Vinted app ervaringen - Mijn eerlijke review met kopen en verkopen van tweedehands kinderkleding via Vinted

Vinted App: mijn ervaringen met kopen en verkopen van tweedehands kinderkleding

Vinted is een populaire website inclusief app voor op je telefoon. Ik vergelijk het een beetje met een online kringloopwinkel of marktplaats voor kleding en accessoires, maar dan met een nóg groter aanbod. Verzenden met Homerr maakt het mogelijk om ook goedkoop aan spulletjes uit Frankrijk te komen en de communicatie met een buitenlandse verkoper verloopt meestal vlekkeloos door een automatische vertaalknop in het systeem. Naar mijn ervaring verliep niet alles vlekkeloos met kopen en verkopen, dus hierbij een eerlijke review over Vinted en de bijbehorende app.

Ik gebruik het programma zelf pas sinds september dit jaar, heb er al leuke pareltjes voor mijn kinderen gevonden en al bijna voor honderd euro aan tweedehands kinderkleding en -spulletjes op Vinted verkocht. Met een heerlijke wasparfum ruiken alle gebruikte kleren weer als nieuw. Deze frisse geurexplosie is niet alleen een fijne ervaring voor de koper, maar ook voor jou wanneer je zelf een tweedehands kledingstuk koopt.

Vinted, hoe werkt het eigenlijk?

Om iets te kunnen kopen of verkopen op Vinted, moet je als eerst de app of website openen en een (gratis) account aan maken. Het account moet vervolgens geverifieerd worden met je Facebookaccount, een mailadres en/of telefoonnummer. Zodra je dat hebt gedaan en al je gegevens zoals je adres hebt ingevuld, kun je direct beginnen met kopen en verkopen.

Mijn ervaring met verkopen op Vinted: merkkleding doet het goed!

Dat ik sinds september al voor bijna 100 euro aan spullen heb verkocht, had ik niet verwacht. Op andere verkoopsites raak ik mijn tweedehands spullen minder snel kwijt. Ik sorteer het altijd wel goed uit. Wat kapot of vies is verkoop ik niet. Het loopt als een tierelier en ik kan één of twee keer per week (je moet binnen 5 dagen verzenden als je iets verkoopt!) naar het Homerr en/of PostNL afgiftepunt. De etiketten print ik thuis, dus ik hoef de pakjes dan alleen nog maar in te pakken en af te geven.

Opvallend is dat kindermerkkleding het super goed doet en je dit vaak ook nog wel voor een schappelijke prijs kunt verkopen. Het is geen veiling, dus je moet echt een prijs voor elk artikel opgeven. Je kunt later nog in prijs zakken als je het niet verkoopt.

Tip: zoek naar soortgelijke items/merken in dezelfde maat, en ga er eerst eens 0,50 of 1 euro onder zitten als je je artikelen online plaatst. Dat zorgde bij mij voor een snelle verkoop! En wees eerlijk. Plaats een duidelijke beschrijving en vermeld eventuele gebreken om negatieve reviews te voorkomen. Zo weet een koper precies wat het kan verwachten.

Ook speelgoed, schoolspullen, kinderboeken etc.

Toen ik Vinted net ontdekte dacht ik dat het alleen voor kleding en kinderkleding bedoeld was. Je mag er ook niet alles verkopen. Zie hier een lijst met onder andere de verboden artikelen.

Wat dan wel mag? Kinderwagens, speelgoed (hallo Sinterklaas, decembermaand en verjaardagen!), spellen, draagzakken, zwangerschapskleding, babyverzorging, schoolspullen, kinderschoenen, autostoeltjes en nog veel méér.

Goedkoop verzenden met Homerr

Qua versturen kun je zelf kiezen welke verzendopties je aan wilt bieden. Je kunt ze allemaal aanzetten maar ik heb bewust gekozen voor PostNL (levert snel) en Homerr (veel vraag naar, goedkoop verzenden). Aan al die andere postmaatschappijen begin ik niet want als het storm loopt, moet ik misschien in een week tijd naar 5 verschillende pakketshops om de bestellingen weg te brengen. Daar heb ik geen tijd voor.

Homerr maakt het ook mogelijk om goedkoop pakketjes uit Frankrijk te ontvangen (leuk als je gek bent op Franse kindermode) en om pakjes van Nederland naar Frankrijk te sturen. Zo heb ik al een aantal pakjes voor Fransen ingepakt en verzonden. Je krijgt dan een dubbel etiket, een voor op het pakket en een die je bij het product stopt. De douane in Frankrijk opent regelmatig pakketjes en zo kunnen ze het label dat in het pakje zit er na het openen weer opplakken voor verdere verzending.

