wat-doen-met-al-het-snoep-na-sint-maarten-november

Wat te doen met al het Sint Maarten-snoep na 11 november?

Sint Maarten, het feest waarbij kinderen langs de deuren gaan om liedjes te zingen in ruil voor snoep.

Voor velen staat dit evenement in het teken van gezelligheid en traditie. Maar wat doe je met die enorme berg snoep die na 11 november thuis ligt te wachten?

Hier zijn enkele creatieve en duurzame ideeën!

1. Creatieve keukenexperimenten

Snoeprestjes kunnen uitstekend dienen als inspiratie voor nieuwe gerechten:

Snoep-smoothies: Gooi een mix van je favoriete snoepjes in een blender, voeg wat melk of yoghurt toe en je hebt een unieke smoothie!

Snoep-ijsjes: Smelt wat chocoladerepen en mix het met stukjes snoep. Giet dit in ijsvormpjes en laat bevriezen voor een verrassend toetje.

2. Versiering voor gebak

Chocoladerepen, M&M’s, snoepjes… ze kunnen allemaal gebruikt worden als toppings voor taarten, muffins en koekjes. Perfect voor de feestdagen die er na Sint Maarten aankomen!

3. Educatieve spelletjes

Gebruik snoep als telmateriaal voor jonge kinderen. Het is niet alleen leuk maar ook leerzaam. Denk aan simpele wiskundige spelletjes of sorteeractiviteiten.

4. Cadeautjes en verrassingen

Adventskalenders: Met de kerst in aantocht, waarom niet zelf een adventskalender maken? Vul elke dag met een snoepje van Sint Maarten.

Bedankzakjes: Heb je binnenkort een feestje? Gebruik het snoep als vulling voor bedankzakjes.

5. Snoep doneren aan een goed doel

Er zijn diverse organisaties die snoep inzamelen voor goede doelen. Zo kun je een glimlach toveren op het gezicht van kinderen die het minder breed hebben.

6. Bewaren voor later

Sommige snoepsoorten hebben een lange houdbaarheidsdatum. Bewaar ze in een koele, droge plaats en geniet er op een later moment van.

7. Ruilen

Organiseer een snoepruilbeurs met vrienden of familie. Zo krijg je variatie in je snoepvoorraad en kunnen anderen ook genieten van jouw collectie.

8. Creatief met snoep

Van snoepkettingen tot sieraden en kunstwerken, de mogelijkheden om creatief te zijn met snoep zijn eindeloos!

9. Composteerbaar snoep? Naar de composthoop!

Sommige snoepjes, vooral die zonder verpakking, kunnen gecomposteerd worden. Zo draag je bij aan een duurzamere wereld.

10. Upcycle de verpakkingen

De verpakkingen van snoepjes kunnen vaak opnieuw gebruikt worden voor knutselprojecten. Denk aan collages, mozaïeken of als versiering voor cadeautjes.

Tot slot: Sint Maarten is een feest dat bol staat van traditie en gezelligheid. Maar de enorme hoeveelheid snoep die kinderen verzamelen kan overweldigend zijn. Gelukkig zijn er tal van manieren om creatief en duurzaam om te gaan met deze zoete restjes. Of je ze nu consumeert, doneert, upcyclet of bewaart voor later, het belangrijkste is om te genieten van elk moment en de zoete herinneringen te koesteren.

Lees ook:

Geef een reactie