babywens-zwanger-worden-ivf-traject-fertiliteitskliniek

Jouw babywens uit laten komen met IVF 

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om kinderen te krijgen. Na veel pogingen om via de natuurlijke weg zwanger te worden, moet er soms gekeken worden naar een geheel ander traject. Samen met een professional ontstaat er een behandelplan, waarna ook de beschikbare methoden op een rij komen te staan. Veel mensen kiezen dan voor IVF. Het is een goede manier om de kinderwens toch uit te laten komen, zonder dat er veel complicaties bij ontstaan. Maar wat moet je precies weten over dit traject? En hoe helpt een professional jou om de kinderwens alsnog uit te laten komen? Onderstaande informatie legt het voor je uit. 

De behandelmethode bij IVF

IVF is een speciale manier om een zwangerschap tot stand te laten komen, zonder dat hier donors of andere ingrepen bij komen kijken. Bij IVF maakt men gebruik van hormonen, zodat een te vroege eisprong niet voorkomt, en om eicellen te winnen. De partner levert sperma in, waarna dit kunstmatig in contact wordt gebracht met een eicel in een schaaltje. Als de eicel met een spermacel samensmelt ontstaat er een embryo. Deze embryo wordt vervolgens teruggeplaatst in de baarmoeder, waarna de zwangerschap tot stand moet komen. Het is dan afwachten tot er een positieve zwangerschapstest is. In sommige gevallen moeten er meerdere behandelingen plaatsvinden om het gewenste resultaat te behalen, doordat het embryo afgestoten wordt door het lichaam. In extreme gevallen kan ook op deze manier geen zwangerschap ontstaan.

De mogelijkheden bespreken in de kliniek

Het is van belang dat je vooraf bespreekt met de fertiliteitskliniek wat de mogelijkheden zijn. Niet altijd is IVF namelijk mogelijk. Daarom bekijkt de professional eerst alles rondom het lichaam. Door middel van een echoscopie bekijkt de specialist de eierstokken en baarmoeder. Indien er helemaal geen vruchtbaarheid is, moet er naar een andere oplossing gekeken worden. In dit geval kan een draagmoeder of adoptie een keuze zijn. Als er wel sprake is van een vruchtbaarheid, maar het gaat om andere obstakels, zal de behandeling in gang gezet kunnen worden. De kliniek vertelt jou te allen tijde hoe groot de kans van slagen is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Het traject direct starten

Alles rondom de IVF is te allen tijde duidelijk bij een fertiliteitskliniek. Hoewel niet iedereen een natuurlijke zwangerschap tot stand kan brengen, zijn er dus voldoende mogelijkheden om alsnog de kinderwens te vervullen. Een goede voorbereiding is wel een vereiste. Het is namelijk een zwaar traject, waarbij veel informatie op je af komt en waarbij tegenslagen ook niet uitgesloten zijn. De kliniek zal jou echter in alle stappen begeleiden, zodat je weet waar je aan toe bent en hoe je ervoor zorgt dat de kans op succes groter blijft. Voordat je het weet, is jouw traject beginnen en ben je een stap dichter bij het vervullen van de kinderwens en een positieve uitslag.

Lees ook:

Wat zijn de vergoedingen bij een poliklinische bevalling?

Geef een reactie