avondvierdaagse-traktaties-kopen-maken-tips-ideeen-inspiratie-blog-avond4daagse-chocolade-medaille-snoep

Avondvierdaagse traktaties voor kinderen: kopen of zelf maken?

Als ouder ben je natuurlijk enorm trots en wil je je kind ondersteunen en aanmoedigen bij elke stap van de avond4daagse. Daarom nodig ik je uit om samen met mij door een lijst te gaan met leuke avondvierdaagse traktatie-ideeën voor kinderen.

En weet je wat? We gaan die welverdiende chocolade medaille natuurlijk niet vergeten! Laten we aan de slag gaan en de wandelvierdaagse tot een heerlijk avontuur maken met deze te gekke traktaties.

Kindertraktaties avondvierdaagse

Als ouder of begeleider heb je misschien het gevoel dat je de creativiteit of inspiratie mist om de perfecte kindertraktaties voor de wandelvierdaagse te bedenken. Geen zorgen! Dit artikel is hier om je te helpen.

We hebben een aantal traktatie ideeën verzameld die niet alleen lekker en leuk zijn, maar ook passen bij de feestelijke sfeer van de avondvierdaagse. Dus laten we beginnen met de voorbereidingen en het plezier vergroten na het wandelen met kinderen, met deze verrukkelijke kindertraktaties!

Chocolade medaille: zelf maken of kopen

Laten we beginnen met de klassieke avondvierdaagse traktatie voor kinderen: de chocolade medaille. Een chocolade medaille is een favoriet onder kinderen; niet alleen vanwege de heerlijke smaak, maar ook vanwege de symboliek van succes en overwinning.

Het ontvangen van een chocolade medaille als traktatie na een lange avond4daagse wandeling zien kinderen als een echte triomf.

Chocolade medaille maken

Deze chocolade medailles zijn heel eenvoudig zelf te maken voor de wandel4daagse. Alles wat je nodig hebt zijn chocolade munten, lint en een beetje creativiteit.

Maak een gat in de chocolade munt, rijg er een lint doorheen en voilà! Je hebt een chocolade medaille.

Chocolade medaille kopen

Je kunt chocolade medailles ook kant-en-klaar kopen in winkels zoals bijvoorbeeld de Action of Jamin.

Fruit spiesjes

Fruit spiesjes zijn gezond, kleurrijk, en bovenal, heerlijk. Het is een slimme manier om kinderen te verleiden tot het eten van meer fruit.

Maak een variëteit van deze spiesjes met verschillende soorten fruit. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien, druiven, meloenen, ananas, enz.

Snijd ze in kleine stukjes, prik ze aan een stokje, en je bent klaar. Je kunt ze zelfs dippen in yoghurt of chocolade voor een extra zoete touch. Neem ze mee in een koeltasje zodat het heerlijk fris blijft.

Gezonde traktatie met fruit - Regenboog spiesjes - Vegan traktatie - Trakteren opang - Peuterspeelzaal - Basisschool - avondvierdaagse

Koekjes en cupcakes

Koekjes en cupcakes zijn altijd een hit bij kinderen. Maak deze avondvierdaagse kindertraktaties nog leuker door ze te decoreren met kleurrijke glazuur of sprinkels.

Je kunt zelfs koekjes en cupcakes maken in de vorm van voetstappen of wandelschoenen om ze in de avondvierdaagse sfeer te brengen.

Snoepkettingen

Kinderen houden van snoep, en het is nog leuker als ze het om hun nek kunnen dragen! Snoepkettingen zijn een perfecte traktatie voor de avondvierdaagse.

Rijg gewoon een aantal snoepjes aan een lint en bind het tot een ketting. Kinderen zullen het geweldig vinden om hun kettingen te dragen en te snacken tijdens het lopen.

Popcorn, spekjes of snoep in leuke zakjes

Wat is er beter dan een zakje popcorn, spekjes of snoep na een lange wandeling?

Maak bijvoorbeeld kleine porties popcorn en verpak deze in kleurrijke zakjes. Als je het nog leuker wilt maken, kun je er wat kleurrijke sprinkels of chocoladedruppels aan toevoegen.

avondvierdaagse-traktaties-avond4daagse-kindertraktaties-snoep-chocolade-medaille-schoen-wandelen-ideeen-inspiratie-tips

Gezonde snack packs

Als ouder ben je je waarschijnlijk bewust van het belang van gezonde voeding voor je kind. Waarom introduceer je dan niet gezonde snack packs als traktatie?

Vul kleine doosjes of zakjes met gezonde snacks zoals noten, rozijnen, volkoren crackers, en meer. Deze traktaties zijn niet alleen gezond, maar geven ook voldoende energie voor de lange wandeling.

Zelfgemaakte granola repen

Deze snacks zijn gezond, lekker en zeer voedzaam. Granola repen zijn eenvoudig te maken en je kunt ze vullen met wat je kinderen het lekkerst vinden: noten, zaden, chocoladestukjes, gedroogd fruit…

De mogelijkheden zijn eindeloos! Bovendien zijn ze een geweldige energiebron, perfect voor die kilometerslange wandelingen tijdens de avondvierdaagse.

Waterfles met naam

Hydratatie is essentieel tijdens het lopen. Waarom zou je dus geen leuke, gedecoreerde waterflesjes met naam als traktatie geven?

Je kunt de flesjes versieren met stickers en de namen van de kinderen erop schrijven. Of gewoon voor makkelijk kiezen en Dopper of Mepal waterflessen met naam bestellen bij bijvoorbeeld een webshop als Bulbby.

dopper fles met naam
Dopper fles met naam van Bullby (te bestellen via de link hierboven)

Vul ze met water of een gezonde zelfgemaakte limonade. Dit zal niet alleen de kinderen helpen gehydrateerd te blijven, maar het zal ook een leuke herinnering aan de avondvierdaagse zijn.

Bij het voorbereiden van traktaties voor de avondvierdaagse, gaat het niet alleen om het eten, maar ook om de ervaring. Het is een kans om je kinderen te belonen voor hun inspanning, om hun prestaties te vieren, en om hen te leren over gezonde voeding en hydratatie.

En vergeet niet: de traktaties voor de wandelvierdaagse hoeven niet perfect te zijn. Het belangrijkste is dat ze met liefde en zorg zijn gemaakt. Dus ga je gang, laat je creativiteit de vrije loop en maak van de avondvierdaagse een onvergetelijke ervaring voor je kinderen!

Geef een reactie