Vinted ervaringen - Verzenden met Homerr
Vinted pakketjes verzenden met Homerr

Homerr pakketjes kun je ook binnen Nederland versturen. Dat vond ik wel even wennen. Je hoeft dan namelijk niets op het pakketje te plakken of te schrijven. Dus anders als een pakketje naar Frankrijk. Bij het afgeven moet je een QR-code laten scannen en dan plakken zij er een streepjescode op. Je ziet dus geen adres van koper.

Nadeel van verzenden met Homerr: als ik meerdere pakketjes tegelijk binnen Nederland moet versturen, print ik elke QR-code bij elk pakje uit en bevestig ik deze met een elastiekje aan de post. In principe kan je het ook via je telefoon laten scannen maar bij meerdere pakketjes heb ik geen overzicht meer en als je iets niet wilt is dat de pakketjes van kopers verwisseld worden.

Kopen op Vinted

Als je echte pareltjes tussen de kinderkleding of andere artikelen ziet, zou ik ze direct kopen. Een ander is je zo voor als je er even over na wilt denken. Artikelen kun je markeren met een ‘hartje’ om op te slaan als favorieten. Zo vind je ze makkelijk terug. Als deze afgeprijsd worden, ontvang je een melding.

Mijn favoriete aankoop? Een prachtige jurk van Lofff voor 6 euro inclusief verzenden. En gave gymschoenen voor mijn zoon voor maar een paar euro.

Bundelen = extra korting

Sommige verkopers geven bundelkorting. Variërend van 5% tot 50% korting bij aankoop van meerdere stukken. Kijk dus even verder in de shop van een andere persoon voordat je op de ‘koop nu’ knop drukt. Als ze geen bundelkorting geven, dan kun je daar om vragen, maar het scheelt sowieso vaak ook al in verzendkosten om bundels te maken.

Lees ook: met deze tips scoor je goedkope kindermerkkleding

Voordelen kopen en verkopen via Vinted

 • De app is gratis.
 • Je kunt recensies achterlaten en lezen.
 • Je kunt als geïnteresseerde ook een bod uit brengen onder de vraagprijs van een artikel. De verkoper kan het bod afwijzen of accepteren.
 • Bundelkorting soms mogelijk.
 • Betalen kan met PayPal, iDEAL of creditcard.
 • Klantenservice reageert vlot op chatberichten bij moeilijkheden of vragen over een service.
 • Kopers en verkopers uit Nederland, België, Frankrijk en Spanje.
 • Wat je verdiend kun je uit je Vinted-portemonnee laten uitbetalen op je eigen rekening of laten staan als shoptegoed.
 • Altijd verzenden binnen 5 dagen, de koper betaald altijd de verzendkosten maar ophalen is natuurlijk ook een optie.

Nadelen kopen en verkopen via Vinted

 • Een dag na het aanmelden via de Vinted app werd ik ’s avonds laat gebeld door een raar nummer, dit bleek achteraf van Vinted te zijn maar ik vertrouwde het niet en heb niet opgenomen. Dit was geen probleem. Je krijgt dan later een sms met verificatiecode.
 • De app op de telefoon loopt soms vast tijdens het scrollen op de pagina.
 • Bij elke koop betaal je een klein percentage extra aan Vinted.
 • Je krijgt je inkomsten pas nadat de koper zijn product(en) heeft ontvangen en bevestigd dat alles in orde is. Dit kan soms een tijdje duren.
 • Hoe mooi de verkoper ook fotografeert of schrijft, houdt er rekening mee dat het in het echt wel eens een keer kan tegenvallen als je het product ontvangt. Dit is ook op andere verkoopsites zo. Wees daarom voorzichtig met dure uitgaven (of haal het op) en lees eerst recensies bij de verkoper.

Vinted gratis proberen?

Wil jij het kopen en verkopen op Vinted ook proberen? Als je je via deze link aanmeld (vind ik lief!) ontvang ik mogelijk een kleine promo. Elk lid op Vinted krijgt een promo als er iemand via hun linkje aanmeld en minimaal een aantal artikelen upload. Dit kost natuurlijk niets extra, maar ik ben wel blij met een beetje extra shoptegoed!

Geef een reactie