Goedzak; geef je oude speelgoed, maak een ander blij!

IMG_9678aaa

Geef je oude speelgoed, maak een ander blij! Vanaf maandag 9 november kun je bij de Albert Heijn winkels een Goedzak  ophalen. Ik heb er al één!

Goedzak is een concept van ontwerpbureau Waarmakers. Het concept is een platform om sociaal en duurzaam gedrag te stimuleren. Hierdoor hebben bruikbare spullen een kans op een tweede leven! En jij kan daar dus aan meewerken.

De (Speel)Goedzak kun je vullen met speelgoed waar een ander kind weer blij van word. Je hebt vast nog wel ergens kinderboeken die al 10 keer zijn gelezen, knuffels die niet worden gebruikt, puzzels. Of speelgoed wat al jaren rond ligt op de zolder.

De gevulde zak kun je afgesloten weer inleveren bij de Albert Heijn. Die zorgt er namelijk voor dat de Goedzak terecht komt bij een lokaal goed doel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vele minima gezinnen in Nederland, die geen centen hebben om cadeautjes te kopen voor sinterklaas en kerst. Zo geef jij die gezinnen ook een kans om deze feestdagen te vieren met cadeautjes voor hun kinderen. Ik vind het een super goed idee, en zoals jullie hieronder op de foto zien ben ik al aan het opruimen geweest!

Wel even belangrijk om deze punten even door te lezen:

  •  Geef alleen speelgoed waar jou kinderen ook blij van zouden worden.
  •  Schoon, heel en compleet in de zak.
  •  Elektronisch speelgoed zonder de batterijen inleveren.
  •  Wel speelgoed, geen kleding.
  •  De tas goed afsluiten.
  •  Als de Goedzakken op zijn, dan kun je ook andere tassen vullen en inleveren.

Meer info hierover op ah.nl/goedzak

IMG_9685aaa

Gaan jullie ook een zak vullen?

One thought on “Goedzak; geef je oude speelgoed, maak een ander blij!

Geef een reactie