voordelen-inbakeren

Inbakeren van je baby; over veiligheid en voordelen van een inbakerdoek

Inbakeren is niet alleen maar voor huilbaby’s. Wie dit statement heeft verzonnen weet ik niet, maar veel jonge baby’s hebben er baat bij als ze ingebakerd zijn. Het ziet er ook enorm schattig uit.. maar is een bakerzak, swaddle of inbakerdoek voor baby’s wel veilig om te gebruiken in verband met wiegendood? In dit blog ga ik jullie vertellen over de voordelen en de veiligheid van het inbakeren. Ook mag ik één van jullie verblijden met een Boelie Originals inbakerdoek (kleur naar keuze).

Sommigen vinden het inbakeren ouderwets, andere ouders zweren erbij. Zelf heb ik er helaas weinig ervaringen mee. Ik had eens een Pacco Piccolo geprobeerd omdat mijn dochter de eerste weken erg onrustig sliep. Ik wilde het bakeren daarom wel eens proberen. Helaas vond zij het helemaal niets in die zak en begon ze alleen maar harder te krijsen. Jammer! Ze wilde ook nooit een slaapzakje aan en sliep het liefst dicht tegen mij aan. Echt een drama als ik weer aan die periode met slapeloze nachten terug denk. Zij sliep weinig en ik was een wrak. Dat vergt enorm veel energie en ondertussen hadden we van alles geprobeerd, maar niets hielp. Mijn zoons droegen allebei wel slaapzakjes en ik denk dat zij een bakerzak ook wel heerlijk hadden gevonden.. Kijk de baby’tjes er in dit filmpje eens relax en tevreden uitzien. 🙂

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=3ibz5Zb_O6Y[/embedyt]

Waarom en wanneer een inbakerdoek gebruiken?

Inbakeren, bakeren, swaddelen, wrappen, pucken of je het ook wilt noemen, is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld baby’s die overdag gedragen worden in een draagdoek, onrustig slapen door ongecontroleerde schrikbewegingen zoals maaiende armpjes, of baby’s die spugen met als oorzaak onrust, jeuk van droog eczeem en last but not least de baby’s die als huilbaby ervaren worden. Het inbakeren kan voor de baby als een geborgen en veilig gevoel ervaren worden en worden er soms relaxter van.

De 3 R’s; Rust, Regelmaat en Reinheid

Creëer met voorspelbaarheid en de inbakerdoek rust en regelmaat, zodat jij en je baby samen kunnen richten op belangrijkere zaken zoals knuffelen en genieten. Slaap is heel belangrijk voor een gezonde ontwikkeling voor alle baby’s.

boelie-bakerzak-voordelen

 

Is een inbakerdoek een veilig babyproduct?

Ik kan mij voorstellen dat er bij ouders of aanstaande ouders vragen ontstaan over de veiligheid het gebruiken van een inbakerdoek. Een oude klasgenoot van mij heeft een dochter verloren aan wiegendood en op mijn FB tijdlijn werden berichten gedeeld dat een babynestje hier ook toe kon lijden. Ook over bakerzakken zouden er twijfels zijn..

Bij inbakerproducten die een goede beoordeling hebben van het NCJ en het International Hip Dysplasia Institute, zijn de producten uitvoerig getest en kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat ze veilig zijn voor je kindje. Maar.. laat je kindje nooit zonder toezicht in de bakerdoek liggen. Een newborn baby kan zich niet snel omdraaien, maar als je kindje een paar weken/maanden oud is kan dat natuurlijk wel gebeuren. Bij veel inbakerproducten wordt er geadviseerd de armpjes vrij te laten als je kindje ongeveer 3 maanden oud is en zich om kan draaien.

Er wordt door verschillende sites geadviseerd om het inbakeren bij baby’s van 4 maanden in stappen af te bouwen en het niet meer te gebruiken bij een baby met een leeftijd van 6 maanden.

