Ameland met kinderen - 10 x de leukste kinderuitjes

10 x leuke kinderuitjes in Ameland

Voor gezinnen met kinderen kan Ameland een geweldige plek zijn om vakantie te vieren. Er is op het eiland genoeg te doen voor jong en oud. Van het ondiepe water bij eb, waar je urenlang de oceaan in kunt lopen, vissen of schelpen verzamelen zonder meer dan je voeten nat te maken (of te gaan zwemmen!), tot spelen in een van de vele speeltuinen die over het eiland verspreid liggen, er is hier geen gebrek aan dingen om te doen! Voor wie zijn vakanties graag actief doorbrengt, zijn er ook fietspaden waar je de hele dag kunt fietsen en genieten van prachtige uitzichten over zowel land als zee. Boek een leuk hotel of ga kamperen op Ameland. Kinderen zullen het geweldig vinden!

Kinderuitjes Ameland

De dorpen in Ameland bieden ook tal van restaurants, dus voor iedereen is er wel iets te vinden waar hij of zij van zal smullen! Kun jij wel wat inspiratie voor leuke uitjes in Ameland met kinderen gebruiken? Wij hebben de tien leukste kinderuitjes voor jullie verzameld.

1. Het Paddenpad; educatieve wandeling met klimtoren

Het Paddenpad is een wandelroute van pakweg 2,5 kilometer lang. Dit is een leuke en leerzame wandeling voor kinderen met weetjes uit de natuur, een spannend pad over het water en een klimtoren. De wandeling start bij Natuurcentrum Ameland, wat ook zeker een bezoekje waard is.

2. Natuurcentrum Ameland

In het natuurcentrum vind je allerlei informatie over het eiland. Een leuke manier om kennis te maken over alles wat Ameland te bieden heeft. Je kunt er ook informatie vinden over de andere musea op het eiland, over de molens van Ameland en over de vuurtoren. Het natuurcentrum beschikt ook over een groot aquarium waar op vaste tijden voorstellingen plaatsvinden en er is een prachtig aangelegd blotevoetenpad.

3. Krûmeltjesspoor; kinderwandelroute in het Ballumerbos

Een wandeling door het bos kan tijdens de zomermaanden erg verkoelend zijn. Koop van te voren wat eten en drinken voor een picknick in de supermarkt op Ameland en bewandel met kinderen het Krûmeltjesspoor in het Ballumerbos. Bij het beginpunt van de wandelroute wijst een wijze uil je de weg. Tijdens de wandeling kom je de zogeheten Krûmels tegen. Dit zijn keien met ogen die ’s nachts tot leven komen. Ontdek de geheimzinnige hutten, de uil in de boom, kikkers en nog veel meer. De kleine oogjes wijzen je vanzelf de weg.

4. De Vuurtoren in Hollum beklimmen

De 55 meter hoge rood-wit gekleurde vuurtoren in Hollum is een opvallende verschijning op Ameland. Niet alleen leuk om mee op de foto te gaan, hij is namelijk ook geopend voor publiek. De toren is in het jaar 1880 gebouwd en is tot 2005 door de vuurtorenwacht gebruikt. Tegenwoordig nemen camera’s het werk dag en nacht over. De toren telt 15 verdiepingen met enkele exposities en boven heb je een uniek panorama uitzicht.

5. Robben vaartocht

Heb jij altijd al eens robben van dichtbij willen zien? Dan is dit je kans. Vanaf Ameland worden er verschillende robben vaartochten georganiseerd. Een beetje op safari maar dan op zee!

6. Maritiem centrum Abraham Fock

Het Maritiem Centrum Abraham Fock is een maritiem museum in Hollum. In dit museum kun je onder andere de collectie bewonderen over navigatie, radiocommunicatie en reddingsacties. Ook is er een replica van een scheepsbrug en is het de uitvalsbasis van de paardenreddingsboot.

7. Zwembaden in Ameland

Je kunt een heerlijk duikje in de zee nemen tijdens je vakantie. Strandplekken genoeg op Ameland! Wil je liever naar een zwembad? Zwembad De Golfslag heeft een 25-meter bad, een grote glijbaan en een waterspeeltuin. Buiten zwemmen kun je bij zwembad De Schalken.

8. Indoor Avonturengolf Ameland

Ontdek de onderwaterwereld in 3D tijdens een potje indoor midgetgolf. De indoor Avonturengolf met blacklight effect bestaat uit 18 holes en bestaan uit allerlei spannende en gekke obstakels. Een geschikt uitje bij alle weersomstandigheden.

9. Speeltuin op recreatiegebied De Vleijen

Dichtbij het Natuurcentrum in Nes vind je recreatiegebied De Vleijen; een avontuurlijk wandelgebied met onder andere schelpenpaden, bruggetjes, langs duinen en struiken. Rondom het zwemwater bij het strandje staan verschillende speeltoestellen.

10. Naar het strand!

Het 27 km lange strand in Ameland is een prachtige plek voor kinderen om te spelen, zandkastelen te bouwen en schelpjes te zoeken. Uitgespeeld en klaar met zwemmen? Neem dan eens plek bij een van de strandpaviljoens of maak een wandeling of fietstochtje (op een tandem misschien?) door de duinen.

Heb jij al zin gekregen om Ameland met kinderen te bezoeken? Welke van de kinderuitjes in Ameland spreekt jou het meeste aan?

leukste kinderuitjes in Ameland met kinderen

Lees ook:

Wandeltips met kleine kinderen

One thought on “10 x leuke kinderuitjes in Ameland

Geef een reactie