waarom glasvezel internet thuis

Vol huis: 5 redenen waarom je thuis glasvezelinternet wil hebben

Hoe groter je gezin wordt, hoe meer mensen er in huis gebruik gaan maken van de internetverbinding. Zelf wil je natuurlijk lekker kunnen Netflixen, maar je kinderen willen ook hun entertainment en de internetverbinding voor huiswerk kunnen gebruiken. Tel daarbij op dat je misschien ook steeds meer apparaten in huis aan het halen bent die gebruikmaken van je internetverbinding, en de noodzaak ontstaat om je huidige internetabonnement te heroverwegen. We geven vijf goede redenen waarom je met een vol huis glasvezelinternet wilt. Vergelijk online aanbiedingen van glasvezel aanbieders.

Grote bandbreedte

Hoe hoog de snelheid ook is die je inkoopt, als de bandbreedte van de internetverbinding te beperkt is dreigt het risico van overbelasting. Dat kan gemakkelijk gebeuren wanneer je met een heel gezin gebruikmaakt van een DSL-internetverbinding of kabelinternetverbinding. Het gevolg is een trage, haperende internetverbinding waar iedereen alleen maar frustraties van heeft. De bandbreedte van glasvezelinternet is daarentegen enorm, waardoor het risico van overbelasting er eigenlijk niet is.

De snelheid waar je voor betaalt

Als je betaalt voor een bepaalde internetsnelheid, dan heb je daar waarschijnlijk over nagedacht en verwacht je ook dat die snelheid bij jou thuis gehaald wordt. Voor daarom eens een speed test uit om te kijken of dit inderdaad het geval is. Bij DSL-internet en kabelinternet is de kans groot dat de daadwerkelijke internetsnelheid lager uitvalt. Wanneer je glasvezelinternet neemt, krijg je gewoon de internetsnelheid waar je voor betaalt. En die internetsnelheid kan bijzonder hoog zijn, want glasvezel internet is het allersnelste type internetverbinding.

Uploaden met hoge snelheid

Clouddiensten zijn handig, omdat ze de mogelijkheid bieden voor opslag die vanaf verschillende plekken toegankelijk is. Zo hoeft een kapotte computer of externe harde schijf er niet voor te zorgen dat jij of je kind opeens alle bestanden kwijt bent. Het nadeel van werken in een cloud is echter dat je voortdurend bestanden moet downloaden en uploaden. Dat laatste gaat bij DSL-internet en kabelinternet een stuk langzamer dan het downloaden. Bij glasvezelinternet profiteer je van symmetrische snelheid: even snel uploaden als downloaden.

Betrouwbare verbinding

Je merkt pas hoe afhankelijk je bent geworden van een internetverbinding wanneer hij het niet doet. Als je betaalt voor een internetabonnement, wil je ook altijd online kunnen zijn. Zeker als je thuiswerkt. Je kind wil ook van de internetverbinding op aan kunnen, zeker als hij of zij het internet nodig heeft voor schoolopdrachten. Toch kan er sprake zijn van storende factoren zoals radiofrequentie, onderhoudsproblemen zoals corrosie en overmacht zoals blikseminslagen die ervoor zorgen dat je internetverbinding wegvalt. Voor al deze zaken is glasvezel niet gevoelig, waardoor je ervan op aan kunt dat je met glasvezel de meeste ‘uptime’ hebt.

Weinig vertraging

Het internet biedt een goedkoop alternatief voor de telefoon. We kunnen tegenwoordig gratis bellen via het internet met apps als WhatsApp en Skype, en zelfs videobellen of videovergaderingen houden. Daarbij kan het echter wel verdomd irritant zijn als er veel vertraging op de verbinding is. Deze zogenaamde ‘latency’ is bij glasvezel internet bijzonder laag, waardoor je belgesprekken via de internetverbinding soepeler kunnen lopen. Zelfs wanneer je een videobelgesprek in 4K hebt! Als je met je partner en je kinderen samen gebruikmaakt van dezelfde internetverbinding, wil je dat iedereen daar ook naar behoefte gebruik van kan maken. Zo hoef je niet voortdurend rekening met elkaar te houden en kan iedereen gewoon probleemloos zijn eigen ding doen. Glasvezel internet kan daarbij de ideale oplossing zijn.

Geef een reactie