baby-op-komst-kleine-woonruimte-tips

Baby op komst: alternatieven voor de kleine woonruimte

Dat je veel spullen nodig hebt voor je kleintje is niets nieuws. Maar als je niet zo’n grote woning hebt en er is een baby op komst, kun je het wel even benauwd krijgen van al die spullen die je je huis in moet halen. Want waar moet je die allemaal laten zonder dat je huis er enorm vol van wordt? Gelukkig zijn er inmiddels heel wat handige uitvindingen waarin je spullen zo klein mogelijk kunt inklappen of opbergen.

Compacte kinderwagen

Een van de grotere aankopen is de kinderwagen. Wil je een goede, stevige wagen, staat er toch al snel een enorm ding in huis. Gelukkig zijn ze er in vele varianten en kun je ook kiezen voor lichtere, makkelijk inklapbare kinderwagens die net zo veilig zijn. Ook handig: een combinatie. Kies bijvoorbeeld voor een kinderwagen waar ook gemakkelijk een autostoel in geklikt kan worden. Als je nog meer ruimte wil besparen, denk dan eens aan een draagdoek. Fijn in gebruik en zo klein op te bergen als je maar wilt.

Knus slapen

Een babykamer krijg je gemakkelijk vol: een commode, klerenkast, ledikant, babybad, accessoires… Toch kun je je ook redden zonder zo’n grote ruimte. Als je baby net geboren is, is een co-sleeper een uitkomst. Ook zijn er systemen waarbij een commodemeubel bijvoorbeeld geïntegreerd is in het ledikant.

Opblaasbaar babybadje

Bij een babybad denk je waarschijnlijk aan een plastic kuip op standaard, die je op geen enkele manier kleiner kunt maken als-ie niet gebruikt wordt. Toch zijn ook hier meer oplossingen voor, zo bestaan er heuse opvouwbare babybadjes, zoals bijvoorbeeld een opblaasbare variant. Als je zelf wel een bad hebt, zijn er ook een aantal manieren om dit veilig en geschikt te maken om je kindje in te badderen.

Uitklappen wanneer het nodig is

Heb je niet zo’n grote woonkamer en heb je geen idee hoe je een box het huis in krijgt? Ook hiervan zijn er opvouwbare of inklapbare varianten, net als van kinderstoelen. Een inklapbare kinderstoel kun je er gemakkelijk bij pakken als je gaat eten, en hij is zo weer ingeklapt als het niet meer nodig is.

Het vergt wat gepuzzel, al die babyspullen in een kleine woonruimte. Gelukkig is overal een oplossing voor en zijn er dus een hoop aanpassingen mogelijk. En daarbij, je kleintje blijft natuurlijk niet voor altijd klein, dus alles wat niet meer nodig is, kan uiteindelijk ook weer de deur uit!

Geef een reactie