kinderfeestjes buitenhuis 5 tips ideeën

5 tips voor kinderfeestjes buitenshuis

Een origineel, sportief en vooral leuk kinderfeestje organiseren. Elke ouder heeft er wel moeite mee om een topfeestje te houden waarbij alle kinderen met een blij gezicht het feestje verlaten. Vaak kost het organiseren van een kinderfeestje ook nog eens super veel tijd, is je huis een rommeltje en ben je meestal zelf na afloop van het feestje helemaal kapot. Een super oplossing hiervoor is om een activiteit buitenshuis te doen waarbij jezelf helemaal niks hoeft te doen of te regelen. In deze blog geven wij jou 5 tips voor de leukste kinderfeestjes buitenshuis waar jezelf geen moeite voor hoeft te doen.

Tip 1: Bowlen

Een echte klassieker, bowlen. Tijdens het kinderfeestje kunnen de kinderen zich helemaal uitleven op de bowlingbaan. Het voordeel van bowlen, vooral bij tieners, is dat er veel tijd tussendoor is om te kletsen. Ondertussen kunnen de kinderen wel lekker competitief tegen elkaar spelen, waardoor het de hele avond of middag spannend blijft. Er is meestal altijd wel een bowlingcentra in de buurt met een specifiek thema, bijvoorbeeld glow in the dark. Wat het voor de kinderen nog leuker maakt.

Tip 2: Zwemmen

Weet je nog hoe blij je als ouder zijnde was als de uitnodiging voor een kinderfeestje eindigde met ‘’PS: Neem je zwemkleding mee’’? Heel origineel is het niet meer, maar het blijft toch nog een groot succes. Je hoeft er zelf ook bijna niks op voor te bereiden. Vervoer naar het zwembad, wat chips, snoep, pakjes drinken en als avondeten haal je patat. Misschien moet je voor de wat kleinere kinderen wel iets meer toezicht houden, maar gegarandeerd dat ze aan het eind van de dag uitgeput zijn en dus lekker op tijd naar bed kunnen gaan.

Tip 3: Skiën op de rollerbaan

“Jongens en meisjes, zijn jullie er klaar voor?”, zal de ski-instructeur de kinderen vragen. Als dat zo is, hebben ze sportieve kleding aangetrokken. Bijvoorbeeld een lange broek en een shirt met lange mouwen. Verder hoeven de kinderen niets mee te nemen. Al het materiaal ligt voor ze klaar in onze skihal. Skiën op een rolbaan, sleetje rijden, samen eten en drinken, cadeautjes uitpakken en vooral veel plezier maken. In de skihal van Snowsports Zwolle beleven kinderen vanaf 6 jaar een onvergetelijk en sportief kinderfeestje. Ze ontdekken en leren de coolste sport en er staan nog veel meer leuke activiteiten op de planning…

Tip 4: Lasergamen

Zowel jongens als meisjes willen vaak stoere kinderfeestjes waar ze veel kunnen rennen en ondernemen. Een leuk kinderfeestje is dan ook om te gaan lasergamen. Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden, allereerst de kleding. Tijdens het lasergamen zijn de kinderen continu aan het rennen en vliegen waardoor ze het erg warm kunnen krijgen. Het is goed om de kinderen dunne kleding aan te laten trekken of vesten die ze uit kunnen doen.

Tip 5: Kinderboerderij

Kinderen en dieren is een gouden combinatie, dus een kinderfeestje houden bij de kinderboerderij is alleen maar leuk. Vaak bieden kinderboerderijen tegen een niet al te hoge prijs zelf arrangementen voor kinderfeestjes aan, maar dit kan natuurlijk ook zelf bedacht en georganiseerd worden. Op een kinderboerderij staan vaak koeien, varkens, paarden, schapen en/of geiten. Daarnaast hebben kinderboerderijen ook soms kleinere dieren, zoals kippen, konijnen, cavia’s en overige dieren. Tijdens het bezoek aan de kinderboerderij kun je een quizje maken met vragen over de dieren die te zien zijn die de kinderen mogen beantwoorden tijdens het knuffelen en aaien.

Lees ook:

Geef een reactie