Leukste Augmented Reality AR kinderboeken

Augmented Reality kinderboeken

Vinden jullie de Google 3D dieren trend ook zo tof? Dan gaan we nu een stapje verder. Er zijn namelijk hele leuke Augmented Reality (AR) kinderboeken die tot leven komen met een mobiel of tablet. Supergaaf voor kinderen!

7 x leuke Augmented Reality kinderboeken

Augmented Reality kinderboeken, ook wel AR kinderboeken genoemd, zijn boeken met een extra dimensie. Innovatief en eigentijds. Maar hoe werkt zoiets nou? Bij Augmented Reality boeken is een speciale app te downloaden. Wie de camera van zijn of haar mobiel daarna op het boek richt, wordt opeens ondergedompeld in een levensechte 3D-wereld, die verschijnt als extra laag boven het boek. Hoe cool is dat?

Er zijn tot op heden helaas nog niet zo heel veel AR kinderboeken te koop maar wij hebben er zeven gevonden.

1. De avonturen van Max

Ik trap af met ‘De avonturen van Max’. Dit boek hebben wij zelf ook en dit was na een VR bril ervaring onze eerste andere ervaring met Augmented Reality. Dit boek is ontwikkeld door drie studenten en echt waar, supervet! Leuk voor kinderen van ongeveer 4 tot 10 jaar. Lees hier meer.

Max is net verhuisd en de zomervakantie is begonnen. Hartstikke leuk toch, zou je denken. Toch is max een beetje verdrietig want hij heeft geen vriendjes om mee te spelen. De doos met zijn knuffels is tijdens de verhuizing zoek geraakt. Hij verveelt zich totdat er een brief met zijn naam op de deurmat valt met een héél avontuurlijke boodschap. De brief heeft geen afzender, nou ja, er staat alleen ‘Fl’.

2. Boet de Beer

Alle beren in het bos houden een winterslaap. Allemaal, behalve één. Dit kinderboek met Augmented Reality van uitgeverij Gottmer telt 40 pagina’s met mooie prenten voor peuters en kleuters.

3. Hoe tem je een draak? Deel 3

Heb je deze Dreamworks film al in de bioscoop gezien? Laat dan nu de draken Tandloos en zijn vriendjes door je kamer vliegen! Ontdek een verborgen wereld vol actie en avontuur. Kun jij de vurige Haaktand temmen? Leer jij Speknek achteruit vliegen? Laat zien wat je kunt, stuur actiefoto’s naar al je vrienden en word een echte Drakenvlieger!

4. iRobot

Sta oog in oog in met robots met het iRobot boek en de gratis app. Robots zijn overal: bij ons thuis, in de lucht, diep in de zee en ver weg in de ruimte. Het zijn spionnen, dokters en soldaten. Misschien verkennen ze binnenkort zelfs ons lichaam. Ontdek de waanzinnige wereld van robots en zie wat ons in de toekomst te wachten staat. Eén ding is zeker: de robots komen eraan…

Ontwerp je eigen robot, ga een robot-battle aan met vrienden of ga op missie met een digitale drone!

5. Frozen 2

Anna en Elsa zijn terug! Ook hun dappere vrienden Kristoff en Sven zijn van de partij, en voor de schattige Olaf smelt je helemaal weg.
In dit Frozen 2 Augmented Reality-boek kom je alles te weten over de helden van de nieuwe film. Laat je meeslepen door het magische verhaal van Elsa’s reis naar het noorden en laat je betoveren door de schitterende effecten van de app.

6. Ruimterace

Amerika en Rusland waren jarenlang bezig met een ruimterace: welk land zou als eerste een mens naar de ruimte sturen? En wie zou als eerste een man op de maan krijgen? Lees alles over deze race, en wat er daarna gebeurde. Van de eerste raket tot de (Mars)missies van vandaag en morgen, in dit boek lees je het verhaal van onze reizen naar de sterren.

Maar het boek biedt meer. Download de gratis app en scan de pagina’s. Laat gedetailleerde 3D-afbeeldingen van ruimtevaartuigen verschijnen. En verander de foto’s van het boek in bewegende video’s! Zo kun je onder andere echte beelden van NASA bekijken.

7. Jurassic World Fallen Kingdom

De mensen zijn Isla Nublar, het eiland waarop Jurassic World was gevestigd, ontvlucht. Nu zijn de vrij rondlopende dinosaurussen er heer en meester. Maar er dreigt een ernstig gevaar voor het eiland. In dit boek krijg jij de kans om mee te gaan op een missie om deze indrukwekkende dieren te redden. Maar is er nog genoeg tijd? En beschik jij wel over de benodigde eigenschappen? Met dit AR boek en de gratis app wek je de dino’s tot tot leven.

Geef een reactie