Koningsdag knutselen - Oranje leeuw masker maken

5 x knutselen voor Koningsdag

Knutselen voor Koningsdag? Vier Koningsdag dit jaar in stijl met deze leuke knutselideeën! Ontdek creatieve en eenvoudige DIY-projecten voor het hele gezin (ook leuk met kinderen) om te genieten van deze feestelijke dag. Van oranje kledingaccessoires tot koninklijke decoraties, laat je inspireren door onze Koningsdag knutselgids. Pak je knutselspullen en breng wat Hollandse gezelligheid in huis!

1. Koningsketting van pasta

Knutselen voor Koningsdag - Pasta verven ketting maken

Knutselkoning(inn)en opgelet! Deze koningsketting is gewoon helemaal de bomb! Verf penne of andere soorten pasta in de kleuren rood-wit-blauw en laat ze een paar uurtjes drogen. Dit kun je het beste doen met acrylverf of plakkaatverf omdat deze verf goed dekt.

Zo ga je te werk. Leg de pasta op een (wegwerp) bordje en verf ze met een kwast. Let er wel op dat de geverfde pasta elkaar niet aan mag raken tijdens het drogen. De kans is dan groot dat de pasta aan elkaar gaat plakken en dat is niet echt de bedoeling. Als de verf droog is geworden kun je de ketting gaan rijgen. Dit is meteen een fijne oefening voor de motoriek van je kindje. Versier de koningsketting met de naam van je kindje of plak er ‘KING’ of ‘QUEEN’ op met letterstickers.

2. Kroontje knutselen

kroon-knutselen-koningsdag

Een konings- of oranje kroontje is niet weg te denken voor de Koningsspelen of bij Koningsdag. Vorig jaar deelden wij deze blog over kroontjes knutselen. Daar lees je hoe je bovenstaande kroontjes kunt maken voor kinderen.

Tip: bewaar de kroon ook op voor Bevrijdingsdag.

3. Oranje leeuw masker

Koningsdag knutselen - Leeuwenmasker Rood-wit-blauw Oranje maken

Raaawrr. Deze oranje leeuw is helemaal niet eng… Hij is juist super schattig! Leuk om met peuters en kleuters te maken. Dit leeuwenmasker kun je heel makkelijk knutselen met een papieren bordje. Prik met een prikpen twee ogen uit en verf het middelste gedeelte oranje. Dit is het gezicht van de leeuw. Als de oranje verf gedroogd is kun je het gezichtje verder maken.

Knip de randen in tot aan de oranje cirkel. Dit zijn de manen die je straks rood-wit-blauw kunt verven. Omdat we de manen hebben ingeknipt heeft het masker een speels effect. Je kunt de manen een beetje naar wens vormen. Mijn dochter vond het supertof om dit masker samen met mij te maken.

4. Sleutelhanger met kroontje van strijkkralen

knutselen voor koningsdag - kroon maken met strijkkralen

Strijkkralen over? Maak er een kroontje mee. Google ‘kroon + strijkkralen’ en je krijgt genoeg patronen en voorbeelden te zien. Je kunt het kroontje van strijkkralen met een speldje voorzien en als broche op kleding dragen, op een haarband plakken of er een sleutelhanger van maken zoals wij dat deden.

5. Rood-wit-blauw windlichtje maken

Koningsdag knutsels - Windlicht knutselen Woningsdag

Om het thuis wat gezelliger te maken voor Koningsdag maakte ik een windlichtje. In twee minuten heb je hem klaar. Bind 6 (3×2) pijpenragers in de kleuren van de Nederlandse vlag om een glazen potje en knip de uiteinden die uitsteken hiervan af. Theelichtje erin en je bent helemaal klaar met knutselen voor Woningsdag 2020!

Wat gaan jullie knutselen voor Koningsdag?

*Blog bevat een affiliate linkje. Foto’s mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Voor meer info zie onze disclaimer.

Lees ook: Koningsdag kapsels en vlechten voor kinderen

Geef een reactie