selfcare-tips-winter-ontspannen-ries-oolong-tea-herbal-thee

5 cadeautips voor de feestdagen waar mama’s (komende winter) heel blij van worden

Sinterklaas en kerst, het lijkt nog ver weg maar voor je het weet staan de feestdagen al voor de deur. De laatste maanden van het jaar zijn we druk met het zoeken naar cadeautjes voor onze kinderen, maar ik vind het ook leuk om aan moeders te denken! Ik wil die mama’s een plezier doen en daarom deel ik vijf leuke cadeautips; geïnspireerd door het Wellbeing & Lifestyle Blogboot event in het mooie Giethoorn, en door een perspakketje wat ik laatst kreeg. Kijk gauw of er wat leuks bij zit voor op jouw verlanglijstje (en/of stuur dit blog ter inspiratie door naar je partner of de kerstelfjes).

Alka basische deodorant

Als je op zoek bent naar een cadeau voor een moeder, dan kun je niet fout gaan met de Alka basische deodorant. Dit is een product dat veel moeders blij maakt, omdat het hun huid hydrateert en beschermt tegen schadelijke stoffen. Bovendien ruikt het lekker (naar zeep is mijn ervaring) en het is erg makkelijk te gebruiken. Ik kreeg een groot en klein formaat Alka basische deodorant mee naar huis om te testen.

Als je altijd deodorant in spray-vorm gebruikt dan is dit wel even wennen. Maar het went kan ik je vertellen. De eerste keer is het even hard en onwennig maar daarna is het makkelijk te gebruiken. Het is geen roller maar echt meer een crème-vorm. Eentje gebruik ik thuis (en bij nachtjes weg zoals je hier op de foto ziet) en de kleine variant zit eigenlijk standaard in mijn sporttas voor na de fitness. Ideaal! De kleedkamer gaat niet naar de deo ruiken want het zit alleen op je huid. Niemand die dus last heeft van jouw (deo)geur!

Alka-deo-basische-deodorant-creme-ervaringen

Hoe werkt de Alka Deo precies?

Met een pH-waarde van 8,2 neutraliseert de (vegan) Alka Deo zure afvalstoffen, waardoor de ontwikkeling van zweetgeur wordt voorkomen. Werkzame bestanddelen zijn o.a. magnesium uit zeewater en plantaardig zink. De huid kan al haar natuurlijke processen voorzetten, omdat de deo niet maskeert, blokkeert of verstikt. Daarbij worden de oksels ook nog eens verzorgd, want naast mooie ingrediënten als olijfolie en Shea boter, bevat deze aluminiumvrije deo ook de populaire Alka® Crème. Deze nieuwe unisex deodorant is vrij van allergenen en geschikt voor alle huidtypes. 

Alka-basische-deodorant-review-ervaring

Alka Deo is een product uit de Alka Beauty-lijn, die verder bestaat uit Alka Crème en het Alka® Badzout. De deo is verkrijgbaar bij de vakdrogist, gezondheidswinkel, reformwinkel en online voor €16,95 (75ml). Er is ook een handig tasformaat van 25ml voor €8,95. De omgevingstemperatuur kan invloed hebben op de smeerbaarheid, hou daarom de stick eerst even tien seconden tegen de oksel en smeer dan uit. Alka Deo bevat uitsluitend natuurlijke en plantaardige ingrediënten en is vrij van aluminium, parabenen en kleurstoffen.  

Tofvels pantoffels voor warme voeten

Mama’s houden van warme voeten, zeker in de winter, en daarom zijn de Tofvels pantoffels het perfecte cadeau voor de feestdagen! Tofvels zijn premium (unisex) pantoffels met een dikke wollen (gevilten) voering en zool, waardoor je voeten lekker warm blijven. Ze worden handgemaakt in Nepal. “Unisex” had ik beter niet kunnen zeggen tegen mijn man. Hij heeft namelijk dezelfde voetmaat, en daardoor heeft hij ze meteen geclaimd. 😉

Elke keer zodra hij thuiskomt gaan zijn schoenen in de schoenenkast en gaan de Tofvels direct aan zijn voeten. En aangezien wij allebei vanuit huis werken, krijg ik bijna de kans niet om ze aan te trekken! Je kunt dus al raden wat er op mijn verlanglijstje staat… mijn eigen Tofvels in een ander kleurtje! Ik denk dat ik dan voor roze of paars ga. Of toch voor Tofvels met een rubberen zool, om het verschil tussen twee verschillende modellen te ervaren.

Tofvels zijn er in verschillende modellen en maten. Zo vind je Tofvels pantoffels met een leuke felle kleur maar ook Tofvels met natuurlijke tinten. De zijkanten van het model “Mula” (hieronder op de foto), dat ik kreeg, hebben een gleuf zodat je ze gemakkelijk aan- en uittrekt. Een musthave voor de wintermaanden!

