Een babyfoon met camerafunctie

Zoveel keus in babyfoons. Met of zonder camerafunctie, slaapliedjes, temperatuurmeter, terugspraakfunctie.. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Welke babyfoon schaf je aan en waarom? Hieronder vertel ik jullie welke babyfoons wij hebben (gehad) en waarom.

Elk dubbeltje op zijn kant

Bij mijn eerste zwangerschap die nogal onverwachts kwam heb ik veel spullen voor de babyuitzet gekregen van veel lieve mensen om ons heen. Zowel nieuw als gebruikt. Dit vonden we hartstikke lief want in de situatie die toen zaten moesten we bijna elk dubbeltje omdraaien.

Vroeger.. iets met lange antennes

Ik heb er helaas geen foto meer van maar we kregen van een bekende een Philips babyfoon. Een gele variant met antennes langer als 10 cm. Meer als ontvangen en zenden kon deze niet maar het bereik was prima en helder. We waren er dik tevreden mee. Ik denk dat dit van de eerste generaties babyfoons is. Bij mijn eerste en tweede kindje hebben we deze babyfoon gebuikt. Net als mobiele telefoons is er in 10 jaar heel wat veranderd 😉

Babyfoon met camerafunctie

Onze dochter slaapt heel weinig en moeilijk. Ook slaapt ze veel op haar buik. Ik ben er geen voorstander van want de kans is dan groter op wiegendood. Als ze wakker word dan is ze soms zo stil. Als ik dan achter de deur wil controleren of ze nog slaapt dan word ze meteen wakker. Dat vond ik altijd zo jammer omdat ze al zo weinig slaapt. Ik wilde een babyfoon met camerafunctie om onder andere deze reden.

Babyfoon met wifi en app voor de telefoon? Hell no!

Toen ik dit met mijn man overlegde was hij in eerste instantie niet enthousiast. Er was net een nieuwsbericht dat er mensen met slechte bedoelingen babyfoons zouden hacken. Ik moest er niet aan denken dat mensen opeens tegen mijn kind zouden praten (dat kan met sommige varianten) of de videobeelden zouden opslaan voor andere doeleinden.

De babyfoon die we nu in gebruik hebben

Wij hebben daarom een tweedehands Dect babyfoon met camerafunctie van het merk Beurer aangeschaft. Een tweedehandse omdat we niet weten hoelang we een babyfoon nodig zullen hebben en deze varianten met camera best prijzig zijn om nieuw aan te schaffen (nieuw 190,-). Deze heeft een bereik van 150 meter en heeft een infrarood zicht voor in donkere ruimtes. We zijn er ook heel tevreden mee en hebben geen spijt van deze aanschaf!

Hebben jullie een babyfoon?

8 thoughts on “Een babyfoon met camerafunctie

Geef een reactie