aftellen-oud-en-nieuw-met-kinderen

Oudjaarsdag aftellen met kinderen – 5 tips

Hoe vieren jullie oud en nieuw met kinderen? De jaarwisseling vieren wij thuis altijd met veel plezier, vuurwerk en oliebollen. Om van ‘oud en nieuw’ een nóg leuker feestje te maken… verzamelde ik originele manieren, tips en ideeën om samen de laatste uren en minuten af te tellen naar het nieuwe jaar. Aftellen op oudjaarsdag was nog nooit zo leuk geweest! Check it out.

Leuke manieren om af te tellen naar het nieuwe jaar

Nu onze kinderen wat groter zijn mogen zij ook opblijven tijdens de jaarwisseling. Ze hebben samen met papa al wat vuurwerk gekocht en dat willen ze graag allemaal zien. Ze begonnen na kerst al met aftellen naar oud en nieuw en nu is het bijna zover… Spannend! Wij vinden het altijd leuk om met de kids wat extra aandacht aan de feestdagen te besteden. Samen versieren en leuke dingen bedenken. Hier onze tips en ideeën om samen de laatste uren en minuten af te tellen.

Fotocredits: Cupcakes oud en nieuw klok – MShev / Shutterstock.

Cupcake nieuwjaarsklok; uren aftellen naar oud en nieuw met genummerde cakejes!

Tel je de uren af met oud en nieuw, dan is het leuk om een klok met 12 cupcakes te maken. Je bakt er 12 en voorziet de klokcijfers op de cakejes met fondant of een versierstift. Met een Twix maak je de wijzers en voor de kleine wijzer neem je er alvast een hap af. 😉 Elk uur vanaf de middag mag er een cupcake opgegeten worden. Je kunt ook een klok maken door koekjes of oliebollen van nummers te voorzien.

12 ballonnen; elk uur prikken voor een leuke opdracht

Bedenk twaalf leuke opdrachten voor het hele gezin en schrijf ze op kleine papiertjes. Deze rol je op en stop je per stuk in een ballon. Eventueel nog wat confetti erbij in en blaas ze op. Hang ze aan een lijntje en elk uur vanaf de middag kunnen je kinderen een ballon prikken. Denk aan opdrachten zoals; sterretjes afsteken (zorg voor bescherming om vuurwerkletsel bij kinderen te voorkomen), maak een soesjestoren of versier een oliebol.

Herinneringen pot; het laatste uur elke 5 minuten een hoogtepunt van dit jaar

Vraag iedereen die oud en nieuw mee viert een herinnering of hoogtepunt van afgelopen/dit jaar op te schrijven. Neem hiervoor 11 memo blaadjes en verdeel deze over het gezin (en evt het bezoek). Kleine kinderen die nog niet kunnen schrijven kun je vragen een tekening te maken op het blaadje. Stop ze in een mooie pot en laat het laatste uur van de jaarwisseling iedereen een ‘kaartje’ pakken en het voorlezen.

Herinneringen van dit jaar delen of de wensen voor het nieuwe jaar? Fotocredits pot met memo’s – Sonja Rachbauer / Shutterstock

Wensen pot; het laatste uur elke 5 minuten een wens voor het nieuwe jaar

Dit werkt net zoals de herinneringen pot die ik hierboven heb beschreven alleen deel je dan 11 memo’s uit waar iedereen een wens voor komend jaar op mag schrijven of tekenen. Wie weet komt jouw wens wel uit…

Laatste seconden aftellen met Netflix

Op Netflix kun je heel veel aftelfilmpjes vinden van je favoriete cartoons. Dit is voor kinderen véél leuker aftellen naar 2019 dan naar de wekker, klok of telefoon te turen.

Met kinderen de laatste uren aftellen naar het nieuwe jaar - Tips en ideeën!

Hoe betrek jij kinderen bij het aftellen naar het nieuwe jaar? Zit hier een leuke tip voor je tussen?

De uitgelichte afbeelding van gezin kijkend naar vuurwerk is van Yuganov Konstantin / Shutterstock.

Geef een reactie