baby vernoemen tips

Wil je de baby vernoemen? Zo doe je dat!

Een baby wordt vaak vernoemd naar een ouder uit de vorige generatie of zelfs een ouder die nog verder teruggaat in de generaties van de familie. Een baby vernoem je vaak om die persoon te eren. Echter ben je nooit verplicht om je baby te vernoemen, al kan je familie hier wel naar vragen. Het is en blijft natuurlijk jouw kindje en daarom bepaal jij hoe het kindje gaat heten. 

7 tips om je kindje te vernoemen

Het vernoemen van je baby is natuurlijk een prachtig iets, maar soms kunnen de namen van de personen die je wil eren, niet in de smaak vallen. Gelukkig is het mogelijk om de namen wat aan te passen, zodat de baby toch vernoemd wordt naar een familielid. Met deze tips kun je je kindje nog steeds vernoemen en je oom, tante of oma. 

Letter erbij of eraf

Je kunt tegenwoordig namen van vroeger veranderen in modernere babynamen. Zo kun je bijvoorbeeld de naam Johanna veranderen in de naam Hannah of de naam Elizabeth in de naam Lisa of Eliza.

Een buitenlandse versie gebruiken

Vind je de originele Nederlandse naam niet zo aantrekkelijk, maar wil je toch je baby vernoemen? Kijk dan naar een buitenlandse versie van de meisjes- of jongensnaam. Zo kun je bij Jan in het Italiaans Gianni gebruiken. 

Gebruik de roepnaam

Sommige vernoemde namen gaan zo ver terug in de tijd dat een naam erg ouderwets klinkt. Je kunt er een roepnaam aan vastplakken. Zo kan een vernoemde naam bijvoorbeeld Maria zijn en de roepnaam Mandy. 

Pas een bijnaam toe

Vind je de originele naam niet zo mooi? Gebruik dan een moderne versie van de bijnaam. Was de naam bijvoorbeeld Robert en werd hij Bob genoemd? Maak hier dan bijvoorbeeld Bobby van. 

Dezelfde betekenis

Je kunt een baby vernoemen naar dezelfde betekenis. Meerdere namen hebben soms dezelfde betekenis, zo heb je meer keuze in het kiezen van een naam en toch vernoem je je kindje naar die persoon.

Gebruik de tweede naam of achternaam

Ben je niet tevreden met de eerste naam? Gebruik dan de tweede naam van die persoon als deze aanwezig is. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je je kindje altijd een tweede of een derde naam geven waarbij je de naam van die persoon gebruikt. 

Gebruik een symbolische naam

Heeft de persoon waarnaar je het kindje wilt vernoemen altijd van Madeliefjes gehouden? Dan zou je het kindje ook een eerste of tweede naam als Madelief kunnen geven. Dit kan natuurlijk elk symbool zijn. 

Wees creatief en zie hoeveel mogelijkheden er zijn!

Ook leuk om te lezen: dit zijn de leukste zwangerschapsapps.

*De uitgelichte stockfoto is van Pexels.

Geef een reactie