10-tips-ideeen-kinderfeestje-in-de-zomer

13 leuke ideeën voor een kinderfeestje in de zomer

Hooray! Is jouw kindje in de zomer of in de zomervakantie jarig en ben je opzoek naar inspiratie voor een summerparty met vriendjes en vriendinnetjes? Wij hebben 13 leuke ideeën en tips op een rijtje gezet voor een geslaagd kinderfeestje in de zomer.

Kinderfeestje in de zomer

Als je kindje in een van de zomermaanden jarig is dan is de kans groot dat het warm is. Met tropische temperaturen je kinderfeestje in een indoorspeeltuin vieren is dan wellicht toch niet zo’n goed idee. 😉 Ook al hebben sommige binnenspeeltuinen airco… het is vaak niet genoeg voor een grote ruimte en het wordt binnen al snel sweaty. Ieks! Wat dan wel leuke kinderfeestjes zijn voor de zomer? We hebben een paar tips, thema’s en ideeën voor een kinderfeestje in de zomer verzameld, die vooral voor een beetje afkoeling zorgen.

Leuke thema’s voor een zomer kinderfeestje in huis

Wil je het kinderfeestje thuis vieren? Leuk! Je kunt dit uitwerken door bijvoorbeeld versiering en hapjes in het thema te maken of te kopen. Leuke thema’s voor een kinderfeestje in de zomer zijn;

Zeemeerminnenfeestje

Vooral voor meiden tussen de 6 en 9 jaar zullen een zeemeerminnenfeestje geweldig vinden. Maak als activiteit leuke schelpenkettingen, ga met zijn allen parels (kauwgomballen) happen in een bak water… Genoeg leuke dingen te verzinnen.

Hoe leuk zijn deze zeemeerminnen cupcakes? Fotocredits zeemeerminnen sweettable: Sergmam / Shutterstock

Poolparty met kinderen

Een poolparty organiseren deden wij al eens eerder. Dit is leuk voor kinderen van alle leeftijden. Zorg voor een aantal zwembadjes, waterballonnen, waterpistolen en have fun! Vergeet de kinderen niet in te smeren en maak een limonadebar met een limonadetap, fruittafel en vul de vriezer met ijsjes.

kinderfeestje-zomer-zomervakantie-tips-themas-ideeen
Een poolparty is ook leuk in de zomer!

Onderzeewereld

Ken je Finding Nemo nog? Een onderwaterwereld is ook erg leuk als thema. Je kunt hier van alles uit knutselen. Hang slierten crêpepapier op als zeewier. Speel een visspel met de kinderen, kijk de film Finding Nemo of verzamel schoenendozen en knutselmateriaal om onderwater-kijkdozen te maken.


Leuke ideeën en tips voor een kinderfeestje in de zomer op locatie

Vier je het kinderfeestje liever ergens anders? Dan hebben we nog 10 leuke ideeën voor je! Wat dacht je van onderstaande zomer kinderfeestjes?

Zwemfeestje met kinderen

Als de kinderen kunnen zwemmen zijn er ook leuke opties in het zwembad. Veel zwembaden hebben leuke arrangementen voor kinderfeestjes. De entree voor de jarige is vaak gratis en/of de jarige krijgt een presentje. Dit reserveer je natuurlijk wel even van te voren. In sommige zwembaden kun je met een kinderfeestje ook iets extra’s zoals naar een aquadisco, zeemeerminnen zwemles of duikles.

Zomer zeemeerminnen kinderfeestje in het zwembad
Foto zeemeerminnen zwemles is van Sh0rpi0nce / Shutterstock

Kinderfeestje bij een Natuurspeeltuin

Wat is er leuker voor kleine kinderen dan lekker kliederen met zand en water in de natuur? Een natuurspeeltuin is erg leuk! Zo bezochten wij al eens Speelpolder het Wijland in Schiedam. Deze natuurspeeltuin is gratis te bezoeken. Neem handdoeken en picknickspullen mee en vergeet de zonnebrand niet. Ook het belevenissenbos in Lelystad is erg leuk voor een kinderfeestje.

natuurspeeltuin

Bowlen met kinderen

Voor kinderen vanaf 8 jaar is het erg leuk om te gaan bowlen of misschien wel Glow-Bowlen. Dat is een bowlingbaan versierd met glow-in-the-dark verf die oplicht met blauw licht. Het kost de kinderen niet al teveel inspanning en er is meestal airco, dus lekker fris. Niet van het bowlen? Dan is Glow-golf ook een optie!

Kinderfeestje ijs maken (workshop)

Bij verschillende ijsboeren in Nederland is het mogelijk om kinderfeestjes te vieren. Hoe leuk is het dat kinderen zelf ijs kunnen maken of een rondleiding krijgen? En daarna lekker smikkelen natuurlijk. Supertof!

Foto ijs: Kerdkanno / Shutterstock

Speurtocht in bos

In de bossen is het vaak koel. Neem plunjerzakken mee, gevuld met pakjes drinken en wat lekkers en zet een leuke speurtocht uit. Controleer de kinderen en jezelf wel even op teken na een bos avontuur!

Watersportfeestje

Voor kinderen vanaf een jaar of 10 is het best stoer om een watersportfeestje te organiseren. Ga bijvoorbeeld met de kinderen suppen of waterskiën.

Bioscoopfeestje

Dit is waarschijnlijk niet het eerst kinderfeestje waar je aan denkt maar ook in de bioscoop is het vaak lekker koel.

Kinderfeestje in de grotten

At least, mocht je in Limburg wonen, dan is het erg leuk om een kinderfeestje in de grotten te vieren. Ook lekker koel daar! Een kinderfeestje in de grotten van Valkenburg of Maastricht is een goed idee. Ga fossielen zoeken, doe een leuke speurtocht of vraag van te voren of de grotten een speciaal programma met activiteiten hebben voor kinderfeestjes.

Is jouw kindje in de zomer jarig? Welk kinderfeestje lijkt jouw het leukst?

Kijk eens op deze pagina als je meer kinderfeestje ideeën zoekt.

zomer kinderfeestje tips

*De uitgelichte foto van een zwembadfeestje is van Zagorodnaya – Shutterstock.

Geef een reactie