badkamer-budgetproof-make-over-

Hoe geef je je badkamer een budgetproof make-over?

Wil je de badkamer verbouwen zonder meteen een fortuin kwijt te zijn? Dat is zeker mogelijk! Je moet alleen wat creatievere keuzes maken. Pak alleen een paar onderdelen aan. Of ga toch voor het grotere werk met een flinke verbouwing. In dit artikel verken je de mogelijkheden!

Nieuw sanitair

Eerlijk is eerlijk: bij een nieuwe badkamer denk je toch al gauw aan nieuw sanitair of een vrijstaand bad. En dat is ook gewoon een optie, als je maar voor voordelig sanitair kiest. Dit geldt voor alle onderdelen, of je nu een nieuwe douche of een nieuw half vrijstaand bad wilt.

Ook de kleinere onderdelen tellen mee, zoals de wasbak. Maak meteen een keuze voor een bijpassende afwerking: wat vind je van een stijlvolle zwarte douchekraan? Door voor een tijdloze look te kiezen, raak je niet zomaar uitgekeken op het design. En dat maakt natuurlijk ook weer dat je er extra lang mee doet.

Kwaliteit

Dat brengt ons op het volgende punt, kies voor kwaliteit in de badkamer. Zo gaan de items immers langer mee! Het is zonde als je maar kort gebruik kunt maken van bijvoorbeeld een nieuwe douchekop of een ander onderdeel in de badkamer. Kijk daarom goed of je voor hoogwaardige materialen kiest.

Denk aan een kraan met een coating, zodat de vochtige omgeving niet tot schade leidt. In algemene zin is het belangrijk dat het sanitair en de andere onderdelen tegen een stootje kunnen. Je maakt immers veel gebruik van de badkamerinrichting. Daar moet het op zijn gemaakt!

Kritische selectie

Een andere manier om de badkamerverbouwing budgetproof te houden, is door eerst een kritische selectie te doen. Wat wil je écht aanpassen of vervangen in de ruimte? En wat kan eigenlijk nog wel even wachten? Het helpt om op die manier prioriteiten te stellen. Voor welke items je precies kiest, ligt natuurlijk maar net aan je badkamer.

Heb je een ouderwetse wastafel staan, waar je niet (meer) blij mee bent? Een modern badkamermeubel wit is dan zeker welkom in de ruimte. Daarmee kies je weer voor een frisse look. En dat is iets om iedere dag weer van te genieten: onderschat niet hoeveel verschil zo’n aanpassing al kan maken in de badkamer. Je kunt ook een plan uitwerken, waarbij je stap voor stap vaststelt wat je aanpast – en dit dus per onderdeel uitvoert. Het is maar net wat voor jou werkt!

Tweedehands opties

Hoewel je onderdelen voor de badkamer nieuw kunt kopen, is het ook een mogelijkheid om naar tweedehands spullen te kijken. Zeker als deze items maar kort gebruikt zijn of goed zijn onderhouden, kan het nog een ronde mee. Het nadeel is dat je minder keuze hebt, maar daar kun je vooraf al rekening mee houden. Kies er bijvoorbeeld voor om bepaalde items nieuw te kopen en andere items juist tweedehands. Dat kan een mooie balans zijn.

Aankleding en styling

Kijk niet alleen naar de grote onderdelen, maar ook naar de aankleding en de styling in de badkamer. Hier kun je namelijk tevens veel mee doen qua looks, en dat op budgetproof wijze! Verf de muur of kies voor andere (plak)tegels. Met name als er op het moment maar weinig kleur te vinden is in je badkamer, is dat een uitkomst.

Denk verder aan accessoires. Heb je bijvoorbeeld al leuke opbergmandjes in de badkamer staan? Met zulke accessoires fleur je de ruimte op. Of plaats een wandplank bij het bad of de wastafel, waar je duurzame verzorgingsproducten voor in de badkamer op kwijt kunt. Ook een mooi handdoekenrek kan al een goede toevoeging zijn. Of pak het nog kleinschaliger aan, met een nieuw zeeppompje! Nu nog een bijbehorende tandenborstelhouder erbij – en ook dit plaatje is compleet.

Geef een reactie