Baby-eerste-kerst-vieren-ideeen-tips

Ideeën om baby’s eerste kerst te vieren

Het is weer bijna kerstmis, de gezelligste tijd van het jaar. Ben jij dit jaar bevallen en vieren jullie voor het eerst kerst als gezinnetje? Dan heb ik een paar leuke ideeën voor jullie om samen baby’s eerste kerst te vieren. Deze tips leveren in ieder geval leuke fotomomenten en herinneringen op voor later.

Baby’s eerste kerst

De eerste kerst met een baby is leuk maar vergeet niet dat een kleintje snel overprikkeld kan worden. De lampjes, de muziek, het vele bezoek… Plan dus zeker genoeg rustmomentjes voor je baby rond de feestdagen. Kerstmis draait bij ons om gezellig samenzijn, lekker eten en familie. Daarom vinden wij dit ook de leukste feestdagen van het jaar. Samen de kerstboom in huis versieren, lekker gourmetten… noem maar op! Om van baby’s eerste kerst een kerst te maken om nooit te vergeten, heb ik voor jullie een paar leuke ideeën en tips.

Ideeën voor de eerste kerstmis met baby

Maak van de eerste kerstmis een leuke herinnering en leg deze vast voor later. Zelf hebben mijn eigen kinderen allemaal een eigen ‘mijn eerste kerst’ kerstbal in hun herinneringsdoos. Ook heb ik genoeg leuke foto’s van de eerste kerst toen mijn kinderen zelf nog baby waren. Ik geniet elke keer weer als ik de foto’s van ze terug zie. Wat een liefdevolle kerstdagen waren dat.

Bedenk een kerstritueel

Als je dit jaar bent bevallen is het nu het juiste moment om een kersttraditie of kerstritueel te verzinnen en dit elk jaar te herhalen. Denk bijvoorbeeld aan samen de kerstboom versieren, kerstverhaaltjes voorlezen, elk jaar een uitstapje naar het tuincentrum om de kerstshows te bewonderen of elk jaar een kerstbal uitzoeken met je kindje. Nu gaat dat laatste met een baby een beetje moeilijk maar de jaren erop kunnen ze zelf een leuk ornament voor in de kerstboom uitzoeken. Zo krijg je een kerstboom vol herinneringen.

Koop een eerste kerst outfit voor je baby

Zelf wil je er ook mooi uit zien tijdens de feestdagen, dus waarom je baby niet? Ga opzoek naar een leuk feestelijk kerstjurkje of een overhemd voor je baby. Ook hebben ze bij budgetwinkels zoals Action, Wibra, Zeeman en de Hema vaak ook hele leuke kerstpakjes, kerstrompers en slabbers met leuke teksten. Maak het baby kerstoutfit voor een meisje helemaal af met een leuk haarbandje of een leuke babyarmband.

Kerstfotoshoot met het gezin

Maak zelf mooie kerstfoto’s van je baby of ga naar een professionele fotograaf om leuke foto’s in kerstsfeer te laten maken. Je kunt de mooiste foto ook laten afdrukken als kerstkaart en naar je dierbaren versturen. Het is erg leuk om deze kaarten later terug te laten zien aan je kinderen als ze wat groter zijn.

Meet and greet met de kerstman

Bezoek de kerstman met je baby of bestel er een die aan huis komt. Regelmatig lees ik de de huis aan huis kranten dat er evenementen zijn op de woonboulevard of in winkels en dat daar een kerstman komt. Zo’n meet and greet levert vast leuke foto’s op!

Eerste kerstbal

Je kunt een ‘eerste kerst’ kerstbal kopen voor je baby maar zelf maken is natuurlijk veel leuker. Met dit zoutdeeg recept kun je een leuke hanger maken voor in de kerstboom. Rol het deeg wat dikker uit en druk er met een deksel een iets groter rondje uit zodat er plek is voor een voetafdrukje of handafdrukje. Even afbakken en klaar. Je kunt ook een plastic bal voorzien van een voet of handafdrukje met verf. Dit is tevens ook een leuk kerstcadeau voor opa’s en oma’s.

Hoe vier jij baby’s eerste kerst?

babys-eerste-kerst-ideeen-tips

* De uitgelichte foto van de baby met kerstkostuum is van Cressida Studio / Shutterstock.

Kerst 2020Kerst 2020

One thought on “Ideeën om baby’s eerste kerst te vieren

Geef een reactie