manieren-extra-bijverdienen-vanuit-huis-tips

5 leuke manieren om extra bij te verdienen

Het is natuurlijk altijd leuk om maandelijks wat extra geld binnen te krijgen, dat je weer goed kunt gebruiken in je huishouden. En er zijn verschillende manieren om dit te realiseren! Naast je baan of juist naast de verzorging van je kids, kun je hieraan denken. In dit blog delen wij 5 leuke manieren om extra bij te verdienen. Lees je mee?

Vintage spullen verkopen

Je bent het vast wel eens tegengekomen: een online vintage shop. Op social media of op een online marktplaats bijvoorbeeld. Dit kun je zelf ook makkelijk opzetten. Er is immers een grote markt voor, waar je slim op kan inspelen. Ga in kringloopwinkels bijvoorbeeld op zoek naar mooie spullen, zoals interieuritems of kleding, om op te knappen en weer online te verkopen. Je kunt op die manier zelf een winkeltje beginnen. Denk ook meteen aan de details als je zo’n winkel wilt starten. Zo kun je verzenddozen kopen om de spullen in te pakken en op de post te doen. Je hebt ook baat bij een goed lopend social media account: neem er de tijd voor om je producten te promoten. Als je ervan houdt, is het heerlijk om je hiermee bezig te houden!

Eigen spullen aanbieden

Heb je zelf veel of spullen liggen? Ook dit kun je natuurlijk verkopen, als je het niet meer gebruikt of als je er niet meer blij van wordt. Het kan zeker een mooi financieel extraatje opleveren. Zoek daarom je spullen eens uit: of het nu gaat om de kledingkast, zolderkamer of garage. Wat ligt hier allemaal? En wat kun je er nog voor vragen? Ook dit kun je online allemaal eenvoudig kwijtraken. Kartonnen dozen kopen is hierbij een handige stap, voor het netjes versturen van de spullen. Je kunt misschien ook aan familieleden of vrienden vragen of zij nog items hebben liggen die verkocht mogen worden – als je dan toch bezig bent!

Oppas zijn

Veel mensen zijn op zoek naar een oppas. Voor hun kinderen, of juist voor hun huisdieren zoals honden. Lijkt dit je leuk om te doen? Meld je dan aan als oppas: hier zijn steeds meer websites en apps voor te vinden. Je kunt zelf meteen instellen hoe je dit voor je ziet. Wil je bijvoorbeeld overdag of ’s avonds oppassen? Mensen kunnen jou ook een review geven. Als je het goed doet, is de kans op die manier groot dat je steeds vaker wordt gevraagd om op te passen.

Als je zelf een gezin hebt, is het misschien niet altijd even makkelijk te combineren. Maar dan is hondenoppas zijn wel weer een wat realistischere optie. Zeker als je kinderen ook gek zijn op honden! Zie het dan als een mooie tussenweg als je zelf geen hond als huisdier wil nemen, maar het wel leuk vindt om af en toe met dieren te zijn.

Online enquêtes invullen

Wil je vanaf de bank wat extra’s bijverdienen? Dan is het een idee om online enquêtes in te vullen. Dit kun je voor allerlei bedrijven en merken doen, via een app bijvoorbeeld. Het levert geen vetpot op, maar je kunt wel op eenvoudige wijze net wat extra’s in het laatje brengen.

Creatief werk verkopen

Ben je creatief? Dan kun je ook proberen om je creatieve werk te verkopen. Hoewel het maar weinig mensen lukt om hier echt een fulltime baan van te maken, is het misschien wél realistisch om af en toe een extraatje te verdienen met je creaties. Denk aan zelfgemaakte kleding of schilderijen, om maar een paar ideeën te noemen. Of probeer haken of breien uit, en maak hier iets leuks van.

Als je goed bent in het bespelen van een muziekinstrument, kun je misschien wel les geven aan iemand uit je buurt. Of fotografeer je juist graag? Dan kun je dit werk verkopen of een fotoshoot voor iemand doen. Probeer het zeker eens uit, als je dit interessant vindt.

Is er een idee dat jou meteen aanspreekt? Ga er lekker mee aan de slag! Het is mooi meegenomen om wat meer bij te verdienen – en je hebt er ook meteen een leuk tijdverdrijf bij.

Lees ook: onze ervaringen met de Vinted-app.

Geef een reactie