A-Derma lotion en anti marks - Viata Review

Review: A-Derma emollient lotion voor de zeer droge huid en herstellende crème

Een droge huid is niet altijd even fijn. En al helemaal niet als het gaat jeuken. A-Derma heeft een lotion speciaal voor de extreem droge huid en om het krabben tegen te gaan. Maar werkt dit voor iedereen met een droge huid? En wat te doen met littekens door het krabben? Wij testen hiervoor twee producten.

A-Derma Emollient Lotion

Deze emolliërende melk met een natuurlijke formule is bedoeld voor de zeer droge huid met neiging tot atopie die vaak jeukt. De lotion is geschikt voor baby’s, kinderen en volwassenen. Droge huid is bij ons wel een dingetje. Mijn kinderen hebben een droge huid, en gaan daarom ook niet elke dag in bad. Ik heb zelf een zeer droge huid, vaak met schilfers en soms jeukend. Als ik mijn benen niet dagelijks insmeer dan lijkt het net een verdord woestijnlandschap. Je zou denken dat dat alleen in de zomer is maar juist in de winter moet je je huid ook goed blijven verzorgen.

A-derma lotion

Met mijn zeer droge huid heb ik al verschillende producen geprobeerd. Sommige gekocht en sommige gekregen. Het hoofdproduct in de Emollient lotion van A-Derma is Rhealba Haver, dat er om bekend staat de huid te kalmeren. Ik masseerde een beetje lotion op mijn benen en merkte dat de substantie erg glad is. Je hebt er niet veel van nodig en je moet het goed uitsmeren anders zie je een glimmend laagje op de huid. Ik merk dat de lotion hydrateert maar tegelijkertijd lijkt mijn huid juist meer te jeuken na het opbrengen van dit product. Gelukkig van korte duur, maar ik vond het geen prettig gevoel. Na drie keer proberen ben ik dus met de lotion gestopt en gebruik ik liever de crème van een ander merk. Mijn zoon en dochter reageren prima op de lotion. Ze zeggen echt dat hun huid weer babyzacht aanvoelt na het smeren.

A-derma Epitheliale AH duo

Heb je dan toch je benen (of een ander lichaamsdeel) kapot gekrabt? Dit product is een ultraherstellende crème tegen (rest)littekens en is geschikt voor jong en oud. Te gebruiken bij een beschadigde huid door oppervlakkige dermatologische handelingen en veranderingen aan de epidermis die sporen kunnen achterlaten op het gelaat of het lichaam.

litteken crème voor kinderen A-Derma Viata

Mijn dochter krabt regelmatig maar onbewust, in haar gezicht. En aangezien ze niet van de korstjes af kan blijven (van wie zal ze het hebben?), duurt het soms wel een paar weken voordat ze helemaal verdwijnen. In de A-derma Epitheliale AH duo crème zit een stofje genaamd Cicahyalumide dat de huid sneller helpt te herstellen en om littekens te herstellen. Mijn dochter wilde altijd pleisters op deze plekken plakken maar nu was het tijd voor een toverzalf. Ze krabde er gelukkig niet meer aan en daarom kon het sneller helen. Elke ochtend zei ze “mama, ik wil toverzalf” en na een week waren de plekjes bijna weg. Ideaal!

anti marks A-derma Viata review

De crème is makkelijk te doseren, is niet vettig, plakt niet en trekt goed in. Wat mij vooral aanspreekt is dat het dermatoligisch getest is, dus zonder parfum en parabenen. Hierdoor heb ik een goed gevoel als ik dit op littekens smeer van mijn kinderen. En daar betaal ik liever iets meer voor dan een crème waar allerlei troep in zit. Bovendien heb ik echt het gevoel dat deze crème die ik mocht testen, echt helpt om de huid sneller te herstellen.

De A-derma Epitheliale AH duo crème  40 ml kost € 10,00 (feb 2018)

Welk huidtype heb jij? En bestel jij wel eens bij een online apotheek?

*Deze producten mocht ik namens Viata de online apotheek reviewen. Ik geef hierbij altijd mijn eerlijke mening. Zie voor meer info onze disclaimer.

6 thoughts on “Review: A-Derma emollient lotion voor de zeer droge huid en herstellende crème

  1. Ik heb gelukkig geen droge huid (net het omgekeerde eigenlijk), maar dit lijken me toch hele goede producten! Misschien moet ik ze maar even onthouden voor mijn vriend, want die heeft wel eens last van een droge huid 🙂

Geef een reactie