redenen-waarom-internet-abbonement-upgraden

4 redenen waarom je je internetabonnement wilt upgraden

We moeten allemaal de buikriem aantrekken door de hogere prijzen van gas, benzine en boodschappen. Daarom wil je natuurlijk het liefst besparen op je vaste lasten. Eén van die vaste lasten, is je internetabonnement. Maar goed werkend internet is onmisbaar, ook thuis. Daarom bespreken we vier redenen om tóch je internetabonnement te upgraden. Klik op de link om te zoeken naar een nieuw internet abonnement voor thuis.

Haperend DSL-internet

Als je nu een goedkoop internetabonnement hebt, dan heb je waarschijnlijk DSL-internet. Dat is internet via de telefoonlijn, wat een beperkte en verouderde technologie is waarop hoge snelheden niet haalbaar zijn. Ook neemt de maximaal haalbare snelheid op jouw adres af naar mate je verder van de wijkcentrale af woont. DSL-internet is het minst stabiele type internetverbinding. Goedkoop kan in die zin duurkoop zijn als je voortdurend loopt te ergeren aan een haperende internetverbinding. Als dat het geval is, kun je beter overstappen op kabelinternet of glasvezelinternet. Internet is een soort primaire levensbehoefte geworden, en dat is die extra kosten dus wel waard.

Online gamen

Een uitstekende reden om voor een beter internetabonnement te kiezen, is wanneer iemand in huis (bijvoorbeeld je kind) wil gaan online gamen. Dat is geen goedkope hobby, want daar komt een dure computer met snelle hardware bij kijken, randapparatuur én een snelle internetverbinding. Bij online gaming wordt immers veel data binnengehaald en verstuurd, en dat betekent dat de internetverbinding flink wordt belast. Als het internetabonnement daar niet in voorziet, levert dan een beroerde gameplay op waardoor de lol er snel vanaf is. Voor online gaming is een downloadsnelheid van minimaal 100 Mbps, maar het liefst zelfs 150 Mbps aan te raden. Dan kom je automatisch uit bij kabelinternet of glasvezelinternet.

Tegelijkertijd streamen

Streamen is het nieuwe tv kijken. Daar is natuurlijk niets mis mee, want het geeft je meer controle over wat je wanneer kijkt. Maar het betekent ook dat je televisie kijkt via je internetverbinding, en om op hoge kwaliteit beeld en geluid te kunnen binnenhalen wordt veel data gedownload. Ook dat vraagt nogal wat je internetverbinding, hoewel dat in vergelijking met online gaming nog wel meevalt. Vaak zijn er weinig problemen als er op één apparaat tegelijkertijd gestreamd wordt, maar kunnen er wel problemen gaan ontstaan als je kinderen of je partner iets anders willen kijken dan je en je tegelijkertijd iets anders gaat streamen. Voor soepel streamen met één apparaat tegelijkertijd is een downloadsnelheid van 30 Mbps aan te raden, en voor elk extra apparaat 20 Mbps extra. Dan overschrijd je al snel de maximaal haalbare snelheid op jouw adres met DSL-internet.

Smart home

Als jij van je woning een smart home wilt maken, betekent dit dat je meer apparaten in gebruik gaat nemen die gebruikmaken van je internetverbinding thuis. Van de Google Assistent tot de slimme thermostaat en de videodeurbel, allemaal zijn ze afhankelijk van een internetverbinding om te kunnen functioneren. Maar dan moet je internetverbinding dat wel allemaal aankunnen, met het reguliere gebruik voor bijvoorbeeld streamen en internetten er bovenop. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je domotica het regelmatig niet doet omdat de internetverbinding niet meewerkt. Zeker als je nu DSL-internet, is het het overwegen om te upgraden voor je smart home.

Wil je het in één keer goed doen, maak dan meteen de overstap naar glasvezelinternet met een hoge snelheid. Je krijgt dan in tegenstelling tot andere type internetverbindingen een uploadsnelheid die gelijk is aan de downloadsnelheid én het meest stabiele type internetverbinding. Door de bijna oneindige bandbreedte raakt het glasvezelnetwerk immers niet snel overbelast.

Geef een reactie