goedkope-zonnebrand-action

Zenova Suncare: goedkope zonnebrand van de Action – Review

Bij de Action kocht ik goedkope zonnebrand van het merk Zenova Suncare met factor 30. Een milk voor mijzelf en voor de kids een zonnespray. Voor deze zonnebrandcrèmes betaalde ik samen € 6,10. Is het goedkope troep of fijn spul? Ik schrok namelijk wel een beetje..

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we de hele dag gaan zonnen. Maar als je je blootstelt aan de zon is het geen overbodige luxe om je even in te smeren. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Er wordt geadviseerd om jezelf en kinderen elke twee uur in te smeren en indien nodig nog meer. Je snapt dan wel dat zo’n tube snel op is. Vorig jaar smeerden wij met Naïf en Lovea Monoï de Tahiti. Ze ruiken allebei heerlijk! Maar waarom veel geld uitgeven als het ook goedkoper kan? Wij namen de zonnebrand van de Action onder de loep voor jullie. En misschien gaan we voortaan maar beter op de etiketten letten..

Goedkope zonnebrandcrème van de Action

Action is een stunter met A-merk verzorgingsproducten maar ook met wat minder bekende merken. Meestal kunnen ze lage prijzen aanbieden door partijverkoop. Voor zonnebrand en aftersuns was er veel keus. Ze verkopen daar Nivea maar mijn oog viel op de nog goedkopere en voor mij onbekend merk Zenova Suncare.

Zenova Suncare: huismerk zonnebrand van Action

De verpakking is geel met een oranje dop en het merk Zenova heeft een mooi logo in de vorm van een zon. Na het bestuderen van het etiket kwam ik erachter dat deze lijn zonnebrand, het merk Zenova, eigenlijk het eigenmerk van Action is. De kans is dus zeer klein dat je Zenova elders in andere winkels of drogisterijen tegenkomt.

zonnebrend-goedkoop-action

Review: Zenova Suncare zonnemelk & Sunspray factor 30

Mijn ervaring met de zonnecrème van de Action.. Tja.. Laten we maar eerlijk zijn. De tube heeft een inhoud van 200 ml, een fijn formaat om mee te nemen naar het zwembad of gewoon voor thuis. De melk lekt niet en is zeker niet te dun. Het smeert makkelijk uit en het laat geen witte strepen achter. De zonnebrand bevat geen parfum maar ruikt wel een heel klein beetje naar iets. De geur kan ik echter niet zo goed plaatsen maar het is niet vies.

Er zit alcohol in en chemische filters. Niet zo best voor je huid. “Volgens de Consumentenbond (bron) kunnen mensen met een gevoelige huid reageren op stoffen stoffen zoals butyl methoxydibenzoylmethane, phenylbenzimidazole sulfonic acid, benzophenone-3, octocrylene en ethylhexyl methoxycinnamate”. In de zonnebrand van Zenova zitten zeker 3! van deze ingrediënten.

Ingrediënten van beide producten komen bijna samen overheen: Aqua, Glycerine, C12-15 Alkyl Benzoate, Ethylhexyl Stearate, Octocrylene, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Potassium Cetyl Phosphate, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, 1,2- Hexanediol, Ethylhexyl Triazone, Titanium Doixide (Nano), Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Caprylyl Glycol, Silica, Decylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Ethylhexylglycerin, Piroctone Olamine, Tetrasodium Iminodisuccinate, Sodium Hydroxide.

Mijn conclusie:

Deze gaan in de prullenbak!! Ik heb mijn lesje wel geleerd en ga voortaan eerst etiketten lezen voordat ik een nieuwe zonnebrand koop. Van deze zonnebrand kreeg ik na een paar minuten al jeuk. De Zenova zonnebrand van de Action vind ik niet verantwoord vanwege de alcohol en samenstelling van chemische filters. De zonnebrand kan nog zo fijn uitsmeren maar het doet je huid meer kwaad dan goed. Investeer beter in een wat duurdere zonnebrand zonder troep.

10 thoughts on “Zenova Suncare: goedkope zonnebrand van de Action – Review

 1. Wij gebruiken de Zenova zonnebrandolie SPD 30. Mijn dochter is allergie’s voor bijna alle zonnebrand. Haar huid krijgt bultjes/blaasjes en door de jeuk krabt ze dit kapot. We hebben zelfs de duurste zonnebrand van de apotheek geprobeerd. Nu smeert ze twee weken deze olie en nog geen enkele reactie. Hebben gelijk ingeslagen.

 2. Hoewel ik ook mijn twijfels heb bij de kwaliteit van de Action zonnebrand ben ik na vergelijk met duurdere producten van Nivea, La Roche en Garnier tot de conclusie gekomen dat deze grotendeels dezelfde ingredienten bevatten. Het Butyl Methoxydibenzoylmethane zit in zeer veel producten, ook de winnaars van de test. La Roche is dan misschien nog het beste als je op ingredienten af gaat. Het Octocrylene kan in zeer bijzondere gevallen een reactie veroorzaken, echter absoluut niet wetenschappelijk bewezen. Ook Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid is volkomen veilig bevonden. Op basis van de ingredienten geen reden om de Action zonnebrand te mijden dus.. maar een goed gevoel is ook belangrijk en waarom risico’s nemen..
  Ik houd het bij La Roche.

 3. Een aanvulling op mijn vorige reactie: ook alcohol zit in vrijwel alle zonnebrand middelen.. ook de dure en goede La Roche, Garnier bevat alcohol, zo ook de winnaar in de test.

 4. Op de dermatologische afdeling van Ikazia vonden ze deze zonnebrandcrême prima!
  Na een lichttherapie smeer ik mij om de 3 uur in. De dermatoloog vertelde mij dat zonnebrandcrême goedkoper is dan dag en nachtcrême en eigenlijk beter is omdat de factor hoger is. Vanaf 30 te gebruiken

  1. Ik heb de zonnebrandcreme factor 50 en zonnemelk factor 30 van mijn buurvrouw
   cadeau gekregen.
   Tot mijn verbazing van de action.
   Heel veel last vast zonneallergie en met deze producten heb ik helemaal geen last.
   Dus voor mij geen andere dure merken meer

 5. Ik gebruik het alleen op mijn armen hoofd en hals, factor 50.
  Moet zoveel ogelijk uit de zon blijven in verband risico als ge olg bloed verdunner
  Al een paar dagen ondraaglijke jeuk , alleen op plaatsen zie ik met zenova fa tor 50 insmeer.

  Dus zoeken naar oorzaak. Denk ik dat het deze spray is. Zit u savond met ijszak op de bank eb slaap bijna niet van de jeuk. Dus stop voorlopig hiermee.

Geef een reactie