Tips tegen schurende benen tijdens zomer

5 x de beste tips tegen schurende bovenbenen tijdens de zomer

Heb jij weleens last van schurende bovenbenen tijdens de zomer wanneer je een rokje, hotpants of jurk draagt? Wrijving door lopen of fietsen kan erg vervelend en pijnlijk zijn. Gelukkig zijn er een aantal tips waarmee je schuurplekken op je benen en dijen voortaan kunt voorkomen.

Bij warm weer kun je sneller last hebben van schurende/wrijvende benen. Waarom dit vaker gebeurd in de zomer dan in de winter? Dat is heel simpel. In de zomermaanden is het warmer en daardoor wordt je huid vochtiger. En een vochtige huid is kwetsbaarder dan een droge huid. Het is dan ook logisch dat je bij deze warme temperaturen meer transpireert. Met onderstaande tips houdt je je benen droog (of droger), en dat voorkomt pijnlijke, schrale plekken op je bovenbenen/dijen. Trek je favoriete zomerjurkjes dus maar snel uit de kast!

1. Shaping broekjes

Niets is vervelender als je je favoriete zomerkledingstuk aan wilt en je huid meteen geïrriteerd raakt. Een simpel shaping broekje of korte legging zit als een soort second skin (dit hoort strak te zitten) en voorkomt het huidcontact tussen beide bovenbenen. Vaak zijn de broekjes van glad materiaal en daardoor voorkom je wrijfplekken. Persoonlijk vind ik dit de prettigste manier om schurende bovenbenen te voorkomen. Let er wel op dat de broekspijpen niet te lang zijn of je jurkje niet aan de korte kant is. Het staat anders niet zo charmant als het broekje onder de jurk tevoorschijn komt als je gaat zitten. 😉

2. Talkpoeder of anti-transparant

Talkpoeder of babypoeder, ja die van Zwitsal ruikt zó lekker! kun je heel goed op je bovenbenen verdelen en uitsmeren voordat je je zomerjurkje, hotpants of rok aantrekt. Talkpoeder neemt vocht op en daardoor houdt je je huid droog. Ik denk dat dit ook de goedkoopste manier is. Je kunt ook een goede anti-transpirant gebruiken om schuurplekken te voorkomen.

3. Speciale crème tegen schurende bovenbenen

Tegenwoordig zijn er voor elk probleem wel speciale middeltjes op de markt, zeker in de beautywereld. Zo zijn er ook speciale crèmes tegen wrijfplekken op benen. Bijvoorbeeld de crème van Vevina en Smoovall huidcontactspray.

4. Dijbanden; niet alleen sexy maar ook handig tegen schuurplekken

Dijbanden (met óf zonder kant) zijn perfect om wrijving te voorkomen. Vaak zijn deze kousenbanden voorzien van een siliconen binnenkant zodat ze op hun plek blijven zitten.

5. Huismiddeltjes: vaseline of glijmiddel

Heb je al het bovenstaande niet in huis? Probeer dan eens een van deze huismiddeltjes tegen schurende dijen en bovenbenen. Middeltjes als glijmiddel of vaseline zorgen ervoor dat de wrijving minder wordt. Het is wel een nadeel dat vaseline op een gegeven moment wel in de huid trekt. Het werkt dus voor eventjes, maar het potje vaseline of tube glijmiddel past vast wel in je handtas voor onderweg…

Kende jij deze tips tegen schurende bovenbenen al?

Geef een reactie