vliegen-met-baby-ervaring

Het avontuur dat alleen reizen (vliegen) met je baby heet

Door Jocelyn – Nu ben ik in de vorige blog in mijn eentje weg geweest en dit ging zoals jullie weten niet zonder slag of stoot. Deze blog gaat juist over alleen op reis en vliegen met baby. En uiteraard had ik dit ietwat verkeerd ingeschat…

Het ongeveer zo: een vriendin van mij woont in Dublin met haar man en dochtertje van bijna 1. Zij was rond kerst in Amsterdam bij haar familie dus nu leek het mij leuk om bij haar in Dublin (hoofdstad van Ierland) langs te gaan met Rafael. Zo gezegd zo gedaan.

Alleen vliegen met baby

Ik ging alleen met die kleine vliegen en bleef bij haar logeren. Lekker met de kids samen, helemaal leuk! En dat was ook oprecht leuk! Daarover later meer eerst het vliegen.

1 tip van ‘moeder tot moeder’ als je alleen moet reizen met een klein kind of baby… ga dan NOOIT en ik bedoel NOOIT reizen met Ryanair! Mijn ervaring was niet zo best. Ten eerste bij aankomst van de gate zijn er geen liften (dus wat mensen met rolstoel worden van de trap gegooid)? Hoe dan? Dus ik zou in eerste instantie Raf moeten tillen. Nu waren er gelukkig hele lieve werknemers van Schiphol die ik tegen kwam en die mij hebben geholpen dus dank hiervoor. Het personeel van Ryanair is ook niet zo aardig en met niet zo bedoel ik helemaal niet!

Drama…

We hadden ruim een uur vertraging waarbij ik met riemen vast ongeveer 1.5 uur bovenop de daadwerkelijke vlucht met een kind op schoot zat dat zich in allerlei bochten en wurmde omdat het niet wou zitten. Dus wat gebeurde er? Je raadt het al een groot krijsfestijn. DE HELE VLUCHT. Ok kan gebeuren prima, dit is het risico van reizen met kinderen. Snap ik. Maar daarna we zijn eindelijk geland. Ik loop de trap af van het vliegtuig en zie daar forever alone mijn buggy gepleurd op de grond liggen. Thanks jongens echt top dit! Dus was ik weer afgeleverd aan de genade van andere mensen om mij te helpen wat gelukkig ook gebeurde. De terug weg verliep niet veel beter behalve dan Raf niet hoefde te huilen! Ik  hoop dan maar dat ik dikke pech gehad en dat het normaal niet zo gaat.  

Alleen met mijn baby op vakantie

Terug naar de daadwerkelijke trip met baby! Zo leuk om de hele dag met je kind te zijn en de interactie die zien die er was tussen haar en mijn kind. Het is zoveel gezelliger om samen te spelen en als moeders kletsend langs de zijlijn te staan. We hebben lekker gewandeld, zijn naar de speeltuin geweest. En we gingen samen naar het zwembad voor babyzwemmen. Dat is echt super om samen meteen vriendin te doen. Dus eigenlijk alles wat je hier ook doet maar dan in het buitenland en met een ander kindje erbij. Het was eigenlijk alsof hij even voor 3 dagen een broertje of zusje had. En dat trok hij heel goed. En kijk dat is belangrijke informatie voor de toekomst! Alleen blijft wel dat ik natuurlijk op mezelf was aangewezen in de zin van, ik had in mijn eentje de verantwoordelijkheid over mijn kind. Uiteraard letten zij even op als ik bijvoorbeeld aan het douchen, maar wederom doe je toch alles zelf. En dat is best pittig! Toch kan ik het iedereen aanraden want nieuwe plekken ontdekken met je kind is toch wel een van de leukste dingen die er zijn. De volgende keer weer lekker met zijn drieën, gezinnetje compleet!

Ervaring alleen vliegen met baby

Ben jij al eens alleen op (vlieg)reis geweest met je kleintje? Of wil je dat eens gaan doen?

*De uitgelichte stockfoto met baby in vliegtuig is van Ekaterina Pokrovsky / Shutterstock.

Geef een reactie