen. Vergeet geen foto’s te maken van het resultaat.

Time lapse filmpje met foto’s of videobeelden

Maak elke zwangerschapsweek een foto of filmpje van je buik en monteer dit in een time lapse fimpje. Het mooiste resultaat krijg je door elke keer hetzelfde kledingsetje te dragen. Je ziet tijdens het filmpje de buik in stapjes groeien. Wij vinden het bijzonder en mooi om te zien.

Gipsafdruk van je buik; eventueel beschilderen of mozaïeken

buik-vereeuwigen-zwangerschap

Gipspakketjes voor je buik kun je online kopen maar ook bij babyspeciaalzaken. Dit is een leuke activiteit om samen met je vriendinnen te doen op een babyshower of samen met je partner. Leg wel een aantal vuilniszakken of kranten op de grond want het is wel gesmeer met de natte stukken gips die je op de buik moet leggen. Voor een gipsbuik moet je een tijdje stilzitten of liggen dus zoek een comfortabele houding. En vergeet je buik niet in te smeren met een dikke laag vaseline, dan kun je de ‘gipsbuik’ er makkelijker aftillen. Als de gipsbuik helemaal opgedroogd en uitgehard is kun je hem versieren met stofjes, kant, strikjes, met mozaïeksteentjes of beschilderen. Zelf heb ik mijn gipsbuiken met acrylverf beschilderd en hun naam en geboortegegevens erop gezet.

3D bellyprint als beeldje

bellyprint-3d-print-buik zwangerschap
Fotocredits: Bellyprint.nl

Kijk dan hoe leuk zo’n beeldje staat op je bureau, je nachtkastje of op een kast. Helemaal hip zo’n Bellyprint! Marije en Katja zijn de gezichten achter bellyprint en maken deze unieke beeldjes naar wens. Met je handen op je buik, zonder.. er zijn veel mogelijkheden. Ook kun je voor een leuk kleurtje kiezen, brons of goud bijvoorbeeld als je van een beetje kitsch houdt. Hoe werkt het dan precies zo’n 3D print van je zwangerschapsbuik? Even in het kort; er worden 3D foto’s van je gemaakt met een speciale camera die zo’n 2000 foto’s maakt in 5 minuten tijd. Dit is niet overigens niet schadelijk voor jou of je kindje. De foto’s worden bewerkt tot een digitaal 3D beeld die daarna wordt uitgeprint met behulp van een 3D printer. Het printen zelf duurt zo’n 8 uur en je kunt je buik in verschillende formaten laten printen. De prijzen zijn verschillend qua formaat en opties. Kijk voor meer informatie even op de site van Bellyprint.

Mommy Measure

Een ander leuk idee is de Mommy Measure. Dit is een origineel zwangerschapscadeau om te geven of om voor jezelf te kopen, en kwam ik tegen op de blog Hip & Hot. Het is een soort meetlint voor je buik waar je ook notities op kunt maken. Leuk om bij te houden en te bewaren voor later.

zwanger-buik-vereeuwigen

Heb jij je buik tijdens de zwangerschap laten vereeuwigen of zou jij dit willen doen? Welk idee vind jij het leukst?

*De foto’s van de zwangere vrouw in roze jurk zijn van Natalia Deriabina – Shutterstock

9 Comments

 • Reply Angelique september 6, 2018 at 9:03 am

  Wauw zo’n bellyprint is wel een prachtig aandenken! Ik ben in mijn zwangerschap eigenlijk niet verder gekomen dan maandelijks een foto. Achteraf wel een beetje spijt van.

 • Reply Nicole Orriëns september 6, 2018 at 9:34 am

  Nee, behalve een paar foto’s. Maar leuk overzicht! Er waren meer manieren dan ik had gedacht!

 • Reply Lizzie | Globalizious september 6, 2018 at 10:20 am

  1 van mijn beste vriendinnetjes is zwanger op het moment en heeft zo’n prachtige buik. Gaaf idd om dat op wat voor manier dan ook vast te leggen voor later.

 • Reply MamaPlaneet september 6, 2018 at 10:28 am

  Bij de oudste heb ik zwangerschapsshoot gehad. Het was een ramp. De foto’s waren zo vreselijk nep dat ik heb zitten huilen. Bij beide kinderen heb ik wel een gips van mijn buik laten maken. Ik vind het nog steeds bijzonder om te zien.

 • Reply Felice Veenman september 6, 2018 at 11:22 am

  ik vind het af en toe best jammer, dat toen ik wanger was ene foto het enig mogelijke aandenken was. Maar het is beter dan niks! met veel plezier kijk ik soms nog naar mijn ongelooflijk dikke buik!

 • Reply Yousra Yasmine september 6, 2018 at 12:44 pm

  Wat een leuk artikel! Als ik ooit zwanger ben zou ik graag een zwangerschaps shoot willen doen. Dat lijkt me zo leuk! Leuke tips!

 • Reply M. Kok september 6, 2018 at 1:47 pm

  Ik ben zo blij dat ik een beeldje heb laten maken van mijn buik, zo is mijn zwangerschap prachtig vastgelegd. Hebben ook een fotoshoot gehad maar wat een mislukking. Heb mij een paar dagen die triest en lelijk gevoeld terwijl mijn eigen foto’s toch echt wel een mooie buik lieten zien.

 • Reply Lisa Hendriks september 6, 2018 at 2:21 pm

  In mijn vorige zwangerschap super foto’s als aandenken.
  Nu zwanger van mijn 2e en waarschijnlijk laatste dus echt de behoefte nog meer herinneringen aan mijn buik vast te leggen.
  – Grote zus heeft al lekker een keer mogen schilderen.
  – Weer super mooi vast laten leggen door zelfde fotograaf
  – met vriendinnen gipsbuik gemaakt – en … een Bellyprint laten maken ! Met 35 weken, staat inmiddels op de plank en enorm blij mee. Realistischer kan haast niet.

 • Reply Jouvence september 8, 2018 at 8:59 pm

  Ik vind al deze manieren erg leuk, zou moeilijk kunnen kiezen als het zover is.

 • Leave a Reply