Tips voor de aanschaf van een bakerdoek of bakerzak

  • Voordat je een bakerdoek of bakerzak aanschaft is het verstandig om na te kijken of het product een goede beoordeling heeft van het NCJ (de adviescommissie preventie wiegendood).
  • Een katoenen bakerproduct heeft goede TOG waarden.
  • Let op de gewichtsklasse van het inbakerproduct. Sommige zijn er in verschillende maten.
  • Vraag eens in je omgeving naar ervaringen met inbakerproducten of lees meerdere reviews.

Boelie Originals; uniek inbakerproduct voor tevreden baby’s

Geïnspireerd vanuit eigen ervaring, het gebrek aan gevaren van bestaande inbakerproducten en de veilig slapen & preventie wiegendood richtlijnen vanuit NCJ in samenwerking met TNO, heeft Boelie Originals een nieuwe techniek ontwikkeld speciaal voor de gevoelige en kwetsbare baby’s die ook nog eens hoogwaardig, gemakkelijk in gebruik is, efficiënt én betaalbaar is met als eerste vertrekpunt: het overtreffen op gebied van veiligheid.

De unieke gepatenteerde techniek zorgt voor extra veiligheid en bespaart je onnodige kosten van het kopen van extra maten. De verstelbaarheid van het broekje zorgt ervoor dat de inbakerdoek met je baby meegroeit en zorgt dat je baby op zijn plek blijft in de doek. En waar je bij andere bestaande producten meerdere maten zou moeten aanschaffen, koop je er bij Boelie Originals één met hoogwaardige kwaliteit, luxe en extreem zachte materialen en afwerking. Het broekje is een unieke toevoeging en maakt de inbakerdoek van Boelie Originals naast extra veilig, ondersteunend en verstelbaar ook nog eens een Hip-Healthy product!

 

Naast het ontwikkelen van een uitermate veilig en gemakkelijk te gebruiken inbakerdoek met een mooie missie, wil Boelie Originals ook een sociale bijdrage leveren aan gezinnen met een prematuur geboren kindje. Dat is niet alleen een bijzondere, maar ook een heftige tijd! De stichting Earlybirds Fotografie komt naar het ziekenhuis om een lichtpuntje te brengen in deze moeilijke periode door kosteloos een fotoreportage aan te bieden. In samenwerking met de Stichting Earlybirds wordt er regelmatig een inbakerdoek ter veiling aangeboden. De volledige opbrengst gaat naar deze stichting.

Meer informatie over inbakeren, de Boelie inbakerdoeken en prijzen kan je op de website van Boelie Originals vinden.

Win een Boelie Originals inbakerdoek in een pastelkleur naar keuze

Wil jij ook een Boelie Originals bakerdoek winnen voor je eigen baby? Of als kraamcadeau voor een ander baby’tje?

Volg Volgmama dan op Facebook, like het bericht of geef het een hartje en tag een vriend of vriendin die het ook goed kan gebruiken.

Mocht je de winactie niet af willen wachten en meteen bestellen dan krijg je met de kortingscode JARIG een VIP-korting van 10% op je bestelling. De winnaar maken we bekend op zondag 23 september. Veel succes!

Carla Otter gefeliciteerd!

inbakeren-baby-veilig-tips

*De foto’s zijn van Boelie Originals, de tekst is geschreven op basis van eigen ervaring, het persbericht van Boelie’s en de website Inbakeren.nl

9 thoughts on “Inbakeren van je baby; over veiligheid en voordelen van een inbakerdoek

  1. Wij willen heel graag de inbakerdoek winnen en vandaar deze zinnen.. onze kleine man kan vanaf nu elk moment komen en hopelijk kunnen wij hem snachts lekker laten dromen.. nu weten we al dat hij zijn handen graag bij zijn hoofd heeft dus het zou geweldig zijn als u er ons een kado geeft…..

Geef een reactie