Sockwell sokken

Wat maakt Sockwell socken zo geweldig? Nou, behalve het feit dat ze gemaakt zijn van de beste kwaliteit materialen en innovatieve breitechnieken, zijn ze ook ontworpen om je voeten te laten ademen en je comfortabel te houden tijdens allerlei activiteiten zoals wandelen, skiën en sporten.

Sockwell is een uniek merk dat zich richt op het maken van compressiekousen en -sokken die helpen bij het voorkomen en verminderen van pijn in de voeten, enkels en benen. De kousen zijn gemaakt van een uniek elastisch materiaal dat ervoor zorgt dat ze aanvoelen alsof je niets aan hebt, maar toch stevig en ondersteunend genoeg zijn. Zo hebben zij verschillende sokken in hun assortiment waaronder: sportsokken, lifestyle sokken voor dagelijks gebruik, medische sokken en essentials. Er komt zelfs een speciale kerstcollectie dit jaar!

sockwell-sokken-kousen

Ik kreeg in september 1 paar heerlijke “Sockwell wandelkousen” mee tijdens de blogboot en draag ze tijdens mijn wandeltochten. Ik wandel erg graag, het hoort bij mijn nieuwe leefstijl en het is inmiddels een gewoonte geworden.

Vanwege de trombose in mijn been begin vorig jaar, droeg ik 18 maanden lang dagelijks steunkousen van opstaan tot naar bed gaan. Als ik ging slapen mochten ze pas uit. Het is niet altijd een pretje om ze te dragen, zeker in de warme zomermaanden. Na anderhalf jaar steunkousen op recept van de vaatchirurg, mag/moet ik ze nu alleen dragen wanneer ik last van mijn benen heb (klachten heb ik soms nog, niet vaak meer gelukkig) en uit voorzorg (profylaxe) wanneer ik weet dat ik veel zit en weinig beweeg. Bijvoorbeeld als ik een lange auto- of treinrit voor de boeg heb of wanneer ik ga vliegen. Dit omdat mijn aderklepjes in mijn linkerbeen door de grote bloedprop helaas beschadigd zijn gebleven, en het bloed moet natuurlijk wel goed door kunnen blijven stromen. Een steunkous helpt dan voor een betere doorbloeding.

Het effect van de Sockwell sokken met drukklasse 2 is het meest vergelijkbaar met mijn huidige steunkousen die tot mijn knieën gaan. Het model past goed, zit strak maar niet te strak en het voelt gewoon aan als goede ondersteuning. De sokken helpen ook als ik vocht vasthoudt in mijn enkels/onderbenen en als mijn benen vermoeid aanvoelen. Ik had al grijs/roze Sockwell sportsokken met drukklasse 2 en die zijn echt de bomb! Het staat nog lekker hip ook in de sportschool.

Er is voor elke mama wel een passende sok te vinden bij Sockwell. Zoveel printjes, zoveel kleuren en soorten sokken. Wellness voor je voetjes dames.

Thee of koffie pakket

ries-oolong-thee-herbal-kruiden-t

Een thee- of koffiepakket is een leuk en uniek cadeau voor mama’s die van thee of koffie houden. Er zijn veel verschillende soorten thee- en koffiepakketten beschikbaar, dus er is altijd wel een pakket dat perfect bij haar smaak past. Bovendien is het fijn om een ​​cadeau te geven dat ze misschien niet zo snel zelf zou kopen.

De Oolong thee van RIES is heerlijk én eerlijk. Het is een combi van zwarte en groene Chinese thee. Toch is hier de afdronk niet zo sterk als wat ik van andere zwarte theesoorten ben gewend. En dat is op zich wel fijn zo’n zachte smaak. De thee is geproduceerd op een eigen plantage in het prachtige grensgebied van de provincies Yunnan en Huangxi (Zuid-China). De Oolongthee is van hoogwaardige kwaliteit omdat het gegarandeerd de tweede of derde pluk is. RIES Herbal Tea is biologisch, looizuurarm en theïne-arm, en dat is natuurlijk fijn voor de maag. De thee werkt ook vitaliserend en ontgiftend.

Belevenis cadeau; een dagje Giethoorn

waarom giethoorn bezoeken

Ik ben dol op Giethoorn en ik weet dat een dagje uit in dit mooie plaatsje iedereen zeker zal bevallen! Zelf ben ik er al meerdere keren geweest en ik heb er hele leuke herinneringen aan. Je kunt met een eigen bootje (via bijvoorbeeld Giethoorn boat rental) of een rondvaartboot door de grachten varen, een bezoekje brengen aan het museum en daarna lekker eten in een van de fijne restaurants in Giethoorn, zoals bij hotel & restaurant de Pergola. En als het in de winter heel lang heeft gevroren, kun je misschien wel op je schaatsen door Giethoorn en genieten van een koek en zopie. Kortom, genoeg te doen voor een leuke dag uit!

Welke cadeautip spreekt jou het meeste aan?

Geef een reactie