kindvriendelijke badkamer tips ideeën

Kindvriendelijke badkamer creëren

Heb je plannen om je badkamer te renoveren en wil je hem kindvriendelijker maken? Hier zijn wat tips om je op weg te helpen! Door het toevoegen van wat vrolijke kleurtjes en handige accessoires zoals een familie wc bril, en een veilige thermostaatkraan installeren, kom je al een heel eind. Lees verder voor nog meer goede tips en ideeën voor een kindvriendelijke badkamer!

5 tips voor een kindvriendelijke badkamer

1. Alles binnen handbereik

Een van de grootste dingen om in gedachten te houden bij het creëren van een kindvriendelijke badkamer is ervoor te zorgen dat alles binnen handbereik is. Leg alle noodzakelijke voorwerpen (en badspeelgoed voor je peuter of kleuter) binnen handbereik zodat je kind kan leren om voor zichzelf te zorgen. Dit omvat handdoeken, shampoo, zeep, en toiletpapier. Je kunt ook overwegen een klein opstapkrukje naast de wastafel te zetten, zodat je kind gemakkelijk zijn handen kan wassen als hij of zij daar aan toe is. Zo hoef jij je kindje straks niet meer te tillen.

2. Familie toiletbril

Het is essentieel dat een wc-bril comfortabel en functioneel is voor alle leden van het gezin. Bij het kopen van een toiletbril voor gezinnen met kinderen, is het belangrijk te letten op de grootte en vorm. Je zult er ook zeker van willen zijn dat de zitting gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Met zoveel keuzemogelijkheden kan het lastig zijn om de perfecte gezinstoiletzitting te vinden. Tegenwoordig zijn er ook speciale familie toiletbrillen verkrijgbaar. In zo’n familie wc-bril zit tussen de ‘normale’ wc-bril en de deksel een geïntrigeerde verkleinde zitting, speciaal voor kleine kinderen. Zo kunnen zij zelf naar de wc zonder bang te zijn om in de pot te vallen en het mooie is: de meeste familie wc brillen van dit soort hebben een soft-close systeem, waardoor de wc zittingen en het deksel langzaam (vanzelf) sluiten wanneer je klaar bent na een toiletbezoek. Superhandig!

Een andere mogelijkheid is: een toiletbril installeren met een ingebouwde ladder of handgreep. Dit zal het voor kleinere kinderen gemakkelijker maken om zelfstandig op en af te stappen.

3. Veilige thermostaatkraan

Een thermostaatkraan biedt veel veiligheid, comfort en waterbesparing. Eigenlijk mag het niet meer ontbreken in een moderne en kindvriendelijke badkamer, en je kunt de normale douchekraan of badkraan heel makkelijk vervangen voor een thermostaatkraan van bijvoorbeeld het Duitse kwaliteitsmerk Grohe. Ze mengen snel de perfecte temperatuur van het water voor douche of bad, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het water te heet wordt!

4. Soft-close badkamermeubelen

Het soort badkamermeubels dat steeds meer aan populariteit wint zijn soft-close kasten en lades. Deze kasten en laden sluiten langzaam en zachtjes, waardoor er geen bonkende of slaande geluiden meer zijn. Dit kan heel gunstig zijn voor die ochtenden waarop je je snel klaar wilt maken voor je werk of om de kinderen naar school te brengen, en niet gestoord wilt worden door harde geluiden. Ook niet geheel onbelangrijk: kinderen krijgen hun handjes niet snel meer geklemd tussen de lades en kastdeurtjes met een soft-close systeem.

5. Antislip badmat

De veiligheid in de badkamer moet een topprioriteit zijn, vooral als je kleine kinderen bij je in huis hebt wonen. Denk er dus ook aan om de stopcontacten van een kinderbeveiliging te voorzien. Ook een antislip badmat voor veiligheid in bad of vloerkleed is een eenvoudige manier om wat extra gemoedsrust toe te voegen en gevaarlijke uitglijders en valpartijen te voorkomen.

Veel succes met het kindvriendelijk maken van je badkamer.

Geef een reactie